Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Boty nekupujeme přímo barefoot. Jedeme tak nějak kompromis. Koukám aby bylo dost široké dle šíře nohy. Ohebná podrážka. Máme ted keen řadu CNX sandále i tenisky. Na podzim budu kupovat teda podzimni protetika barefoot nechci s kožichem boty, myslím že je využije v zimě, dokud bude kolem nuly stačí. Na zimu máme i nějaké primigi.
A kupovali jsme do školky loni papuče fare, takové ty balerínové. Letos koukam i na bare foot papuče, ale stále se neumím rozhoudnout. Není ta podrážká až moc tenká, nebudou bolet nohy v tom? Ve školce tvrdé podlahy… Koukám i na tyto, zase takový kompromis…
https://www.botonozka.cz/…xible-papaya
Já do školky i do školy BF bačkory kupuju - jsou to boty, v kterých jsou x hodin denně, hlavně, aby měly prostornou špičku. Jinak boty normál mají tak půl na půl a nikdy si nestěžovaly
@cell píše:
Já do školky i do školy BF bačkory kupuju - jsou to boty, v kterých jsou x hodin denně, hlavně, aby měly prostornou špičku. Jinak boty normál mají tak půl na půl a nikdy si nestěžovaly
https://www.botonozka.cz/…-hearts-pink?…
Zvažuji tyto, právě že i šíře je super
Taky si myslím, že bačkory jsou nejdůležitější BF boty - dítě v nich tráví spoustu hodin denně 5× týdně. A ne, tenká podrážka nevadí.
@Veru1987 : přijdou mi super, dcera je měla taky… a ve školce nebyla jediná ![]()
@cell píše:
@Veru1987 : přijdou mi super, dcera je měla taky… a ve školce nebyla jediná
myslíš ty anatomic? líbí se mi, není to přímo bare, ale píšou ohebné a šíře je taky super. šírší než fare.
Synovi jsem do školky (i školy) dávala sandálky z léta, protože bare bačkory se straště rychle sešoupávají ![]()
Mě by teda bolely nohy spíš z umačkanejch prstů než z tenký podrážky. Jedno dítě má jonap, druhé anatomic.
@Platanka píše:
Mě by teda bolely nohy spíš z umačkanejch prstů než z tenký podrážky. Jedno dítě má jonap, druhé anatomic.
anatomic co jsem tu dávala, nebo přímo bare?
@Platanka píše:
https://www.bosoneboso.cz/…t-raspberry/, tyhle
příjdou mi už takové hodně jak to říct měkké, bez vyztužené paty… nevím nooo. asi se mi více líbí fare bare. i když cena je vyšší teda.
Nase deti maji do skolky tikki sandalky a v pohode vydrzi. Za me jsou boty do tridy velmi zasadni, protoze deti si v nich hraji, ruzne sedi, coz v klasickych backorach jde spatne.
@Veru1987 píše:
příjdou mi už takové hodně jak to říct měkké, bez vyztužené paty… nevím nooo. asi se mi více líbí fare bare. i když cena je vyšší teda.
Fare bare jsou o dost širší, to záleží, jakou má dítě nohu… Dcera, co má anatomic, normálně nosí boty protetika. Syn, co má jonapy, normálně nosí fare. Prohodit bych jim to nemohla ![]()
Vyztuzenou patu bych spíš nechtěla, budou v tom hlavně sedět na koberci, aby je to nemackalo… Jinak ony ty anatomic mají za patou taky takovou trochu zpevnenejsi část, ale ne moc, teda.
A jinak s temi celorockami do zimy pozor, ona je v nich dost zima, jak maji tenkou podrazku. Deti se v zime na prochazkach plouzi, moc si ty nohy neprokrvi.
@Platanka píše:
Fare bare jsou o dost širší, to záleží, jakou má dítě nohu… Dcera, co má anatomic, normálně nosí boty protetika. Syn, co má jonapy, normálně nosí fare. Prohodit bych jim to nemohlaVyztuzenou patu bych spíš nechtěla, budou v tom hlavně sedět na koberci, aby je to nemackalo… Jinak ony ty anatomic mají za patou taky takovou trochu zpevnenejsi část, ale ne moc, teda.
Má trošku širší nohu, a vyšší nárt. Ty fare bare ji myslím hezky sednou.