Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už se 3 měsíce snažím koupit Panadol sirup a všude mi říkají, že není, zatím nebude a nechtějí říct důvod. Je to tak i u vás? Paralen mi dítě zvrací, udrží jen Panadol, ale na čípek je už velká, tak už mi ten výpadek docela vadí ![]()
U nás (Plzeňsko)minulý týden taky nebyl. Manžel přinesl z lékárny Paralen. Takže výpadek fakt asi je.
No už asi před měsícem jsem ho chtěla koupit a nebyl… tak nám je to jedno, hlavně že se to dá střídat s nurofenem…
@majdalenka20 sháněla jsem a nebyl, jen paralen sirup - kluk ho toleruje.. jinak dávám nurofen.
@majdalenka20 píše:
Už se 3 měsíce snažím koupit Panadol sirup a všude mi říkají, že není, zatím nebude a nechtějí říct důvod. Je to tak i u vás? Paralen mi dítě zvrací, udrží jen Panadol, ale na čípek je už velká, tak už mi ten výpadek docela vadí
Zajímavé. taky jsem sháněla.
Chtela jsem ho pred 14 dny. lekarnice rikala ze paralen sirup i panadol ma vypadek.
Syn nepolkne paralen ani panadol sirup, tak jsem koupila paralen tablety pro děti a budu je drtit na prášek.
U nás taky nebyl, koupila jsem místo něj paralen sirup. Jinak se da diteti nadrtit prášek paralenu (dle vahy) a dat treba ve lzicce medu, jogurtu ci presnidavky.
Taky bych zkusila podrtit tablety - dají se koupit „dětské“ - menší, lépe se dávkujou.
@Vysalaja Nurofen má ale jinou účinnou látku, než Panadol/Paralen.
Rozdrcený Paralen hořký není - dvouletý mi ho v pohodě vezme ze lžičky jen s čajem.
On je pry i vypadek antialergika Aerius spreje do nosu, coz v dobe kdy vsechno puci a kvete je fakt vyborny ![]()
Jen pro zajimavost - nam dite onemocnelo pred mesicem v Italii a mistni doktor doporucil Paracetamol, na nas uz prazdny Nurofen sirup se moc netvaril a ani ho pry pro deti nemaji a je fakt, ze v mistni lekarne nic na bazi ipubrufenu pro deti nemeli. Ja tam nabehla s krabickou Nurofen sirupu a lekarnice to neznala, bylo to ve vetsim lyzarskem stredisku.
Paradoxne mym detem na horecku zabira Nurofen daleko lepe, ale Panadol mivame doma taky. Nakonec jsme koupili nejaky sirup s paracetamolem, tady neznamy, ale farmaceuticka firma je znama a zabral hned, bylo v nem i trochu efedrinu, takze krasne oplaskly sliznice pri ryme a lepe se dychalo (vyzkouseno na sobe) ![]()