Nedonošené miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
332
3.3.11 16:57

Já bych moc ráda věděla co to u mě způsobuje..U prvního těhotenství které dopadlo špatně měla holčička taky hrozně malou váhu..Přitom všechno u mě zase v pořádku..
Kdyby se o mě teď nestarali takové super paní doktorky,tak nevěřím že bych Barunku měla..Celé těhotenství jsem běhala od doktora k doktoru,jedla preventivně haldu léku,1× týdně jsem chodila na ultrazvuky a před porodem i 2× týdně na ultrazvuky na měření..Nevím jestli doktoři jinde by si na mě tak udělali čas..v Praze mojí gynekoložce na začátku těhotenství když se tam radila řekli že by na takovéhle sledování každý týden neměli čas..Tak jsem doktorce fakt moc vděčná.
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
3.3.11 17:31

holky to je tak hezký když píšete že budete vyrábět pro maminy a kulíšky :hug: taky bych se do toho zapojila ale Hradecká nemocnice mě tak znechutila, že se mi do toho vůbec nechce.nechce se mi tam vůbec vracet 8-o vím že za to nové maminky a jejich bobečci nemůžou ale já tam mám prostě odpor.ani jsme jim tam nic neposílali,jako starali se o Maxe dobře a jsou tam profesionálové ale prostě ten přístup :cert: MRzí mě to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
3.3.11 22:03

Mně dr. řekli, že u dalšího těhu je zase riziko 50 na 50 :zed: :zed: . Měla jsem infarkty na placentě :nevim: . Vtipný teda je, že to prý má asi 5% ženských a z toho je asi 98% feťaček a pak já :pocitac: . Mám strach, neumím si představit, že bych byla s druhým mimískem zase tak dlouho v nemocnici, kdo by se mi staral o Emíska 8-o . No, ale nebudeme malovat čerta na zeď, u druhýho těhu bude všechno v pořáááádkuuuuu :dance: :srdce: :srdce: :pankac: . U nás všech, holky :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
5.3.11 20:00

Ahoj holky,
přispěju se svou troškou do mlýna, jak píšete, že se moc bojíte jak by dopadlo druhé tĚhotenství, zda opět předčasý porod… no, já se nebála skoro vůbec, hrozně moc jsem věřila že tentokrát bude vše v pořádku a mimi donosím zdárně do aspon toho 38-mého týdne :-) prostě pozitivní myšlení, pak mě začali všichni okolo nahlodávat, co by, kdyby atd… stále jsem to neřešila, jen si na sebe dávala OPRAVDU POZOR, a lítala jsem na gyndu skoro každý týden, že se mi zdá - jestli na mě zas neútočí nějaký výtok… (protože u Martínka jsem začala rodit po zánětu, který se vyloupnul z výtoku :-( ) no, většinou neútočil, ale můj Dr.měl pro mě pochopení a říkal že s mou zkušeností radši 5× zbytečně, než jednou přijít pozdě…
Nakonec jsem sice stejně rodila opět dřív, opět o 6 týdnů, jako u Martínka, ale otevřela jsem se už ve 28-mém - to jsem tu již psala, tak vás nechci nudit podrobnostma podruhé…
Jen jsem vám chtěla napsat, že člověk by měl věřit v dobrý konec, nebýt moc pesimistický předem - tím si nepomůže, taková ta zdravá přirozená obava ano, ale ne moc kritická, nic se nemá přehánět…
Když jsem byla při druhém těhotenství otevřená v tom 28týdnu, hlavně mi sestřička i Dr.říkali - hlavně nebrečte, nestresujte se - PSYCHIKA DĚLÁ HROZNĚ MOC, že bych si mohla nějakým hodně bouřlivým psych.výlevem rozjet i kontrakce.. taky mi zakázali si pak do konce těhotenství hladit břicho - prý to též rozjíždí kontrakce - dřív jsem o tom nikdy neslyšela, myslela jsem že si dělá Dr.srandu, no, nedělal…
VŠEM VÁM DRŽÍM PALCE, A POKUD SE PRO DRUHÉ TĚHOTENSTVÍ ROZHODNETE, AŤ DOBŘE VŠE DOPADNE :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.3.11 21:40
nicolinda píše:
Jen jsem vám chtěla napsat, že člověk by měl věřit v dobrý konec, nebýt moc pesimistický předem - tím si nepomůže, taková ta zdravá přirozená obava ano, ale ne moc kritická, nic se nemá přehánět… …

nicolindo, krasne napsane! my se ted od leta zacnem snazit o sourozenecka a ze by se historie mela opakovat si vubec nepripoustim!!!! je fakt, ze uz ve 24tydnu nepojedu na vodu, ve 32 tydnu si nevyslapnu rip :-) :-) :-) , proste se budu setrit,kdyby nahodou … :-) :-) bo bych nerada aby mi zase byl „ukraden“ konec tehotenstvi a zacatek materstvi … :srdce:

Příspěvek upraven 06.03.11 v 10:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
6.3.11 08:08

bo bych nerada aby mi zase bylo ukraden konec tehotenstvi a zacatek materstvi … :srdce:

Taky pěkně napsané :)
Je pravda, že se nemá smysl dopředu stresovat, to určitě nepomůže…Ale poručit se těm pocitům taky moc nedá :( No uvidíme, my to druhé miminko plánujeme stejně nejdřív za 4-5 let, takže zatím na to ani myslet nemusím :) Ale všem, co se budou snažit už teď, nebo jsou už těhotné, přeju normální hladký průběh těhotenství a porodu a zdravé miminko:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
9.3.11 08:23

Ahojky holky,
tak venku je už jaro,tak jste už všichni asi venku,že. :dance:
Jen prosím dotázek..nevíte jestli ty čepičky pro nedonošenečky se můžou vyrábět jen z toho jednoho plédu jak je v Ikey-světle modrý,nebo z jakéhokoliv?Já byla v Ikey a tam jsou vedle toho modrého ještě jiné-sice dražší,ale to neva-líbili by se mě i jiné barvičky,ale nevím jestli nemusí být právě jen ten modrý-že je takový nejslabší…
Nevíte někdo?
Markétko,tak co jste vytvořili v Jilemce?Nemáš foto? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
9.3.11 09:11

Ahoj :) A kde je návod na ty čepičky „z Ikey“ :) ? Taky bych ráda něco stvořila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
9.3.11 10:07

tady jsou všechny návody… :potlesk:
http://mamypromamy.blogspot.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
9.3.11 12:09

Ahoj Evi, tady je fotka kytiček, které jsme dělali v mateřském centru a poputují k maminkám do FNHK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
9.3.11 13:20

moc krásný kytičky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
11.3.11 19:38

marky moc pěkný :potlesk:

holky tak jsme dnes byla na KO a další porod vypadá opět na císař :( chjo jak já se budu starat o prcka s rozkuchaným břichem :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
11.3.11 21:11

Ahoj Pavli,vím, že ti to asi moc nepomůže, ale zkus se tím netrápit. Asi budeš muset zaúkolovat babičky a kamarádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
12.3.11 09:19

Nebo nemohl by si manžel vzít na týden dovolenou? nebo paragraf…Jinak je mi to líto :( Ale to zvládneš, hlavně aby bylo mimičo v pořádku! A ty taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
12.3.11 13:28
Pavla23 píše:holky tak jsme dnes byla na KO a další porod vypadá opět na císař :( chjo jak já se budu starat o prcka s rozkuchaným břichem :-?

Pavlí,
teda za mě - myslím, že císař je bezpečnější pro miminko určitě :palec: :pankac: a zvládnete to, neboooj…a péče po se neboj - já taky rodila císařem a blbých bylo jen těch prvních 24h, pak už dobrý a všechno zvládneš …za pár dní budeš jako rybička a snad Ti ze začátku může někdo trošku pomoct…uteče to rychle a budeš zase siláááák :hug: :dance: :huban: . Doktoři k tomu mají nějaký důvod a ví, tak se hoď do pohody a bude všechno dobrý :hug: . Kdybych si mohla vybrat, tak bych druhý chtěla zase taky císařem :oops: :wink: . Myslíme na Vás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová