Nedonošené miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
273
24.3.11 21:29

Lukáškovi :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1546
25.3.11 12:35

Děkujeme za gratulace, jste zlatíčka :hug:
Holky, my jsme s váhou taky pořád „pod křivkama“, ale doktorka je spokojená a když já plaším tak ona mě uklidňuje :mrgreen: . Hlavní je nesrovnávat, těžko se to dodržuje, ale je to fakt :nevim: . Já sebe taky často přistihnu, že hodně srovnávám nesrovnatelné :mrgreen: a pak musím nadat sama sobě, že jsem blbka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1546
25.3.11 12:55

Holky tak jsem našla svoje zápisky. My šli domů z porodnice ve třech měsících bio (termín porodu) a Lukáš měl 2030g a cca 42cm. Ve třech měsících korigovaných (6 měsích bio) 4580g a 58cm. Takže v klidu :wink: :hug: , hubeňoura co má pořád problémy s jídlem máme dodnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
25.3.11 15:09

Ahoj Zuzi, Lukášek je sice váhou drobnější, ale koukala jsem, že je jinak pěkný dlouhán, náš Miky měl na 18 měsících (korigovaně 15 měsíců) 75 cm a Štěpik (donošený) měl v 18ti měsících 80 cm. A co se týče toho srovnávání, to znám :-) , Mikyho bratranec, který je o 3 týdny starší (měl být o 3 měsíce) měří 87 cm a váží asi 14 kg, ale s tím se fakt srovnávat nemůžeme :lol: Hlavní je, že to takhle zvládli a že své vrstevníky, co se týče zlobení, dohonili :potlesk: - u nás to tak tedy je :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32806
25.3.11 15:43
ZuzanaB píše:
Holky tak jsem našla svoje zápisky. My šli domů z porodnice ve třech měsících bio (termín porodu) a Lukáš měl 2030g a cca 42cm. Ve třech měsících korigovaných (6 měsích bio) 4580g a 58cm. Takže v klidu :wink: :hug: , hubeňoura co má pořád problémy s jídlem máme dodnes…

Zuzi byli jsme na tom podobne, porad jsme pod krivkou a taky mame porad problemy s jidlem, ale dulezite je, ze pribirame, i kdyz pomalu :lol: :pankac:
Z nemocnice jsme odchazeli taky ve 3 mesicich bio s vahou 2240 g a 42 cm, v pul roce bio (3 mesicich korigovane) jsme meli 4180 g a 54 cm. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
27.3.11 09:27

zuzi opozděně lukáškovi vše nej k narozeninám :hug: to to letí že?už 2 roky uf :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
29.3.11 18:42

Prosím, prosím o radu :) Teď sme přijely od doktorky a já se samozřejmě zapomněla zeptat :roll: jestli mám Kanavit dávat do 12. týdne korigovaně nebo bio?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
30.3.11 12:57

Ahoj,je to už sice rok po úvodním příspěvku,ale taky jsem rodila předčasně ve 35+1 u Apolináře. Od 31+3 jsem si tam šla lehnout pro odtékající plodovku. Měla jsem štěstí na výzkum,co tam provádějí a to udržet těhu co nejdéle i s minimem plodové vody. Doktor mi sice od 33 tt říkal,že už je na čase mě šmiknout,že mimčo je už zralé,ale i tak jsem byla vyděšená,když mi 35+0 sama odtekla voda. Rodila jsem po půlnoci CS a malého viděla až v 5 odpoledne. Ani pohladit jsem ho nemohla. V inkubátoru byl 2,5 dne,v nemo celkem 9 dní. Měla jsem štěstí,že se uvolnilo na intermediálu místo a my byli spolu na pokoji,jinak jsem docházela na stejném patře k nedonošencům. Jediné,co se mi moc nelíbilo,když doktorka u zdravých miminek se mě s vážnou tváří a i trochu naštvaným výrazem ptala,kde mám dítě. Což mi nepřišlio moc profesionální. Laktace se rozjela za pomocí odsavajdy,taky jsem měla ty hrozný válce-bolavý prsa,makačka a mlíka málo. Pak jsem koupila Aventa mechanickou a nebe a dudy,během chvíle nadojeno 150ml a bez nervů…Ale dlouho mi to nevydrželo,jen 6 týdnů,dávala jsem stříkačkou a pak chvíli lahví,ale kojit nechtěl vůbec,tak jsem postupně při dokrmování UM o své mléko přišla. Cvičíme Vojtovku,ale psych.je na tom výborně,přesně o měsíc dělá co má:-)). Teď jsme 24.oslavili 8.měs. Nikdy bych to znovu zažít nechtěla,ale jako mini miminečko byl krásný.

• Citovat
  • Upravit
jpichova
30.3.11 12:59

35tt 42cm,1970g

• Citovat
  • Upravit
1853
30.3.11 22:01

je opravdu krásný minimii.to si vždycky říkám ,když už tedy pominu všechny ty stresy okolo předčasně narozených dětí -tak to má jednu výhodu -člověk si aspon to pěkné malé miminečko užije o trochu déle než vyroste. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
31.3.11 13:34
pavlak5 píše:
je opravdu krásný minimii.to si vždycky říkám ,když už tedy pominu všechny ty stresy okolo předčasně narozených dětí -tak to má jednu výhodu -člověk si aspon to pěkné malé miminečko užije o trochu déle než vyroste. :kytka:

No já si spíš říkám,že nás zlobí o měsíc déle :lol: ,je to kňoura uřvanej,ale roste do krásy

• Citovat
  • Upravit
1546
31.3.11 13:43

kaaaci, kanavit nám dávala kapku doktorka vždycky na poradně, doma jsme nic nedávali a jen když byl plně na MM tak neporadím. Ty dáváš kanavit doma sama? Ale řekla bych, že platí korigovaný věk, protože my byli v porodce 3 měsíce a ještě doma jsme u doktorky dostali, pak jsme začala přikrmovat Nutrošem a to už stačí vit. K. jen z UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
31.3.11 16:30

ahoj holky take po dlouhe dobe vsechny zdravim a preji kasne jaro.Nase Verca 31tt. 16.8.2009- 1600,40cm.Domu nam ji dali 21.9.2009 s vahou 2220.Ted uz mame 19mes. vaha 10,7kg a 82cm a ma se cile :dance: k svetu.Jen zoubky nam rostou pomaleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
31.3.11 19:39

jpichová no to je bobek krásnej :potlesk:
pavli tj s tím miminkem máš pravdu :hug: u nás teda ikdyž max byl větší tak pořád do těch alespoň 4 měs to bylo takové mimi :mrgreen: sme zvědavá jak to bude teď…až se narodí druhý kdoví jestli nebude línější než max:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
31.3.11 21:01

Jj, dávám doma a zatím plně kojím, takže teda budu dávat dál :) Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová