Památník pro děti a jejich kamarády

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3265
15.11.17 10:20

Památník pro kamarády

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda u Vás ve školce děti mají památníčky.

My jsme nyní v zahraničí a děti tady mají Freundebuchy, kde jim kamarád(ka) nalepí fotku a namaluje obrázek a odpoví na předem dané otázky. A na amazonu toho opravdu mají mraky pro kluky i holky - odkaz. amazon. de/s/ref=nb_sb_noss2?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias%3Daps&field-keywords=freundebuch
Když jsme byli na návštěvě v ČR, tak si od kamarádů nechala dcerka i syn malovat do svého památníčku s tím, že jsme jim ty otázky překládali.

Českým dětem se tento koncept taky líbil a taky by něco takového chtěli v češtině a mě překvapilo, že jsem na internetu našla jen 3 typy těchto památníčků. A ty jsou všechny spíše pro holčičky.

Takže moje otázka je, zda jsem blbě hledala nebo je díra na trhu. Protože mi příjde, že dětem se to líbí a jednou můžou mít hezkou vzpomínku.

Na trhu je hodně památníků, které si pamatuji z mého dětství, kde jsme jenom kreslili obrázek a já mám teda do teď doma památníček, kde mám hezký obrázek a přání, ale už si ani nevybavuji jak ten člověk, který mi to maloval vypadal.

Odkazy na památníky, které jsem našla:

1.
2.
3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
15.11.17 11:02

Je, to je hezky. Diky za napad na darek :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
15.11.17 11:13

Jsem se prenesla do 90' jako deti jsme si neco podobneho vyrabel sami. Koupil se sesit v krouzkove vazbe, nazdobil se, na dvoustranku se nadepsalo jmeno kamose a uz to kolovalo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
15.11.17 12:19

@ejhle to my měli ještě na druhém stupni sešit, kde se lepily různé obrázky z časopisu a pod nějaký se schoval dárek - to bylo taky úžasné.

@Halamka rádo se stalo - jako dárek pro malé děti je to super. Třeba když se tím inspiruje více lidí, tak to pak ty děti samy ve školkách a na prvním stupni rozjedou a zaplní se ta díra na trhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
30.11.17 13:24

Jsem ráda, že jsem narazila na tuhle diskuzi. Zrovna řeším dárky k Vánocům a narazila jsem na památníček a mám dilema zda jej koupit nebo ne :think: Úplně totiž nevím jak je to dneska mezi dětmi rozšířené. My mívali klasicky jen prázdný sešit, kam mohli kamarádi nakreslit obrázek. Teď tu tak různě čtu, že se památníčky používaly i jako dárkovníčky, což je pro mě velké překvapení :lol:
Mám nebo nemám jej koupit? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
1.12.17 07:30

Podle mě to mezi dětmi moc rožířené není. Záleží na tom, jak staré máš dítě. Můžeš koupit něco předvyplněného jako jsem dávala odkazy a frčí to u nás v Německu. Pokud máš starší dítě cca od 2.-3. třídy, tak můžeš koupit i normální prázdný památník z našich mladých let.

Jde o ten proces, že kamarád(ka) něco namaluje a dítě bude mít památku. A třeba zase památníčky díky Vašemu impulsu začnou mezi dětmi frčet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová