Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda, prosím o zkušenosti. Moje zatím jediná - Ghí není levné
děkuji
Používám jej na vaření a grilování na pánvi. Ale pokud myslíte klasické smažení typu řízek, tak to raději sádlo nebo olej řepokový. Ghí je dost drahý špás a je ho potřeba opravdu hodně, aby v tom řízek plaval, což vzhledem k jeho ceně je opravdu pro finančně zajištěnější. Jinak klasické grilování masa na pánvi či smažení cibulky pod polévku nebo základu na omáčku je OK. Lepší než olej, snáze odolává vyšším teplotám a méně mi prská.
Žádný speciální způsob není. Naopak přepuštěné máslo má vysoký bod kouřivosti, takže je relativně blbuvzdorné. ![]()
Ghí je móda, proto je v krámech drahé. Máslo přepuštěné doma za 10 minut zas tak moc drahé není. Smaží se na tom krásně a jednoduše, nic speciálního.
Cenově žádná hrůza, ale mně osobně to přijde celkem zbytečné
.
Třeba škubánky (bramborové placky) na tom smažit nedoporučuji. Jednak nemají vůbec tu chuť, co mají mít, navíc nejsou vůbec pevné a patlají se i když jsou opečené
. Takže tohle byl blbý nápad. Na osmažení pár kousků padlo ghí tak za 90,– plus jsem pak dolévala klasický olej, když jsem viděla, že to není ok. ![]()