Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě na částečný úvazek pracují o lidi s duševními Dg a mají ID. Záleží, jakou práci by sis představoval a prober to se svým lékařem.
@Anonymní píše:
Dobrý den mám panickou ataku léčím se dlouhodobě antidepresivi chodím k psychiatrovi a pobiram invalidní důchod je mi 21 let bydlím stále s rodiči ale chtěl bych se pohnout někam dál nevím jestli mohu nastoupít do práce tak se chci zeptat jestli někdo jiný normálně pracuje a má tuhle duševní poruchu protože nevím co mám dělat?
Určitě do práce můžeš, pokud ti to stav dovolí, alespoň částečný úvazek, je možnost chráněných dílen (i když tam někdy berou jen psychotiky) a pak jsou různé práce pro OZP. Já s panickou poruchou studovala VŠ, měla jsem opravdu hnusné ataky, ale naštěstí v noci, takže ve škole jsem nějak vydržela a učila jsem se odpoledne. Jak často máš ataky? Je ti blbě i mezi nimi? Většina lidí s PP, které znám, do práce normálně chodí, ID na PP moc nedávají, znám tak několik desítek lidí s PP a všichni pracují, jen jedna má ID, ale ta je pořád doma, má i silnou agorafobii a je pořád hospitalizovaná na psychiatrii. Nevím, jestli jsi byl taky hospitalizovaný. Držím palce a věřím, že něco najdeš, i když záleží, odkud jsi.
Dobrý den mám panickou ataku léčím se dlouhodobě antidepresivi chodím k psychiatrovi a pobiram invalidní důchod je mi 21 let bydlím stále s rodiči ale chtěl bych se pohnout někam dál nevím jestli mohu nastoupít do práce tak se chci zeptat jestli někdo jiný normálně pracuje a má tuhle duševní poruchu protože nevím co mám dělat?