Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@hopsalka píše:
Naprosto dostatečné jsou současné legislativní nástroje, kterými naše země již disponuje. Není potřeba nový zákon, nedodělaný paskvil, už vůbec ne. To, že se neumí dostatečně efektivně využít např. nouzový stav, to, že vázne komunikace na všech úrovních veřejné správy a samosprávy, levá neví co dělá pravá, pokračující rozklad zdravotnictví, potažmo celého IZS, které započalo již někdy před 20 lety opravdu nevyřeší pandemický zákon. Naopak. Je to zrůdná věc, která se dá bezprecedentně zneužít a nebude odvolání. Již žádný NSS nezasáhne, již žádná demonstrace nepomůže.
Přesně tak.
Vůbec se mi nelíbí. Máme dost použitelných zákonů, netřeba tuto hrůzu.
@Mialina2 píše:
@topazio holka, myslím, že nebudeš příjemně překvapená
Taky myslím. Schválně jsem našla tu novelu ve sněmovním tisku i s vyznačenými změnami a namátkou hledala dotčený paragraf a bod a našla jsem ho přesně v tom znění. Takže nikoliv hoax, za mě hezký příklad, jak se dá legálně šikanovat konkrétní občan nebo skupina lidí, jelikož formulace jsou tam značně vágní a obecné. Pod to se dá schovat leccos a vykládat taky různě.
@MartinaIrena Bohužel. Přečetla jsem si ho, když začal dělat okamura obstrukce. Jsem si říkala že blbne. No a ejhle neblbne.
A co jsem četla, už by chtěla koalice měnit pravidla, aby opozice nemohla takto cokoliv blokovat. Hezký se vybarvuji. Už vidím, jak se jim podaří ta pravidla za rok za dva změnit, pak zase projedou volby a budou vypiskovat, jak že ten zákon zneužívají.
@inkakřivák No jasně že. Jsme v ekonomické krizi a oni mají největší pilno řešit volební zákon.
@MartinaIrena Tohle chtějí řešit hlavně situaci, která byla teď, kdy opozice dělá obstrukce. Tak jak je omezit. Jak prohlásil pan poslanec - přece tu nebudu každý měsíc sedět celou noc.
A korespondenční volba? Samozřejmě ji budou chtít prosadit v maximální míře. A nevěřím, že pak ty korespondencni hlasy nebudou mit casto přímo zásadní význam.
@větvička1 píše:
Fakt, jo?https://africacheck.org/…y-refuse-die
a nebylo by tam něco přímo od samotného Cempera?
Jinak mě přesvědčovat nemusíš, pro mě jsou tyhle fact-checks opravdu k smíchu. Ale můžou fungovat jako potvrzení faktů.. pokud se něco snaží vyvracet, tak je celkem jisté, že původní informace je pravdivá. Takže fakt jo, díky.
@cartera píše:
a nebylo by tam něco přímo od samotného Cempera?Jinak mě přesvědčovat nemusíš, pro mě jsou tyhle fact-checks opravdu k smíchu. Ale můžou fungovat jako potvrzení faktů.. pokud se něco snaží vyvracet, tak je celkem jisté, že původní informace je pravdivá. Takže fakt jo, díky.
Jsou tam odkazy na zdroje, daji se najit i dalsi. Ale mas pravdu, je to zbytecny, radsi si utesni alobalovou cepici.
@větvička1 píše:
Jsou tam odkazy na zdroje, daji se najit i dalsi. Ale mas pravdu, je to zbytecny, radsi si utesni alobalovou cepici.
nevěřím, že někdo nosí alobalové čepičky..ty ano? Vypadá to, že skočíš na kdejakou hloupost.
S těma fact-checks je to velmi podobné.. jestli tě zajímají skutečné informace, hledej opravdu jinde.
Ikdyž zajímají tě? Spíš ne viď.
@cartera píše:
nevěřím, že někdo nosí alobalové čepičky..ty ano? Vypadá to, že skočíš na kdejakou hloupost.
S těma fact-checks je to velmi podobné.. jestli tě zajímají skutečné informace, hledej opravdu jinde.
Ikdyž zajímají tě? Spíš ne viď.
To je zas debata tohleto.
Já taky nejsem nijak nadšená z pandemického zákona, nerozumím posledním krokům vlády – proč teda potřebujeme pandemický zákon, když zároveň rozvolňujeme opatření? – ale myslím, že klást tyhle otázky a mít obavu o zvyšování kontroly občanů je naprosto legitimní věc. Blbý je, že se do téhle diskuse vždycky nacpou militantní antivaxxeři, začnou sdílet odkazy na konspirační teorie a plácat nesmysly o regulaci populace planety.
Jestli to řídí takhle zpovzdálí Ilumináti, měli by teda odvádět mnohem lepší práci. Zabíjet svoje občany lze mnohem efektivnějším způsobem než dát k dispozici vakcínu, která chrání před těžkým průběhem covidu.
Tohle je prostě nedostatkem mediálního a kritického myšlení. Místo toho, abychom diskutovali o tom, jak v rámci demokracie a svobody udělat nějaká rozumná opatření, jsme zaplevelení lidma, co věří nesmyslům a pak chodí před Sněmovnu demonstrovat s maketami samopalů. Bože! A věří tomu tolik, že jim z toho fakt není dobře, jako tady zakladatelce. Oháníte se slovem fašismus, jak kdybyste nevěděli, co to znamená.
Já mám taky dítě a víc než pandemického zákona se bojím idiotů, kteří útočí na lidi v rouškách a před očkovacími centry, nebo kteří zdravotníkům podřezávají pneumatiky. Protože zatímco pandemický zákon mi ještě nic neudělal, tak tohle se reálně děje.
@Žižkovská žena Tak nějaká příprava na tuto situaci je třeba. Nikdy nevíš, kdy se objeví další šikovný virus a země by měly být připravené. Ale tohle, to je prostě paskvil, a nebezpečný k tomu. Je to prostě zdrbany zákon. Jako mnoho jiných, za sebe zmíním třeba stavební zákon.
@Žižkovská žena píše:
To je zas debata tohleto.Já taky nejsem nijak nadšená z pandemického zákona, nerozumím posledním krokům vlády – proč teda potřebujeme pandemický zákon, když zároveň rozvolňujeme opatření? – ale myslím, že klást tyhle otázky a mít obavu o zvyšování kontroly občanů je naprosto legitimní věc. Blbý je, že se do téhle diskuse vždycky nacpou militantní antivaxxeři, začnou sdílet odkazy na konspirační teorie a plácat nesmysly o regulaci populace planety.
Jestli to řídí takhle zpovzdálí Ilumináti, měli by teda odvádět mnohem lepší práci. Zabíjet svoje občany lze mnohem efektivnějším způsobem než dát k dispozici vakcínu, která chrání před těžkým průběhem covidu.
Tohle je prostě nedostatkem mediálního a kritického myšlení. Místo toho, abychom diskutovali o tom, jak v rámci demokracie a svobody udělat nějaká rozumná opatření, jsme zaplevelení lidma, co věří nesmyslům a pak chodí před Sněmovnu demonstrovat s maketami samopalů. Bože! A věří tomu tolik, že jim z toho fakt není dobře, jako tady zakladatelce. Oháníte se slovem fašismus, jak kdybyste nevěděli, co to znamená.
Já mám taky dítě a víc než pandemického zákona se bojím idiotů, kteří útočí na lidi v rouškách a před očkovacími centry, nebo kteří zdravotníkům podřezávají pneumatiky. Protože zatímco pandemický zákon mi ještě nic neudělal, tak tohle se reálně děje.
tahle diskuze není ale o tom, že tady nechápeme proč nějaký pandemický zákon a zároveň rozvolňování opatření. Bohužel vždy se do diskuze nacpe někdo z té skupiny idiotů (používám tvoje slova!) kteří nic nechápou, ničemu nerozumí, trpí absencí kritického myšlení, a ani neví co je to fašismus. Ale mají velkou potřebu se vyjadřovat, psát totální nesmysly a poukazovat na to, že nerozumí vůbec ničemu.
Ale je to fajn.. tady je vidět v čem je ten průser. Naši nemyslící spoluobčané, kteří sice nic nechápou, ale ještě budou podrážet nohy ostatním. Těm kteří pochopili, co se děje.. že nastupuje totalita, vytváří si nové zákony.. jako ten pandemický, nástroj totality. A není jim zatěžko zajít třeba na to malostranské náměstí. Narozdíl od tebe, která ani neví která bije!
PS. ale pusť si zase svatou bednu a tam ti určitě vysvětlí, co se reálně děje.. militantní antivaxeři podřezávají pneumatiky nebo dokonce samotné zdravotníky? (já myslím, že by v těch zprávách mohli přitvrdit ať je sranda) a Fialový fašistický pohůnek ti bude blekotat jak ti teď blahosklonně uvolní restrikce.
![]()
@cartera To je přesně ono, díky. Největší hrůzu mám z těch, kteří „pochopili, co se děje.“
Prosím tě můžeš ještě vysvětlit, v čem je Fiala fašista? V čem přesně vidíš ten fašismus, o kterém mluvíte?
Souhlasím, že tyhle debaty se vedou lépe bez politických hyperbol. Tahle atmosféra byla ale dost přiživena jednak pandemickou, resp. očkovací mánií (dělení lidí na „slušné a neočkované“) a taky tím, že tu opozice v minulém volebním období vyhajpovala celkem standardní politický střet do té míry, že si fakt někteří mysleli - a bylo to vidět i ve zdejších předvolebních diskuzích - že ve volbách odvrací komunisticko-fašisticko-oligarchickou diktaturu. Ta polarizace se prostě jen obrací proti nim.
Dost lidí má teď chronicky vytřeštěný oči a není to úplně jejich vina.