Panelák a demolice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
28.7.21 10:00
@Kelsey píše:
@bartsch
Jen píšu, že mi to prostě napadlo, jak by dopadnul panelák. Někoho to asi zas pobouří. Ale jo napadlo mi to. Na vesnicích totiž paneláky nenajdeš u nás nikde. Bytovky jo a ty to očesalo taky pořádně. A ve městě se to oblasti paneláků vyhnulo nebo spíš okrajově je to ofouklo. Šlo to ve městě pásem na zděné bytovky. Ty jsem viděla, jak jsou odrané. Několika patrové firmy a to není žádný papundekl. Takže těžko si představit, jak by po takovém řádění vypadal panelák. Kdyby ho to bralo v plné síle a ne jen to ofouknutí.
Minimálně po paneláku by bylo polystyrenu všude, jak se nově paneláky zateplují. Včera soused povídal, že měl na poli tolik zateplení, že si mohl zateplit barák, halu na traktory a nevím co. Co vše mu tam přiletělo na pola od všude možně.

Ty bytovky nebyly po tornádu nijak vážně poškozeny. Jen se někde utrhlo zateplení. A trosky někde vysklily okna, ale tomu se zabránit nedá. O železobeton bych se fakt bála nejméně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
28.7.21 10:11
@Anonymní píše:
@bartsch Jak je potřeba ošetřovat zděný dům? Dát pozor, aby nanavlhnul (jako někam nezateklo), tj. pořešit střechu, okna a příp. praskliny, pokud by se objevily. A kromě toho ještě něco dalšího?

Ano to je základ. Dále omítky a dát pozor na zemní vlhkost. Domu pomáhá, když se v něm topí (aspoň temperace). Dlouhodobé promrzání mu nedělá dobře. Vlhkost si totiž potom vždy do zdiva cestu najde (stačí vzdušná), pokud je dům dlouhodobě neobýván. Vlhkost je jedním z hlavních problémů. A to neznamená, že máš mokré stěny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný