Papučky nebo capačky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
683
4.3.11 22:14

papučky nebo capačky

Ahoj maminky potřebuji poradit.Jedná se mi o toto.Muj syn má 13měs. a obíhá nabytek a dokonce se mu už sem tam povedou samostatné kroky.Zakoupila jsem prvni capačky s papučkovou podrážkou a pevným opatkem.Dávam mu je tak na hod.mám i zakoupenou capačku od nolenu určitě znate.Tu má samozřejmě nejradši.Ale kamarádka mi tvrdila,že mám spíš zakoupit papučky,že to je pro mě pohodlnější.Je pravda ,že v tech capačkách je takovy neohrabaný,ale mají papučkovou porážku.co si myslíte vy?co je pro dítě pohodlnější,ale hlavně zdravější.Ještě i hodně lezeme.A nebo ho mam zatím nechat bez botiček?Jaké jsou vaše zkušenosti.Moooc děkuji za vaše rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
4.3.11 22:17

Ahoj,malému jsme v té době koupili-a asi hned jak se začal stavět-kožené kotníkové botičky s pevnou podrážkou.Doporučila nám to ortopedka.I jsem jí říkala,že ještě leze,jestli to nevadí.Říkala,že naopak,že se díky těm botičkám na noze při lezení naučí nevtáčet špičky k sobě.Zajdi si do dobrého kamenného obchodu,a personál by měl být vyškolen,a měl by ti poradit,co mu máš koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
4.3.11 22:20

Pokud dělá jen pár kroků a spíš leze, dala bych ponožky s protiskluzovou podrážkou. Botky a bačkorky bych koupila, až by začal opravdu chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
4.3.11 22:21

Tak my jsme pořád bez botek teda, já zas četla, že je to lepší pro cit v noze. Když se stavěl u nábytku, měl tlusté ponožky s protiskluzem. Cca před třemi týdny se pustil a chodí po bytě už docela obstojně. Má na noze teplou normální ponožku a pletené papučky. Botky hodlám pořídít až na ven. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
4.3.11 22:22

MI zase říkali, že botičky nekupovat, dokud sama pevně nechodí, aby si posílila sama šlachy a vazy. :nevim:

když ťape kolem nábytku, má nožky OK, když se rozběhne za chodítkem = sama se k němu postaví a jde, vytáčí levý kotník dovnitř a po chvíli pravý ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
4.3.11 22:22

momi dik za odpověd.Tam jsem byla a pravě doporučily capačky s tím pevným opatkem.Tak jsem je zakoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
4.3.11 22:24
momi33 píše:
Ahoj,malému jsme v té době koupili-a asi hned jak se začal stavět-kožené kotníkové botičky s pevnou podrážkou.Doporučila nám to ortopedka.I jsem jí říkala,že ještě leze,jestli to nevadí.Říkala,že naopak,že se díky těm botičkám na noze při lezení naučí nevtáčet špičky k sobě.Zajdi si do dobrého kamenného obchodu,a personál by měl být vyškolen,a měl by ti poradit,co mu máš koupit.
:palec: :palec: Taky můj malej lezl v botičkach. :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.3.11 22:26

My chodíme do obchodu,kde je personál,který opravdu ví,co a jak,nohu změří,řekne,kolik má mít nadměrek,jaká obuv je vhodná.A sám majitel říkal,že jsou vysloveně zaměřená na zdravotně nezávadnou obuv,že na tom obchod postavili.Kupujeme tam i bačkůrky.I nám ukazoval botičky na jaro,že mají nějaké s membránou,když dítko vleze do kaluže apod.Jsme tam spokojení,a tak by to mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
4.3.11 22:30

to je totiz uděsné tema aspon pro mě.MY taky lítame v ponožkách protiskluzových.Ale někdo mi zas říkal,že ty botky právě na to spevnění.Taky jsem pro nechat nožku volně a až bude p vetšinu času chodit tak je nasadit.Já fakt už nevím. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.3.11 22:33
muta píše:
to je totiz uděsné tema aspon pro mě.MY taky lítame v ponožkách protiskluzových.Ale někdo mi zas říkal,že ty botky právě na to spevnění.Taky jsem pro nechat nožku volně a až bude p vetšinu času chodit tak je nasadit.Já fakt už nevím. :zed:

Tak.Malého jsem taky nechala v protiskluzovkách,ale měl by mít nohu zpevněnou,a to jak si začne stoupat.Tak mi to řekla ortopedka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
4.3.11 22:49

Ahoj,tak mě dětská dr.řekla,že malému máme koupit první botičky až bude víc chodit než lézt a pustí se nábytku…bylo to tedy ve 14 měsících když tohle začal dělat a tak jsme šli koupit boty,šli jsme do specializované prodejny,kde nám odborně poradili a změřili nožičku,ale hrozně se divili,že ve 14 měsících kupujeme první boty,že v tomhle věku už měl mít boty dávno…takže na tohle se názory rozcházejí.Koupili jsme kožené na šněrování,s pevnou patou a jsou pěkně ohebné,aby v nich mohl i doma lézt..obecně se říká,že pokud máš doma koberec,dítě může běhat v protiskluzových ponožkách,pokud máte dlažby nebo plovoučky,tak říkají,že boty jsou nutné na tvrdou rovnou zem a aby ta noha byla zpevněná,hlavně kotník.
Nevím kde bydlíš,ale my kupovali boty tady a byli jsme velice spokojení. :-)

http://www.detskeboty.cz/…00337-81.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
5.3.11 00:00

My doma lítáme v ponožkách dodnes, i když papuče má, sundá si je.

Když tehdy začínal s chozením, taky jsem spíš četla názory, že nechat volně a botu na nohu až když chůze převažuje nad lezením. A zdá se mi to logický. Podle mě každá bota i ta nejatestovanější přirozený vývoj nohy ovlivní. Něco jinýho je doporučení ortopeda, když je nějaká vada.

Mmch zrovna na prodejce obuvi bych moc nedala, ti vždycky doporučí něco, jen abys nakoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
5.3.11 07:49
Markit.Hl píše:
MI zase říkali, že botičky nekupovat, dokud sama pevně nechodí, aby si posílila sama šlachy a vazy. :nevim:

Taky si to myslím :nevim: Že dokud samostatné chození nepřevažuje, nedávat pevné boty :think:
Malá sice chodí dost, ale doma má capáky a na ven botky (ale venku udělá jen pár kroků kolem pískoviště, žádný velký chození)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
5.3.11 10:56
Zebra píše:
Markit.Hl píše:
MI zase říkali, že botičky nekupovat, dokud sama pevně nechodí, aby si posílila sama šlachy a vazy. :nevim:
Taky si to myslím :nevim: Že dokud samostatné chození nepřevažuje, nedávat pevné boty :think:
Malá sice chodí dost, ale doma má capáky a na ven botky (ale venku udělá jen pár kroků kolem pískoviště, žádný velký chození)

Taky to takto plánuju, dokud bude lezení převládat. doma bez (chodíme všichni jen v ponožkách) a ven botky..
navíc dokud lozí naopak jí boty překáží a vytáčí právě nohy bokem, protože botička brání propnutí špičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
5.3.11 11:52
momi33 píše:

přesně tak nám to taky řekla neuroložka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect