Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, vyhledej si diskuze o posazovani je jich tady fura
Rozhodne neposazovat. Vetsina deti si sedne mezi 7-11 mesicem plus minus. Kdyz budes posazovat, znicis diteti pater a preskocis dulezity vyvojovy etapy…
Koukám,že máš spousty dotazů
Tady je zaběhnutá diskuze tak by ti holky mohly poradi t a ty se k nim připojit
https://www.emimino.cz/…ankovani/87/
jinak by si miminka měli začít sedat sami.Nejdřív jsou na všechny 4 a z toho si sednou…
A cvičíte nějakou metodu?
No já na emimino chodila celé těhotenství
Tak se ráda na toto téma poptám atd.. emimino je super věc pro mámy doma a volný čas, když nějaký je ![]()
elizabethcorleone píše:
No já na emimino chodila celé těhotenstvíTak se ráda na toto téma poptám atd.. emimino je super věc pro mámy doma a volný čas, když nějaký je
myslela jsem že jsi nopváček,teda to i tak vypadá dle počtu tvých příspěvků ![]()
Ahoj,
buď ráda, že leží a spí ![]()
Mě leželi a nespali a to bylo na budku nebo spali na střídačku ![]()
Jinak neposazuj, to ti už holky psali, vše má svůj čas a jednou to přijde. Já třeba čekala až do 12m.
verenika píše:elizabethcorleone píše:myslela jsem že jsi nopváček,teda to i tak vypadá dle počtu tvých příspěvků
No já na emimino chodila celé těhotenstvíTak se ráda na toto téma poptám atd.. emimino je super věc pro mámy doma a volný čas, když nějaký je
No mám spoustu dotazů, protože se sem už dlouho koukám a jsem plná otázek
Ale je toho tolik, teď jsem si objednala knížku, jak si s dětmi a v jakém věku hrát, tak se těším na ,,studování". Za chvíli mě čekají příkrmy, to už jsem tu také pročítala, ale bestak budu mít zase speciální otázky… ![]()
Laaja píše:
Ahoj,
buď ráda, že leží a spí
Mě leželi a nespali a to bylo na budku nebo spali na střídačku
Jinak neposazuj, to ti už holky psali, vše má svůj čas a jednou to přijde. Já třeba čekala až do 12m.
Jestli ještě budeme mít mimi, tak doufám, že dvojčátka, ale tohle je jedna z věcí, které by nebyly košér, jedna usne, druhá piští. ![]()
Mě si holky taky sedly až ve 13m, byly hypotonický a zlepšilo se to až po změně rehab. pracoviště. Takže v žádným případě neposazovat! Nenutit do ničeho, co malej ještě neumí ![]()
Ahoj!
Ať donošené nebo nedonošené, posazovat by se neměly!
Jak píšou ostatní… Většinou si sami sednou až po tom, co se naučí lézt po čtyřech.
První dvě děti se posadily kolem devátého měsíce a třetí dokonce až po roce, protože teprve po roce začal lézt po čtyřech (předtím se jen plazil).
Všichni jsou donošení.
Ale pokud je malý nedonošený, tak jste zřejmě sledovaní i na neurologii nebo ne?
A tam ti určitě řeknou, co je a není vhodné, třeba i ohledně nošení, stavění se apod.
elizabethcorleone píše:
Zajímalo by mě, jak začínáte s posazováním, malej má 3 měsíce a stále leží a jen spí nebo jí. Jak jste začali s posazováním? Začne nějak sám? Kdy se Vám zvládal posadit sám? nebo jste nějaké období malé posazovaly samy a pak to sami uměli? Asi musíme začít přetáčením na stranu, to je mi jasné, ale zajímají mě Vaše zkušenosti a rady.
Ahoj,myslím,že je pozdě.Posazovat už jsi měla dávno ![]()
Ne,vážně.já se zas rozčílím.Co bys chtěla od 3m dítěte?aby běhalo????
verenika píše:
momi- klid![]()
![]()
Jooo
já jsem na toto téma alerdická.Podobné téma se tu řešilo snad před pár dny.já jen nechápu,PROČ pořád všichni chtějí mimi posazovat,čím dřív tím víc zničenější záda
zachvilku tu bude psát mamina s 1 měsíčním dítětem-kdy posazovat ![]()
uáááá,je pravda,že jsem jaksi dneska nervní,malej před chvilkou na sebe vylil celé moje pití.
Apropo,sice mimo téma-máš krásné fotky na profilu
![]()
Momi- to tě přece musí nechat chladnou,takovýhle diskuze
Adam zase polil čertvě vymalovanou zeď šťávou
Za chvilku jdu koukat na horor tak se uklidním
A díky za fotečky ![]()
verenika píše:
Momi- to tě přece musí nechat chladnou,takovýhle diskuzeAdam zase polil čertvě vymalovanou zeď šťávou
![]()
Za chvilku jdu koukat na horor tak se uklidním
![]()
A díky za fotečky
Já jsem starej nervák ![]()
Zajímalo by mě, jak začínáte s posazováním, malej má 3 měsíce a stále leží a jen spí nebo jí. Jak jste začali s posazováním? Začne nějak sám? Kdy se Vám zvládal posadit sám? nebo jste nějaké období malé posazovaly samy a pak to sami uměli? Asi musíme začít přetáčením na stranu, to je mi jasné, ale zajímají mě Vaše zkušenosti a rady.