Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda u Vás ve školce děti mají památníčky.
My jsme nyní v zahraničí a děti tady mají Freundebuchy, kde jim kamarád(ka) nalepí fotku a namaluje obrázek a odpoví na předem dané otázky. A na amazonu toho opravdu mají mraky pro kluky i holky - odkaz. amazon. de/s/ref=nb_sb_noss2?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias%3Daps&field-keywords=freundebuch
Když jsme byli na návštěvě v ČR, tak si od kamarádů nechala dcerka i syn malovat do svého památníčku s tím, že jsme jim ty otázky překládali.
Českým dětem se tento koncept taky líbil a taky by něco takového chtěli v češtině a mě překvapilo, že jsem na internetu našla jen 3 typy těchto památníčků. A ty jsou všechny spíše pro holčičky.
Takže moje otázka je, zda jsem blbě hledala nebo je díra na trhu. Protože mi příjde, že dětem se to líbí a jednou můžou mít hezkou vzpomínku.
Na trhu je hodně památníků, které si pamatuji z mého dětství, kde jsme jenom kreslili obrázek a já mám teda do teď doma památníček, kde mám hezký obrázek a přání, ale už si ani nevybavuji jak ten člověk, který mi to maloval vypadal.
Odkazy na památníky, které jsem našla:
Jsem se prenesla do 90' jako deti jsme si neco podobneho vyrabel sami. Koupil se sesit v krouzkove vazbe, nazdobil se, na dvoustranku se nadepsalo jmeno kamose a uz to kolovalo. ![]()
@ejhle to my měli ještě na druhém stupni sešit, kde se lepily různé obrázky z časopisu a pod nějaký se schoval dárek - to bylo taky úžasné.
@Halamka rádo se stalo - jako dárek pro malé děti je to super. Třeba když se tím inspiruje více lidí, tak to pak ty děti samy ve školkách a na prvním stupni rozjedou a zaplní se ta díra na trhu.
Jsem ráda, že jsem narazila na tuhle diskuzi. Zrovna řeším dárky k Vánocům a narazila jsem na památníček a mám dilema zda jej koupit nebo ne
Úplně totiž nevím jak je to dneska mezi dětmi rozšířené. My mívali klasicky jen prázdný sešit, kam mohli kamarádi nakreslit obrázek. Teď tu tak různě čtu, že se památníčky používaly i jako dárkovníčky, což je pro mě velké překvapení ![]()
Mám nebo nemám jej koupit? ![]()
Podle mě to mezi dětmi moc rožířené není. Záleží na tom, jak staré máš dítě. Můžeš koupit něco předvyplněného jako jsem dávala odkazy a frčí to u nás v Německu. Pokud máš starší dítě cca od 2.-3. třídy, tak můžeš koupit i normální prázdný památník z našich mladých let.
Jde o ten proces, že kamarád(ka) něco namaluje a dítě bude mít památku. A třeba zase památníčky díky Vašemu impulsu začnou mezi dětmi frčet.