Panická hrůza ze psů

323
30.9.12 23:22

Panicka hruza ze psů

Ahoj mám dotaz setkal jste se někdo s panickou hruzou ze psu u dvouletyho ditěte? Kamarada dcera ma obrovsky strach uz jen z pohledu na psi přitom ji nějak neublížili nevystresovali aby měla duvod. zatim malou naučili říkat tytyty pejsku neštěkej a snažit se aby nekřičela není to křik ale hysterak :think:
Ja poradila pohadky o hodnych pejscich ale to ji zatim nezajima tak ja nevim jak poradit :nevim: prosím o vaše zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K.Black
30.9.12 23:36

Syn se bál broučků, pavouků, much, všeho malého. Zlomilo se to letos v létě na chalupě, prostě jich tam bylo hodně a asi ho přestalo bavit hysterčit u každé mouchy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
30.9.12 23:40

Je mi sestadvacet a mam to same, teda jen z tech velkych, civava me nerozhodi :)

• Citovat
  • Upravit
323
30.9.12 23:40

@K.Black no tak ona taky psi potkava dnes a denne na ulicich jen vždycky pusti takovej hysterak že modra a je uplně hotova s jinyma zviřatkamma problem nema tak ja nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
30.9.12 23:41

@ncc1701 malou rozhodí i naš krysařik a to neštěka jako většina malej ratliku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
30.9.12 23:52
@Balua píše:
@K.Black no tak ona taky psi potkava dnes a denne na ulicich jen vždycky pusti takovej hysterak že modra a je uplně hotova s jinyma zviřatkamma problem nema tak ja nevim

no jasný, ono ni to přejde, a když ne, tak v 15 už to hysteráky nebudou ;)

• Citovat
  • Upravit
72725
1.10.12 07:21

Tak u dítka dřív jo, ale má to asi po mně. Tolikrát mi pes pohryzal, že nesnášim byť jen malou čivavu nebo cokoliv, co psa připomíná. A úplně miluju velké psy na volno a majitele, co řekne, nebojte, on nic nedělá.. :pocitac: bo pes ten strach vycítí.. pak se majitel diví, jakto, že pes vrčí, vždyť on je tak hodnej… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
1.10.12 07:42

Setkala… u obou dětí. Dcera 4 r. už je na tom lépe, též modrala a byla k neutišení. Teď jen zpozorní a přijde se chytnout za ruku, ale už nehysterčí. Syn 18 m zatím hysterčí, ale věřím, že ho to přejde. Synovi vadí i pejsek u babičky, dcera si na něj zvykla, běhá s ním a vozí mu mlsky :D (ale z cizích má respekt). Je to někdy náročné, zvlášť když se jde na procházku a u každého druhého domu na nás něco vybafne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
1.10.12 07:43
@martina.se píše:
Tak u dítka dřív jo, ale má to asi po mně. Tolikrát mi pes pohryzal, že nesnášim byť jen malou čivavu nebo cokoliv, co psa připomíná. A úplně miluju velké psy na volno a majitele, co řekne, nebojte, on nic nedělá.. :pocitac: bo pes ten strach vycítí.. pak se majitel diví, jakto, že pes vrčí, vždyť on je tak hodnej… :zed:

No úplně přesně, já doufám, že malej můj strach ůnezdědí„. Máme vlčáka se kterým jsou kamarádi, tak snad se bát nebude. Já trpím panickou hrůzou, mě ale "zmrzačil“ pitbul, další málem roztrhnul obličej dceři(ta se kupodivu nebojí). Takže já psům nevěřím :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
1.10.12 07:58

Balua, a její rodiče nebo někdo blízký se psů nebojí? Kdyby to dělalo naše dítě, tak bych asi zkusila k nějakému takovému pejskovi si čapnout (po svolení majitele) pohladit si ho, pohrát si s ním, aby malá viděla, že mi hlavu neukousne atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.10.12 08:17

Já tím trpím odmala. Nikdy mi žádný pes nic neudělal.

Trpěla tím i moje babička, ale ne v tak velké míře. Nebo to v dospělosti dokázala lépe ovládnout jako já teď.
Jak jsem rostla a dospívala, tak už taky víc používám rozum, už nepláču, nekřičím, snažím se nějak reálně vyhodnotit situaci, jestli mi ten pes skutečně může něco udělat nebo ne..
Když vidím velkého neuvázaného psa, tak mi pořád buší srdce a potím se, ale už mírněji, než když jsem byla dítě.

Psi mi prostě nejsou příjemní, nemám k nim vztah, ani k těm malým, kteří mi pravděpodobně nemůžou nic udělat, nemám ráda ani psi příbuzných..

Já věřím, že je to „v člověku“ a odnaučit to nejde.Jsou blbosti rady typu, ať si pohladí cizí psy, že je neukousne. Toto může napsat jen člověk, který s tím nemá žádnou zkušenost a rozumově to vyhodnotil..Samozdřejmě záleží na míře paniky, ale z takového dítěte milovníka psů neuděláte. Jde jen o to, aby situaci zvládlo a dostalo pod kontrolu.

My jsme bydleli na vesnici a pro mě to bylo utrpení. Svého času jsem nenáviděla, když jsme museli jít k někomu třeba na návštěvu, přes jeho dvůr, kde měl psa, nenáviděla jsem své rodiče, kteří mi za to nadávali a taky používaly kecy, které jsou zde napsané, prostě to vyhodnotili rozumem.

Moji sourozenci mají ke psům i ke zvířatům pěkný vztah, nebojí se jich ani jeden a moje děti taky tak. I když ví, že já se psů bojím a není mi příjemné jít na návštěvu někde, kde je neuvázaný pes, nepodědili to po mě a ani se tento strach na ně nepřenesl „odkoukáním“. Zvířata a psi mají moc rádi, cizích se nebojí, u příbuzných si s jejich psy hrají a mazlí se s nimi..A to i s velkými plemeny.

Přimlouvala bych se o toleranci k holčičce, schovat si rady za klobouk a pokud možno, nevystavovat ji takovým situacím, pokud to jinak nejde, být s ní a být jí oporou, zkrátit dobu kontaktu se psem na minimum. Psy a jiné děti(sourozence, kamarády),kteří si s nimi hrají, pozorovat jen z dálky. Časem, se zráním osobnosti se snad strach trochu zmírní a projevy strachu dostane pod rozumovou kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.10.12 08:19

Jo a třeba klaustrofobii, arachnofobii, sociální fobii a další, kterými netrpím, dokážu rozumově vyhodnotit taky..Taky nechápu, jak se člověk může bát uzavřených nebo otevřených prostor, sociálních kontaktů, jednání s cizím člověkem. Taky bych měla „spoustu rad“,které jsou ale člověku, který těmito komplikacemi trpí, úplně k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
1.10.12 08:35

Jano, já jsem nemyslela, aby nutila holčičku si psa pohladit, měla jsem tím na mysli jen to, aby malá jen z dálky přihlížela, žádný lámání přes koleno. Třeba to časem přejde, třeba ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.10.12 08:59

@Balua škoda, že jsi nenapsala o pár dní dřív, pozvala bych vás na evropské mistrovství v Dogdancingu, které bylo teď o víkendu v Praze. Tam by pejsky mohla vidět z bezpečné vzdálenosti a koukat, co umí za věci - válet sudy, chodit po zadních a takové ty věci, možná by jí to pomohlo je vidět v lepším světle :-)

jinak bych ji asi nějak nehrotila, klidně bych brala do náruče, když se máme potkat se psem, jestli by byla ochotna akceptovat, že když ji vezmu a ona bude hezky potichoučku, tak projdeme a pejsek si nás ani nevšimne a všechno je dobrý. Ne stylem „ježišmarjá, pes, pojď se ke mně schovat“, ale prostě bych ji netrápila a snažila se jí to ulehčit. Jestli se ní nikdy nic zlého od psa nestalo, tak to snad časem pomine, až povyroste a nebudou jí psi slintat tváří v tvář :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
1.10.12 09:17

@bubulina nebojí my je pravě potkali ja mam krysařika co neštěka jen liže a i kdyz věděla že to je hodnoučkej pejsek tak hysterak a museli jsme jit dal protože ona nedokaže byt ani na hřisti kde je pes přivazany sedi u tatky a kouka jestli se nahodou nehybe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný