Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky potřebuji radu.Náš malej,23 měsíců si momentálně nenechá změřit teplotu jak v konečníku tak ani pod paží,řve u toho jak protrženej což nemá vůbec žádný účinek,přitom pod paží mu to nic neudělá…Dále máme problémy ostříhat nehty jak u nohou tak u rukou,protože zase řičí,že na něj někdo šahá.Nehty u rukou jsem vyřešila tím,že mu je stříham jen při odpolednim spánku a u nohou na něj musíme tři aby ho dva drželi a jeden stříhal.Nenechá se vysmrkat,utřít nos,prostě všechno mu vadí.Už jsem z toho zoufala a vyčerpává mě to.Nejdřív mu domlouvam v klidu,ale to nezabírá tak na něj pak řvu,protože už si fakt s nim nevim rady.Všechno mu vadí ![]()
Máte taky někdo takové děti? ![]()
Merett a jak to prosímtě řešíš?
A kolik je tvemu dítěti?Ř
íkám si jestli to s postupem věku bude lepší nebo stejné?
Naše malá s tímhle teď taky začala, přitom bývala na všechno taaak hodná. Dneska? Zuby: řev, nehty: řev, nočník: řev! Věřím že jak to přišlo, tak to odejde! Přes některý věci ale stejně nejede vlak ![]()
janikpupik píše:
Merett a jak to prosímtě řešíš?A kolik je tvemu dítěti?Ř
íkám si jestli to s postupem věku bude lepší nebo stejné?
malýmu je teprve 14m, ale já se to ani nijak nesnažím řešit, prostě okolo toho nedělám zbytečnej cirkus a vše dělám jen když je nezbyteně nutné, potom musí většinou zasáhnout i manžel aby jsme ho přeprali, Tak nějak čekám že to samo odejde, protože čím víc se s ním peru tím mi to připadá horší
jen jsem chtěla abys veděla že v tom nejsi sama ![]()
jejda to mi připomíná starší dceru když byla maličká,to byly taky hrozný boje a největší když jsem jí vysávala nos,když jsem s ní byla sama doma,musela jsem na ní doslova klečet abych jí udržela ![]()
Ahoj,no jako kdyby si psala o našem Lukášovi.Mytí hlavy řev,nehty řev,teploměr dokonce bezdotykový řev.Ještě nedávno řval u čištění zubů,teď konečně pochopil že to nebolí,ale trvalo u to půl roku.Takže si myslím že opravdu ke všemu musí dojít a že to přejde.Asi nic jiného ti nezbyde.Já to už vzdala,taky jsem na něj křičela,řval ještě víc.
Nehty se snažím ostříhat když mi usne u mlíka,ale to se bohůžel nestává často.Takže chodí s nehtama jako čarodějnice.Někdy se podaří ostříhat jenom jedna ruka.Na nohách to ani nemluvím.Když není zbytí,čapne ho manžel a já stříhám,ale je to nic moc.
Když si to tak čtu,tak se tomu musím smát.Když jsem si představovala,jaká bude rodičovská dovolená,tak tyhle problémy mě nenapadli ![]()
Ano, máme!
Stříhání nehtů už bylo nějakou dobu v pohodě, teď už zase boj. Ani Elmovy kačenky nezabírají ![]()
Teplotu měřím jen v podpaží a minimálně. Většinou musím odhadnout, naštěstí bývám přesnější něž teploměr ![]()
A dostat do toho mýho tvrdohlavce léky? Nadlidskej výkon
Pokud použiju násilí, zvrací, ukecat ani uplatit se nedá.
Na stříhání vlasů si zvykl, babička rychle „holí“ strojkem, děda drží a odfukuje vlasy. O použití nůžek na zarovnání zbylých vlasů si můžu nechat zdát.
Oblíct ho do nový bundy nebo kalhot? To je jak oblíkat vzpouzející se 15kg chobotnici. A že se umí oblíct sám, ano, ale jen do toho, do čeho chce. Takže asi 2 trička s bleskem McQueenem a jedny tepláky s formulí ![]()
Zrovna teď se mu chlap snaží čistit zuby. Z koupelny je slyšet řev, že to bolí ![]()
Ahoj.
Naší Elišce je rok a půl. A je to samé.. Když nechce, jako že nechce nikdy, nic neuděláš. Medicínu na zuby, stříhání nehtů no nic.. (teď byla nemocná a dostat do ní ATB je pořádný úkol. Maskovala jsem to jogurtem v ruce
)
Nehty u rukou stříhám tak, že předloktím držím lahev s mlékem malá si drží druhou rukou a rychle stříhám plus puštěná telka )
A u nohou jsem to teď začala dělat v noci, když jdu spát a vím, že má tvrdý spánek. Vemzu mobil, zapnu si světlo a stříhám ![]()
Jooo naše malá kdysi taky pěkně spolupracovala.Ale snad horší než stříhání nehtů je mytí hlavy to je řev,takže myju rychlostí blesku a sousedi si musí myslet,že ji snad týrám v tý sprše nebo co
U odsávání se sní peru a splavený jsme obě…U stříhání nehtů si k sobě tiskne oblíbenýhho plyšáka,ale někdy nezabírá ani ten.Měření teploty to je taky horor.U oblíkání nesmím říct,že pospícháme to je pak konec,to se snad naschvál začne vztekat.
Akorát u léků a toho odsávání jsem si všimla,že se vzteká při prvních akcích pak jak si zvykne tak NĚKDY spolupracuje ![]()
Ywett píše:Ano, máme!
Stříhání nehtů už bylo nějakou dobu v pohodě, teď už zase boj. Ani Elmovy kačenky nezabírají
Teplotu měřím jen v podpaží a minimálně. Většinou musím odhadnout, naštěstí bývám přesnější něž teploměr
A dostat do toho mýho tvrdohlavce léky? Nadlidskej výkonPokud použiju násilí, zvrací, ukecat ani uplatit se nedá.
Na stříhání vlasů si zvykl, babička rychle „holí“ strojkem, děda drží a odfukuje vlasy. O použití nůžek na zarovnání zbylých vlasů si můžu nechat zdát.
Oblíct ho do nový bundy nebo kalhot? To je jak oblíkat vzpouzející se 15kg chobotnici. A že se umí oblíct sám, ano, ale jen do toho, do čeho chce. Takže asi 2 trička s bleskem McQueenem a jedny tepláky s formulí
Zrovna teď se mu chlap snaží čistit zuby. Z koupelny je slyšet řev, že to bolí
Anetta píše
A u nohou jsem to teď začala dělat v noci, když jdu spát a vím, že má tvrdý spánek. Vemzu mobil, zapnu si světlo a stříhám
Teda Anett,to tě obdivuji,já bych ho zaručeně stříhla,musím na to mít denní světlo jedině ![]()
Jenže ve dne už mi breberka nespí a za živa to prostě nejde ![]()
Chtěla jsem takhle dělat i ruce, ale to je moc u obličeje kam jí to světlo svítí. U nohou je to paráda. Já už nevěděla, jak to dělat, nehty měla už pěkně dlouhý a jelikož manžel se se mnou vždycky jen bavil o tom jak to uděláme a když mělo přijít na věc tak to bylo teď néé.
Takže holky rozsviťte světlo u mobilu a stříhání zdar!
![]()
Když mě takový to sednout si na něj přijde drastický,jsem asi srab no.Ale mytí hlavy nám teda naštěstí nevadí,to si nechá vklidu i když lape po dechu když mu jí pak splachuju ![]()
Myslím, že přijdou i horší věci na vztekání než je jenom stříhání nehtů nebo měření teploty
.
U nás byla ještě před měsícem katastrofa umýt vlasy, kdysi se vztekala u česání o culíku nemohla být ani řeč. Před rokem mi dělala při zápalu plic scény s lékama i teploměrem… Prostě to patří k věku, bohudík se to časem lepší a lepší
.