Panická hrůza ze psů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
323
1.10.12 09:24

Nevim no asi to přestat řešit ja osobně se bojim dobytka a veškerych zvirat na zahradě ted v dospelosti uz nejde o strach ale o nezajem a nechut vyhledavaní jich když mamka odjela na dovču ja šla na krmit slepice a normalne to semnou prastilo tak je musela nakrmit segra a od ty doby jsem na zahrade nebyla…nevyhledavam to ale ti psi jsou vsude az pujde do školy přece nebude moc chodit po chodniku kde zadnej pes neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
1.10.12 13:38

Nečetla jsem celou diskuzi tak nevím jestli už to někdo neporadil. Ale co kdyby si pořídili nějakého psa domů, chtělo by to vybrat nějakou klidnou rasu, určitě od štěněte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
1.10.12 21:49
@hefilka píše:
Nečetla jsem celou diskuzi tak nevím jestli už to někdo neporadil. Ale co kdyby si pořídili nějakého psa domů, chtělo by to vybrat nějakou klidnou rasu, určitě od štěněte.

To je rada nad zlato, u dítěte, které má panickou hrůzu ze psů :roll:
Promiň, ale nemáš o tom ani páru.
My jsme doma psa měli(na dvoře dva psi), klidné rasy(jezevčík a vlčák, oba od štěněte, zvyklé na děti, moje sourozence). Rozhodně mě to nevyléčilo..

Ne, to ať holčičce kamarádka nedělá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
2.10.12 06:07
@hefilka píše:

No to fakt neléčí, máme doma jorka, na zahradě vlčáka a stejně mám ze psů fóbii. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
2.10.12 06:36

Ahoj, pokud chceš u psa, aby na některé věci nereagoval, děláš jakože to nic není. Zkusila bych to úplně stejně u dítěte. Rozhodně bych si s malým děckem k psovi nesedala, začala bych s procházením kolem psů a zpočátku z hodně velké dálky. POkud máte poblíž cvičák, obzvlášť tam, kde trénují na tanec se psem nebo agility, mohlo by to děti i bavit. Cvičáky jsou oplocené a pokud si sednete nebo se postavíte někam na louku, dost daleko, ale abyste dobře viděli, může to být dobrý zážitek nejen pro děti, ale i pro dospělé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.10.12 07:27

@Jana206 @monika32
Tak pardon, že jsem něco řekla. Já to beru jako jakokoliv jinou fobii, když se bojím výšek tak skočím padákem, když se bojím uzavřených prostor tak jezdím výtahem atd.
Pokud máte doma psi a i přesto máte fobii, tak to není fobie v pravém slova smyslu, ale spíš nenávist nebo nějaký blok. Myslím si, že pokud se s tím začne dělat něco již v dětství, tak to nedopadne jako u vás dvou.
A to se jako bojíte i těch psů co máte doma? Pokud ne tak to není fobie už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
2.10.12 07:35
@hefilka píše:
@Jana206 @monika32
Tak pardon, že jsem něco řekla. Já to beru jako jakokoliv jinou fobii, když se bojím výšek tak skočím padákem, když se bojím uzavřených prostor tak jezdím výtahem atd.
Pokud máte doma psi a i přesto máte fobii, tak to není fobie v pravém slova smyslu, ale spíš nenávist nebo nějaký blok. Myslím si, že pokud se s tím začne dělat něco již v dětství, tak to nedopadne jako u vás dvou.
A to se jako bojíte i těch psů co máte doma? Pokud ne tak to není fobie už vůbec.

Nevíš o čem mluvíš a to bez pardónu. Jo mám fobii a dokonce i diagnostikovanou a to i když mám doma psa. Takže nenávist ke psům v žádném případě, ale to se zas někdo snaží být chytřejší než je :* A o dětsví nejde, u mě se tato fobie vytvořila po úrazu psem. jako člověk který trpí arachnofóbií by musel umřít, protože prostě pavouci jsou všude a taky ti lidi žijou. jo oni nejsou arachnofobici, oni maj dle tebe jen blok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.10.12 07:47

@monika32
http://cs.wikipedia.org/wiki/Fobie
Očividně to nejsem já kdo neví o čem mluví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
2.10.12 07:56

Tak malej ma to same, ale on ma spatnou zkusenost, 2× v kratke dobe na nej v parku skocil volne pobihajici pes stredni velikosti, oprel se mu o ramena a cuchal do obliceje. Od te doby taky hysteraky, kdyz videl psa. Tady ani rada neni, ja brala maleho do naruce a velice kldne na nej mluvila, ze pejsek je na voditku a nic mu neudela, neskoci na nej, a kdyz pes presel, rekla jsem, ze si ho ani nevsiml pejsek, ze mu nic nemuze udelat, protoze je na voditku atd. Od te doby ubehl cca rok a touto metodou (nebo spis citem, prece nenecham dite strachy bez sebe stat na chodniku) jsme se dopracovali k tomu, ze uz nechce do naruce, nebreci, ale ucukne a skoci bud za me nebo me vezme za ruku a rekne, ze pockame stranou, az pejsek prejde. Nutno dodat, ze vi, ze voditko je kamarad a pejsek na nej nemuze, kdyz stoji dal. Kdyz nekde vidi, napr. pred obchodem privazaneho sediciho pejska, dokonce je ochoten z bezpecne vzdalenosti mu zamavat a arict ahoj pejsku. Kdyz nejaky pes steka za plotem, vysvetlili jsme mu, ze ho jen zdravi, ze mu rika: Ahoj Tomasku, dneska je pekyn den, kam jdes, apod. Kdyz zahlidnu v parku volneho psa, jdeme jinou cestou, nez si ho malej vsimne.
Doufam, ze ho to casem treba pusti. Na druhou stranu, urcite ostrazitost vuci cizim psum nebude na skodu.

Chce to trpelivost, nejde to zlomit, proste jen poskytnout dítěti podporu a pochopeni a povidat mu o pejskovi a drzet ho pri tom v naruci.

Příspěvek upraven 02.10.12 v 08:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
2.10.12 07:58

Já ale s Hefilkou naprosto souhlasím, jen to chce pomaleji. A dotyčný musí chtít. V psychpterapii se to nazývá expozice, je to součástí kognitivně behaviorální terapie. Pokud je snaha člověka trpícího fobií dostatečná, tímto způsobem jdou léčit všechny fobie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
2.10.12 08:00

Syn vyrůstá se pse a stejně se jich šíleně bojí. Teď jsme zaznamenali pokrok…tchýně má čerstvě narozená štěňata a ty zvládl už i pohladit, postupně to zkouší i na našeho 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.10.12 08:17

@Ester13
Díky. Já si výtahem léčím strach z uzavřených prostor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
2.10.12 17:23
@hefilka píše:
@monika32
http://cs.wikipedia.org/wiki/Fobie
Očividně to nejsem já kdo neví o čem mluví :)

A kde tam máš psáno to, co jsi tu tvrdila? :think: Já moc dobře vím, co ta fóbie je, ale nikde tam ta tvoje tvrzení stejně nevidím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
3.10.12 08:50

@monika32 Moniko, najeď na konec, je tam léčba, kde je zkráceně popsána expoziční terapie a kognitivně behaviorální terapie, což je to, co Hefilka popsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
3.10.12 08:52
@Ester13 píše:
@monika32 Moniko, najeď na konec, je tam léčba, kde je zkráceně popsána expoziční terapie a kognitivně behaviorální terapie, což je to, co Hefilka popsala.

O té vím, ale kde je napsáno, že člověk který má doma psa touto fobií netrpí? O této terapii vím a mě přijde jako zbytečná, na mě nezabírá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný