Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak u nás ![]()
Nehty sříháme zásadně ve spaní.
Vlasy naposledy prošly tak, že já stříhám nůžkama (strojkem nelze, to je hrůza), v televizi jede Krtek a muž komentuje každý jeho pohyb. Už nás to čeká zas ![]()
Zuby si čistí sám - sice nic moc, ale na tohle 2× denně nemám a zubařka říkala, že to neva. Sám si to šmrdlá i 5× denně, tak snad se dostane, kam má.
Na stříkání do nosu mám grif, kdy mu držím sama hlavu i obě ruce a on u toho ječí jak podsvinče, sirup na kašel momentálně jí, protože jsem mu ho přichválila, jak je výborný, od trpaslíčka (ACC) - předtím měl Mucosolvan a nebylo možné ![]()
Na nočníku nechce sedět ani omylem, jak kdybysme ho chtěli zabít.
Mytí vlasů je horor.
Nedávno jsem zrušila jídelní židličku, protože se tam vůbec nechtěl nechat posadit.
Že je netýkavka jsem si holt zvykla, MM je taky takový ještě ve 34 letech (a jiný nebude, nesnese ani prstýnek, řetízek, rolák…), ale z čeho rostu je v poslední době to jeho „škrábe tě to“. Všecko ho škrábe - tepláky, plenka (ta nejvíc), cedulky na triku… Takže celý den poslouchám mamíííí, škrábe tě tooooo
a fiktivně spravuju plenku, cedulku, gatě, ponožky… No třeba se kvůli tomu aspoň naučí chodit na nočník - přichvalujem mu to, že když bude hlásit a čurat tam, tak tu hroznou škrábající plenku nebude muset mít
![]()
Příspěvek upraven 04.03.11 v 21:05
Hned mi to připomněla našeho Lukyho…teď už mu je šest, ale dřív to byl děs. Nehty jsem stříhala v noci nebo při odpoledním spánku i dokonce vlasy
Od té doby, co jsme s řevem odešli od holiče jen s půlkou ostříhané hlavy. Léky zásadně maskovat do jídla, pití…jinak ani náhodou. A při měření teploty mu vadil i bezdotykový teploměr.
Teď už je to lepší
![]()
Jo,ale co mě vytáčí víc než řev u výše psaných věcí je…že jí musím 73× volat než přijde apak teda jde,ale těsně u mě se otočí a zdrhá a já jí honím s věcma po bytě a dělá to hlavně když pospícháme
to fakt pěním.Když počítám do tří počítá se mnou,takže tohle mě točí asi ještě víc.A tajně doufám,že to zase přejde
nebo to rovnou volným stylem přejde do puberty
![]()
Teda koukám,že jinde je to ještě horší
.Já jsem docela kliďas,ale někdy mam prostě den kdy mě to tak vytáčí,že bych zoufalstvím brečela ![]()
Co mě štve,že mu musím říkat 100krát,že nemá šahat na přehravače a zapínat ,vypínat pořád za sebou.A on se mi ještě směje do obličeje.A 100krát ,musím říct,že mu krtka nepustím.A bohůžel si ho umí pustit sám. ![]()
janikpupik píše:
Teda koukám,že jinde je to ještě horší.Já jsem docela kliďas,ale někdy mam prostě den kdy mě to tak vytáčí,že bych zoufalstvím brečela
petra79 píše:
No jo to mám taky.A hlavně když mám MS,to fakt pěním.janikpupik píše:
Teda koukám,že jinde je to ještě horší.Já jsem docela kliďas,ale někdy mam prostě den kdy mě to tak vytáčí,že bych zoufalstvím brečela
Já jsem si dneska musela už napočítat do 10, jinak bych ho roztrhla jak hada
![]()
Angua píše:petra79 píše:Já jsem si dneska musela už napočítat do 10, jinak bych ho roztrhla jak hada
![]()
chaala píše:
Hned mi to připomněla našeho Lukyho…teď už mu je šest, ale dřív to byl děs. Nehty jsem stříhala v noci nebo při odpoledním spánku i dokonce vlasyOd té doby, co jsme s řevem odešli od holiče jen s půlkou ostříhané hlavy. Léky zásadně maskovat do jídla, pití…jinak ani náhodou. A při měření teploty mu vadil i bezdotykový teploměr.
Teď už je to lepší![]()
Tak tos mě pobavila
cha chá. Něco jako u nás !!! Ke kadeřnici jsem nosila pohádku Krtečka - manža mi ho hodil do mobilu
no jak blázen ![]()
Už léta používám teploměr do ucha (tří vteřinový) a to jediný problém nebyl ![]()
petra79 píše:
Co mě štve,že mu musím říkat 100krát,že nemá šahat na přehravače a zapínat ,vypínat pořád za sebou.A on se mi ještě směje do obličeje.A 100krát ,musím říct,že mu krtka nepustím.A bohůžel si ho umí pustit sám.
Jo to znám,milionkrát jí řikám at nic nemáčká na pračce a nekroutí tím knoflíkem na programy,taky se mi směje a dělá to just naschvál
.Kamarádka se mi tuhle smála,že právě od dvou let to volně přechází do puberty
takže pevný nervy ![]()
petra79 píše:
Já bohůžel ty svoje nervíky někdy neudržím
Angua píše:petra79 píše:Já jsem si dneska musela už napočítat do 10, jinak bych ho roztrhla jak hada
![]()
To ani já, ale dneska jsem si poprvé vzpomněla na to počítání a skutečně se mi udělalo lépe
![]()
christy píše:petra79 píše:Jo to znám,milionkrát jí řikám at nic nemáčká na pračce a nekroutí tím knoflíkem na programy,taky se mi směje a dělá to just naschvál
Co mě štve,že mu musím říkat 100krát,že nemá šahat na přehravače a zapínat ,vypínat pořád za sebou.A on se mi ještě směje do obličeje.A 100krát ,musím říct,že mu krtka nepustím.A bohůžel si ho umí pustit sám..Kamarádka se mi tuhle smála,že právě od dvou let to volně přechází do puberty
takže pevný nervy
Angua píše:petra79 píše:To ani já, ale dneska jsem si poprvé vzpomněla na to počítání a skutečně se mi udělalo lépe
Já bohůžel ty svoje nervíky někdy neudržím
![]()
![]()
![]()
petra79 píše:
Jo a to mi ještě s oblibou mačká pořád něco na troubě a zapíná mi časovač,pak to pípá v půl noci.A taky mi kolikrát nešla trouba ,protože to přepnul na něco jiného.A pořád dokola mu opakuju nešahej na to.No fakt by mě švihlo.
christy píše:petra79 píše:Jo to znám,milionkrát jí řikám at nic nemáčká na pračce a nekroutí tím knoflíkem na programy,taky se mi směje a dělá to just naschvál
Co mě štve,že mu musím říkat 100krát,že nemá šahat na přehravače a zapínat ,vypínat pořád za sebou.A on se mi ještě směje do obličeje.A 100krát ,musím říct,že mu krtka nepustím.A bohůžel si ho umí pustit sám..Kamarádka se mi tuhle smála,že právě od dvou let to volně přechází do puberty
takže pevný nervy
Já mám teda dítko starší,ale na dnešk mi postavil budíka do kuchyně a nařídil na 2:40.No řval jako kráva na celej byt
ten budík
Jsem měla dvojnásobnej infarkt
![]()
nehty stříhat je horor
Mytí vlasů už jde
kapky do nosu musí jedině stříkací,jakmile má pamycoin-kapací tak je fialovobrunátný,přestává dýchat,kope…
sirup na kašel,když se mi podaří do něj narvat tak lítá po bytě se sirupem v puse a poulí oči.Občas vyplivne ![]()
Holky,bych musel počítat do 100.někdy už fakt drtím pěsti a musím si říkat,je to tvá krev,je to tvá krev ![]()
No holky,ani nevíte jak jsem ráda,že na to jsou někde stejně,jako my.Já si každý den říkám,jestli jenom my máme takové dítě netykavku.
Když není nemocný a nezlobí,tak je úžasný dítě.Ale je zdravý,to si říkám pořád.