Paličkování - najde se někdo na pokec?
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Aspera no navazování mě moc nebaví.. i když se snažím, je občas vidět uzlík z lícu a nevypadá to pěkně..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sylviasek tak to já dělám tkalcovský uzel, který projde i jehlou a je fakt malý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mám dotaz..
čím tužíte? já momentálně používám perchlorethylen s rozpuštěným polystyrenem.. tuží to opravdu moc, ale v místech, kde není nit, tak zůstane to tužidlo a pak je to jako by vyplněný a nevypadá to pěkně.. před časem jsem si koupila tužidlo na paličkování, ale to zase skoro vbec netuží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to já mám už tři stroje, přitom nejlépenavíjím na celokovové Ladě, Lucznik je taky dobrý, ale šicí stroj z Lidlu je lehký, má plastový plášť a při přítlaku paličky mi ujíždí nebo navíjená palička prokluzuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
… a nebo vyzkoušejte pevnou šňůrku podle obrázku, na delší návin je to velký pomocník ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medlyn píše: … a nebo vyzkoušejte pevnou šňůrku podle obrázku, na delší návin je to velký pomocník
na tohle jsem viděla video na youtube.. vypadalo to docela lehce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sylviasek: Já tužím taky perchlorem, ze všeho, co jsem zkoušela, je nejspolehlivější, nejtrvanlivější, nebarví přízi, udrží i 3D tvary. Ten film, co vytváří, je blbý, ale dá se mu částečně zabránit, když po natření krajky ještě na herduli přebytečné tužidlo opatrně odsaješ ubrouskem nebo papírovým kapesníkem. A co zbyde i po zaschnutí, to holt opatrně očistím jemným kartáčkem na zuby nebo ručně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tužení..
.. také používám perchlor s polystyrénem a když zůstanou zalepená okýnka, tak stačí namočit štětec v čistém perchloru a ta okénka se rozpustí… uzlíky jsou potvora, když pak hyzdí práci
naučila jsem se po jedné radě své lektorky nastavovat nit nejlépe v kraji krajky nebo v hustém vzoru… paličku se zbytkem nechám viset a přiložím novou navinutou… pak po několika cm paličkování se vzor už nepohne a vyberu si nejhustší místo a konce svážu dvěma uzly ( ne stejnými, vždy levý a pravý, nebo opačně… tzv. ambulanční smyčka) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidíte, nenapadlo me to vyčistit čistým perchlorem
děkuji za radu ![]()
no a rada navazování v kraji je taky dobrá
ještě že jsem toto téma objevila
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kurz
Sylvi, kde jsi byla na kurzu a u koho??? a jak pokračuješ??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medlyn poprvý už je to hodně dávno
v osmé třídě a teď jsem byla na paličkování s Milenou Malinovou v Křenovicích u Brna.. dostala jsem se k tomu náhodou přes kamarádku.. tak snad se mi bude dařit a budu chodit pravidelně ![]()
jinak jsem v neděli dodělala dečku
byl to teda mazec
seděla jsem u toho skoro celej víkend, abych to dodělala
je to focený už s umělým světlem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
navíječ paliček
Jo a předčasně jsem si nechala od našich nadělit k narozeninám navíječ paliček a musím teda za sebe říct, že super… poslední dobou mě strašně bolí pravá ruka a tak se mi hodně špatně namotávalo.. tak jsem se domluvila s mamkou a koupila si ho a fakt jsem spokojená.. musela jsem tady asi 3× navazovat a měla jsem namotáno během chvilky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sylviasek
Malinu znám z trhů a vždycky najdu v jejím stánku něco důležitého, co opravdu potřebuji
a s ní jezdí Rosička a u té ulítávám na tetovaných pláštících.
Krásná práce, smekám… i když paličkuji 11 let, tak do tohohle bych se nepustila, to raději jednoduché šály, žádné točené pásky, rohy a přiháčkování… a uzlíků jsem si užila teď až dost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, krásné výrobky, já nyní pouze přehazuju herduly z místa na místo na paličkování není čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medlyn píše:
Malinu znám z trhů a vždycky najdu v jejím stánku něco důležitého, co opravdu potřebujia s ní jezdí Rosička a u té ulítávám na tetovaných pláštících.
Krásná práce, smekám… i když paličkuji 11 let, tak do tohohle bych se nepustila, to raději jednoduché šály, žádné točené pásky, rohy a přiháčkování… a uzlíků jsem si užila teď až dost.
paráda, je to moc krásný.. já zase nemám odvahu na šály
ale je fakt, že vlastně nevím, jak se tohle tuží, aby to drželo tvar.. kdysi jsem někde četla, že když člověk umí paličkovat, není potřeba tužit.. už nevím, kde jsem to vyčetla, ale docela jsem se tomu divila… takže podle toho článku neumím paličkovat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit