Paličkování - najde se někdo na pokec?

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30300
6.5.10 20:11

Paličkování

Najde se zde nějaká paličkářka na pokec a radu. Sice už paličkuju 10 let, ale občas si říkám, že by bylo dobrý se s někým podělit o zkušenosti a získat nějaké nové rady a nápady.
Nyní zrovna řeším, zda je k něčemu navíječ paliček a pomocné vymoženosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3086
6.5.10 21:40

Já myslím, že tak šikovná, jsi široko daleko jen ty :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
6.5.10 21:46

Myši aspoň zkouším i když je malá šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58830
6.5.10 21:56

Aspero paličkovat jsem se učila asi před 15 lety, ale poslední 3-4 roky se tomu vůbec nevěnuji. A je mi to líto, protože všechno mám schované ve skříni kam dost často chodím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21970
6.5.10 22:05

Z ručních prací zvládám dost, ale paličkování zrovna ne, to mě babička už naučit nestihla… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
16.5.10 10:49

Tak to se nás tu moc nenašlo co bysme uměly tuto techniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
18.4.11 07:18

Teda ty slepičky jsou super, ty sem snad ještě neviděla. O stránkách taky uvažuju, ale zatím nebyl čas je vytvořit, ale v plánu jsou. Stránky si pak ještě prohlédnu pečlivěji, teď nemám tolik času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.4.14 20:28

Já paličkuji asi 6 let, ale stále začínám, z časových důvodů mám výpadky. Na krajkářských akcích, jako Krajkářské slavnosti ve Vamberku nebo na krajkářských trzích si mě i přes spoustu návštěvníků pamatují, mužů tam moc nechodí. Paličkování velice doporučuji každému, kdo má rád ruční práce a chce vytvořit něco krásného. Také to cvičí trpělivost.
Navíječ paliček jsem si také chtěl koupit, protože navíjení je dost únavné, ale pak jsem od toho upustil, protože asi to má smysl jen u velkých obrázků, kdy se navíjí hodně příze na paličku. A když je párů více. Takovéhle vymoženosti jsou sice skvělé a hezky vypadají, ale uplatní je ale asi spíše profesionálky, kterým to usnadní práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.11.14 07:57

navíječ paliček...

… nevlastním, paličkuji málo, ale na šálu bylo třeba 10-12m, tak jsem to řešila za pomoci šicího stroje :lol: na navíjení spodních nití jsem nasadila udělátko z ruličky papíru, na ni přiložila paličku a přidržela ji víčkem od pet-lahve… suprová vychytávka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.11.14 08:11

Krajkářské trhy v Praze

Dovoluji si pozvat nejen krajkářské nadšence na trhy Praze v Gymnáziu v Jindřišské ve dnech 11.-12.11.2016
Téměř ve všech učebnách a chodbách si lze prohlédnout a nakoupit materiály na všelijaké tvoření z textilních technik. Předváděná řemesla jsou rozmanitá - krajkářství, tkaní, háčkování, pletení, korálkování, batika, malba na hedvábí, dřevořezba, šperkařství… k tomu nějaké to občerstvení a skvělá nálada. Mimo jiné si lze vybrat z velké nabídky vzdělávacích kurzů a akreditací. :mavam:

Příspěvek upraven 16.08.16 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7967
15.8.16 13:51

navíječ paliček

Ahoj paličkářky :-)

tak já paličkuji od osmé třídy.. takže to už je taky pěkná řádka let… poslední doubou moc času nebylo, ale momentálně jsem odhodlaná opět aktivně začít.. na začátku léta jsem byla na kurze, odkud jsem si přivezla rozdělanou prácičku :-) (přikládám jako obrázek) :-) na tuto prácičku jsem potřebovala 8 párů a na každé paličce 7m nitě.. byla jsem ráda, že kolegyně v kurze měla doma zhotovený navíječ a nemusela jsem to motat ručně.. každopádně začínám uvažovat o navíječi, pokud bych začala dělat větší práce..

momentálně jsem o kousek dál, tak doufám, že to do dalšího kurzu zvládnu dodělat a budu mít nějakej ten dárek na Vánoce vyřešen :-)

Bylo by fajn, kdyby se tu našly další spřízněné duše, se kterými bychom si mohly vyměňovat zkušenosti a případně i nějaké ty podvinky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.8.16 16:14

navíječ...

…si asi nikdy nekoupím, stačí mi moje Lada, navíjím paličky pomocí udělátka z proužku papíru na navíječi spodních nití… běžně 12m na šálu z torchonu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
15.8.16 23:12

Jé, ani jsem nevěděla, že tady tohle téma je :)
Paličkuju už od dětství, teď s dětmi na to sice nemám tolik času, ale baví mě to. Tak se přidávám k diskusi.
Navíječ paliček mám, dostala jsem ho k Vánocům a používám ho hojně, dost navíjení zrychluje. A často to mám skoro bez práce, tříletou dceru baví točit kličkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
16.8.16 22:13

Ahoj, já taky paličkuju od střední a teda jak tu řešíte navíječ, to jsem zatím nepoužívala, motám jen ručně. A namotávám si kolem 2 metrů a pak navazuju pomocí uzlíků.

Ale koukám, že před 6 lety jsem navíječ řešila, pak doba pokročila a furt není a furt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7967
17.8.16 11:25

@Medlyn no my doma máme jen průmyslový stroje, partner je čalouník, ale moc mu tam nechodím, takže jsem začala o navíječi přemýšlet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat