Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Neznámá 19 píše: Více
Zdarma by to mělo být do rizika trizomie 21 1:500, já měla 1:127 a bylo to tedy na pojišťovnu.
Ahojte, tak na screeaningu to dopadlo dobře… Doktor mě nikam neposlal, vyvedl mě tedy z míry.. já počítala že právě půjdu a rozhodnu se na co (plodovku, krev) podle toho screeaningu. Doktor co mi dělal screeaning mi řekl, že jelikož jsem otěhotněla únor a až v dubnu mi bylo 35, tak nikam nejdu, že jsou na to přísné tabulky, a dle v, hodnocení screeaningu je vše v pořádku, že je to tedy na 90% ten první sreeaning ale že panorama je kolem 95 a že stejně mi nikdo na 100% neřekne. A že na plodovku, kde je to nejpřesnější vůbec. Takže dle tabulek a ultrazvuku vypadá vše dobře a není důvod od mě nikam honit. Jinak VZP proplácí těhotným a maminkám do 1 roku 5000, 2× screanig a 2× na pomůcky nebo celých 5000 na pomůcky, tudíž jsem si byla dnes nechat proplatit alespoň těch 1500. Ale dá se prý ta částka využít na na ten krevní test, což píšou i na VZP stránkách. Kdyby někdo chtěl využít ![]()
Ahoj, chci se zeptat zda tu někdo má čerstvé zkušenosti s panorama testem a jak dlouho jste čekaly na výsledky od svozu?
@Anonymní píše: Více
Byla jsem teď v Genetika Plzeň. Odběr byl ve středu a další středu mi volali výsledky.
Tyjo, to jsi měla rychle, to je super. Já jsem byla na odběru dneska, svoz by měl být v pondělí a výsledky prý až za 2 týdny. Budu doufat, že teď nejsou moc zahlcení a třeba to take bude dřív 🙏
Byla jsem překvapená, jak to bylo rychlý, tak snad to budeš mít podobně 🙂 Ještě pořád teda čekám, až mi pošlou výsledky mailem. Ty by měly být do 3 týdnů a teď jsem 2 týdny po odběru. Ale po telefonu mi řekli všechno podstatný 🙂
Děkuju 😊 řekli ti po telefonu i pohlaví?
VZP přispívá 5000 ale rozděluje je na 2× tudíž první screening 1800, a pak zbytek. Už jsem zjišťovala na VZP. Jde o to, že právě nechápu, jaký důvod je proplatit ten krevní test? Švagrová ho měla taktéž zadarmo, šla na něj kvůli tomu že čekala 2vajecna dvojčata.. bylo jí 29.. známé taktéž proplatili že prý dostala jen žádanku a jela přímo do genetu na odběr..