Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děkujeme za gratulace, jste zlatíčka ![]()
Holky, my jsme s váhou taky pořád „pod křivkama“, ale doktorka je spokojená a když já plaším tak ona mě uklidňuje
. Hlavní je nesrovnávat, těžko se to dodržuje, ale je to fakt
. Já sebe taky často přistihnu, že hodně srovnávám nesrovnatelné
a pak musím nadat sama sobě, že jsem blbka…
Holky tak jsem našla svoje zápisky. My šli domů z porodnice ve třech měsících bio (termín porodu) a Lukáš měl 2030g a cca 42cm. Ve třech měsících korigovaných (6 měsích bio) 4580g a 58cm. Takže v klidu
, hubeňoura co má pořád problémy s jídlem máme dodnes…
Ahoj Zuzi, Lukášek je sice váhou drobnější, ale koukala jsem, že je jinak pěkný dlouhán, náš Miky měl na 18 měsících (korigovaně 15 měsíců) 75 cm a Štěpik (donošený) měl v 18ti měsících 80 cm. A co se týče toho srovnávání, to znám
, Mikyho bratranec, který je o 3 týdny starší (měl být o 3 měsíce) měří 87 cm a váží asi 14 kg, ale s tím se fakt srovnávat nemůžeme
Hlavní je, že to takhle zvládli a že své vrstevníky, co se týče zlobení, dohonili
- u nás to tak tedy je
![]()
ZuzanaB píše:
Holky tak jsem našla svoje zápisky. My šli domů z porodnice ve třech měsících bio (termín porodu) a Lukáš měl 2030g a cca 42cm. Ve třech měsících korigovaných (6 měsích bio) 4580g a 58cm. Takže v klidu![]()
, hubeňoura co má pořád problémy s jídlem máme dodnes…
Zuzi byli jsme na tom podobne, porad jsme pod krivkou a taky mame porad problemy s jidlem, ale dulezite je, ze pribirame, i kdyz pomalu
![]()
Z nemocnice jsme odchazeli taky ve 3 mesicich bio s vahou 2240 g a 42 cm, v pul roce bio (3 mesicich korigovane) jsme meli 4180 g a 54 cm. ![]()
zuzi opozděně lukáškovi vše nej k narozeninám
to to letí že?už 2 roky uf ![]()
Prosím, prosím o radu
Teď sme přijely od doktorky a já se samozřejmě zapomněla zeptat
jestli mám Kanavit dávat do 12. týdne korigovaně nebo bio?
Ahoj,je to už sice rok po úvodním příspěvku,ale taky jsem rodila předčasně ve 35+1 u Apolináře. Od 31+3 jsem si tam šla lehnout pro odtékající plodovku. Měla jsem štěstí na výzkum,co tam provádějí a to udržet těhu co nejdéle i s minimem plodové vody. Doktor mi sice od 33 tt říkal,že už je na čase mě šmiknout,že mimčo je už zralé,ale i tak jsem byla vyděšená,když mi 35+0 sama odtekla voda. Rodila jsem po půlnoci CS a malého viděla až v 5 odpoledne. Ani pohladit jsem ho nemohla. V inkubátoru byl 2,5 dne,v nemo celkem 9 dní. Měla jsem štěstí,že se uvolnilo na intermediálu místo a my byli spolu na pokoji,jinak jsem docházela na stejném patře k nedonošencům. Jediné,co se mi moc nelíbilo,když doktorka u zdravých miminek se mě s vážnou tváří a i trochu naštvaným výrazem ptala,kde mám dítě. Což mi nepřišlio moc profesionální. Laktace se rozjela za pomocí odsavajdy,taky jsem měla ty hrozný válce-bolavý prsa,makačka a mlíka málo. Pak jsem koupila Aventa mechanickou a nebe a dudy,během chvíle nadojeno 150ml a bez nervů…Ale dlouho mi to nevydrželo,jen 6 týdnů,dávala jsem stříkačkou a pak chvíli lahví,ale kojit nechtěl vůbec,tak jsem postupně při dokrmování UM o své mléko přišla. Cvičíme Vojtovku,ale psych.je na tom výborně,přesně o měsíc dělá co má:-)). Teď jsme 24.oslavili 8.měs. Nikdy bych to znovu zažít nechtěla,ale jako mini miminečko byl krásný.
je opravdu krásný minimii.to si vždycky říkám ,když už tedy pominu všechny ty stresy okolo předčasně narozených dětí -tak to má jednu výhodu -člověk si aspon to pěkné malé miminečko užije o trochu déle než vyroste. ![]()
pavlak5 píše:
je opravdu krásný minimii.to si vždycky říkám ,když už tedy pominu všechny ty stresy okolo předčasně narozených dětí -tak to má jednu výhodu -člověk si aspon to pěkné malé miminečko užije o trochu déle než vyroste.
No já si spíš říkám,že nás zlobí o měsíc déle
,je to kňoura uřvanej,ale roste do krásy
kaaaci, kanavit nám dávala kapku doktorka vždycky na poradně, doma jsme nic nedávali a jen když byl plně na MM tak neporadím. Ty dáváš kanavit doma sama? Ale řekla bych, že platí korigovaný věk, protože my byli v porodce 3 měsíce a ještě doma jsme u doktorky dostali, pak jsme začala přikrmovat Nutrošem a to už stačí vit. K. jen z UM.
ahoj holky take po dlouhe dobe vsechny zdravim a preji kasne jaro.Nase Verca 31tt. 16.8.2009- 1600,40cm.Domu nam ji dali 21.9.2009 s vahou 2220.Ted uz mame 19mes. vaha 10,7kg a 82cm a ma se cile
k svetu.Jen zoubky nam rostou pomaleji.
jpichová no to je bobek krásnej ![]()
pavli tj s tím miminkem máš pravdu
u nás teda ikdyž max byl větší tak pořád do těch alespoň 4 měs to bylo takové mimi
sme zvědavá jak to bude teď…až se narodí druhý kdoví jestli nebude línější než max:))
Jj, dávám doma a zatím plně kojím, takže teda budu dávat dál
Díky!