Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, vitam nove maminy…
Kanavit jsme davali i doma - 1× tydne, bohuzel si nepamatuju uz do jake doby, ale cca do 2 mesicu korigovanych…
Ahoj verunko.kliště,můžu se zeptat,jak velká byla holčička při narození. Koukala jsem na fotky,co tu jsou u tématu a ta tvoje princezna je takový drobeček.
Děkuju, budu ho zatím dávat, myslím, že vitamínem se snad nic zkazit nemůže
Příště se doktorky zeptám (musim si to napsat, vždycky se zapomenu zeptat na polovinu věcí, co mě napadne ![]()
Jo a já taky vítám nové maminky předčasňátek
![]()
ahojda holky,tak mame za sebou 17ti mesicni prohlidku (18,5m bio), martinek ma krasne miry 86cm, 11,64kg
je zcela zdrav a odpovida veku bio! ![]()
Čekala jsem dvojčátka a byla jsem v 29tt.,pamatuju si že byla sobota po půlnoci a já nemohla spát.Furt jsem uklízela a najednou mokro.Odtekla mi voda,zavolali jsme sanity,ta mě odvezla do Chebu,kdy nejsou zařízení na nedonošence,byla tam milá doktorka scháněla v nějaké nemocnici volné místo…v Plzni měli místo pouze pro jedno miminko,v Karlových Varech rekonstuovaly v Českých budějovicích plno…po hodině a půl volání se našlo místo v Mostě…další hodinu jsme čekali na sanitu,když jsme se dočkali,tak mě odvezli do Mostu,kde jsem 3 dny ležela na kapačkách,abych nezačla rodit,kluci neměli vyvinuté plíce,tak mi píchali injekce…Když přišlo očekávané datum 7.7. a měla jsem jít ráno v 8 na plánovaný císařský řez,tak přišlaa doktorka,která mi oznámila,že musím počkat ještě hodinu,že musej dát přede mě jinou paní…Byla jsem strašně nervózní a měla jsem strach…Když jsem se probudila z narkózy,tak mi dětská lékařka řekla,že jeden z chlapečků po porodu nedýcha,dala mi fotky které v nemocnici fotí…Samuelek měl pouhých 1270g a 40cm a Kryštůfek 1400g 41cm v nempcnici jsem s nimy strávila 42dnů,pak nás převezli do Karlových Várů,kde jsme strávily jen 3 dny a pak nás s 2098g a 2116g pustily domů…nebylo mi smutno,byla jsem tam s nimy… ![]()
Ale kdy mi bylo hodně smutno,bylo když jsem otěhotněla podruhé a byli jsme s nejmenčím v nemocnici 14dní…už jsem věděla,že na mě doma čekaj dva malý raubíři…to mi bylo hodně,ale opravdu hodně smutno ![]()
Ahoj Tracy ,máš moc hezký kluky všechny 3 -to je tedy výrazná mužská přesila doma ,ne? ![]()
je dobře ,že jste to tak dobře ,že jsi vše tak dobře zvládla určitě to nebylo a není jednoduchý.
Tak přeju hodně štěstí a hlavně zdraví vám všem a vítám tě tady mezi námi
![]()
traccy ty jo taky jste měli teda těžký začátek
hlavně že už je vše v pořádku
a jak máš kloučky věkově od sebe?přeju hodně zdravíčka pro vás všechny:)
Pavlak5,moc děkuji…ano jsem jediná ženská doma mezi 4mi chlapy… ![]()
No když byli dvojčata malí,tak to lehký bylo,ale teď řádí a je to síla a k tomu ještě nejmenčí,aspoň máme veselo… ![]()
moc děkujem a ať se Vám taky daří
Pavla23…no v tý nemocnici to lehké nebylo…ale pak se začlo blýskat na lepší časy a teď je nejlíp ![]()
Dvojčatům bylo 6měsíců,když jsem otěhotněla podruhé a když jsem na to přišla bylo jim už 8měsíců a když se Damien narodil klukům bylo něco málo přes 14měsíců…
Jinak hodně štěstí i Vám ![]()
jpichova píše:
Ahoj verunko.kliště,můžu se zeptat,jak velká byla holčička při narození. Koukala jsem na fotky,co tu jsou u tématu a ta tvoje princezna je takový drobeček.
měla 600 g a 31 cm…drobeček byla a asi pořád už bude
![]()
ahoj Traccy, moc se mi tví kluci líbí a smekám když zvládneš všechny svoje chlapy a ještě i psát na net
já bych se asi ani nevyčůrala
je to krásné že máš mimčo hned po klukách, snad si budou hezky rozumět a užijou si to.
HOlky poraďte, cpete někdo do mimin acidum folicum (listovku)? nás poslala dětská na krevní obraz a následně z toho nám nasadila železo a listovku. To železo kupodivu malá neblije a občas trefíme tu pulhodku před jídlem, ale ta listovka listovkovatá se má dávat pul lentilky denně.. a mě to nejde ani půlit ani to malá nechce baštit, vždycky to skončí na bryndáku, ať to ředím čím chci (voda,mlíko).. tak teda dávám každý druhý den celou lentilku (abych nemusela půlit) ale efekt asi nula když to jde ven ![]()
Romaelka píše:
ahoj Traccy, moc se mi tví kluci líbí a smekám když zvládneš všechny svoje chlapy a ještě i psát na netjá bych se asi ani nevyčůrala
je to krásné že máš mimčo hned po klukách, snad si budou hezky rozumět a užijou si to.
HOlky poraďte, cpete někdo do mimin acidum folicum (listovku)? nás poslala dětská na krevní obraz a následně z toho nám nasadila železo a listovku. To železo kupodivu malá neblije a občas trefíme tu pulhodku před jídlem, ale ta listovka listovkovatá se má dávat pul lentilky denně.. a mě to nejde ani půlit ani to malá nechce baštit, vždycky to skončí na bryndáku, ať to ředím čím chci (voda,mlíko).. tak teda dávám každý druhý den celou lentilku (abych nemusela půlit) ale efekt asi nula když to jde ven
My to dáváme 2× týdne čtvrt tabletky, máš pravdu, že to jde špatně půlit natož čtvrtit, ale vždycky z toho nějaký kousek odříznu nožíkem, nadrobím ji to na prášek, smíchám s mlíčkem a buď ji to dám lžičkou a nebo což má větší úspěch stříkačkou.. ![]()
ajo Veru, na tu stříkačku proklatou bych málem zapomněla
díkes, vyhrabu ji a zkusím
tracy ty jo máš je taky dost u sebe klukánky
tak hlavně že jste to takle pěkně zvládli. tě obdivuju já budu ráda když budu zvádat 2 natož mít ještě jednoho navíc ![]()