Papírování a papírování

4380
14.11.18 18:15

a ty nemáš otce k tomu dítěti? že chceš zkusit porodné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
800
14.11.18 18:22
@raflik píše:
Dobrý den, může mi někdo pomoci jak to tedy je s papírováním před porodem a po porodu? Přijde mi, že každá maminka ( z různých částí okresu) to má s úřady jinak. Začnu tedy tím, že ve 32.týdnu nastoupím na mateřskou. Papír co mi vyplní na gynekologii odevzdám zaměstnavateli? Ten mi od té doby platí 28 týdnů mateřskou? Asi sama musím pak vyzvat zaměstnavatele, aby mi asi 4.měsíc po porodu vyplnil papíry kvůli rodičovské z úřadu práce a ty pak odnesu i občankama na příslušnou sociálku odkud mi přicházeli peníze od ZL? Nebo na sociálku kde mám já trvalé bydliště? Chci zkusit i porodné, ale v tom jsem ztracená úplně :zed: :zed: :zed:… Děkuji za odpovědi, zda bude někdo moudrý z mé slohové práce :-)

Papíry na mateřskou ti dá tvůj gynekolog a ty je vypsané dáš zaměstnavateli. Před skončením mateřské požádáš zaměstnavatele o čerpání řádné dovolené a na to bude navazovat rodičovská dovolená (předpokládám že pracovní poměr bude stále trvat). O rodičovský příspěvek si půjdeš zažádat na úřad práce, s tím nemá zaměstnavatel nic společného. Tam si rozložíš, kolik peněz chceš pobírat, max do výše mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
14.11.18 18:27

@raflik gynekolog ti da papir, kde si sama napíšeš nástup na MD a to odevzdas v praci. vic resit netřeba. pred koncem čerpání PPM (ideálně tak 2 mesice) si vyplnis zadost o rodičovský příspěvek, necháš potvrdit na socialce že jsi pobírala PPM a muzes tedy libovolně volit výši RP a tento papir odevzdas na úřadu práce. vsechno lze i poštou, ja se kvůli tomu nemusela hnout z domu. jeste si potom zavolej na pojišťovnu kvůli změně plátce pojistného - misto zamestnavatele to za tebe bude platit stát (nevim jestli uz během PPM nebo RP). a nez ti skončí u zamestnavatele MD, musíš jim nahlásit ze jdeš i na RD a na jak dlouho.

• Citovat
  • Upravit
800
14.11.18 18:27

@raflik
A o porodné se též žádá na úřadu práce. Záleží na příjmech. Pokud má dítě otce a je to vaše první, tak průměrné měsíční příjmy za čtvrtletí nesmí přesáhnout cca 20.800,– (počítá se čtvrtletí před narozením dítěte)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27682
14.11.18 19:04
@Kaileee píše:
a ty nemáš otce k tomu dítěti? že chceš zkusit porodné?

a proč to nezkusit, třeba otec nepracuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
14.11.18 19:52
@Marie432875 píše:
@raflik gynekolog ti da papir, kde si sama napíšeš nástup na MD a to odevzdas v praci. vic resit netřeba. pred koncem čerpání PPM (ideálně tak 2 mesice) si vyplnis zadost o rodičovský příspěvek, necháš potvrdit na socialce že jsi pobírala PPM a muzes tedy libovolně volit výši RP a tento papir odevzdas na úřadu práce. vsechno lze i poštou, ja se kvůli tomu nemusela hnout z domu. jeste si potom zavolej na pojišťovnu kvůli změně plátce pojistného - misto zamestnavatele to za tebe bude platit stát(nevim jestli uz během PPM nebo RP). a nez ti skončí u zamestnavatele MD, musíš jim nahlásit ze jdeš i na RD a na jak dlouho.

Bude státním pojištěncem, ale oznamovat pojišťovně to bude zaměstnavatel. Nezaměstnaní mají tu oznamovací povinnost sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
14.11.18 20:01

Díky holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.11.18 17:38

Ještě dotázeček.. musela ses někde registrovat, abys mohla komunikovat s těmi úřady.. zřídit si svůj účet na pobočce czechpointu? či sis vyhledala jen e-mailové adresy a posílala jsi to jen přes e-mail?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí