Jste taky puntičkářky? ;-)

1797
2.2.10 22:41

Puntičkářky .-)

Hoj Hoj!!
Taky vás štvě drobek na stole, nebo blbě srovaná deka? :-D nakřivo obraz, jinde dané polštáře,zubní pasta na umyvadle,drobky na zemi ? a další podobné prkotiny? :-D Tak to jste tady správně :-) pojďte pokecat o tom jak jsme s tím občas „nesnesitelné“ a jak to vnímá vaše okolí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9909
2.2.10 22:50

U mě bejváválo, od tý doby co mám syna tak na to nějak nemám čas a už mě to tolik netíží,ale na něco jsem stále puntičkářka.A to jen abych měla srovnané papíry co se týká výpisů z bank a různé takové zařizovaní co se týká úřadů atd.A taky zařizujeme svatbu a tam se to projevuje docela hodně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.10 22:56

Ahoj, nenávidím nepořádek, prach a nesrovnané věci.....denně vysávám, vytírám, stírám prach, desinfikuji pracovní pulty v kuchyni, WC, kouplenu obden (to mě totiž silně nebaví, takže se k tomu přemlouvám :lol: )
drobečky…no, to je můj úhlavní nepřítel…televize, máme plazmu, neustále se na ni chytá prach a přitahuje ručičky mého skoro dvouletého syna.
A jsem neuvěřitelně puntičkářská na čas.....nesnáším zpoždění, všude chodím dřív. Manželovi trvalo douho, než si na to zvykl.....

• Citovat
  • Upravit
1797
2.2.10 23:03

No tak ja teda taky denně luxuju protože me stvou ty drobky vsude ( od krbu, od malýho) proste denne vysavac v ruce..prach me taky rozciluje a utiram casto. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
3.2.10 08:46

Ježiš,to jsem ráda,že tu o tom někdo píše,já jsem přesně stejná,hrůza co:)Manžel ze mě občas šílí,ale já už jsem taková!Tak zas máme alespoň doma pořádek!Ještě k miminku studuju práva,tak se snažim být puntíčkářka ve všem,což není sranda,ale zatím mám samé jedničky,tak snad to vydržim.Chudák malá,na jednu stranu doufám,že nebude po mě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.2.10 09:08

Jé,tak to je téma :zed: ,jsem pravý opak,né teda,že by u nás byly haldy plechovek,papírů a tak,ale pořádek,jaksi udržet neumím a pořát dokola uklízet,to taky nehrozí.Když vás tu tak čtu,tak nevím,co je horší.Můj manžel taky sebere každej drobek a mě to čílí.Ale mám dotaz ohledně plazmy,čím ji čistíš?

• Citovat
  • Upravit
28414
3.2.10 09:41

Klidně se přidám, jsem podobně „nemocná“ :-P
Jak píšete, denně vysávám, vytírat u nás stačí 1× týdně, denně utírám schody a prach, vše musím mít vyrovnané, nesnáším drobky, šmouhy, kapky atd …
Okolí je to jedno, to se mnou nežije a manžel si tak nějak zvykl. Kolikrát po něm něco přerovnám, ale nemám pocit, že by mu to vadilo. Myslí si svý :wink:
Taky nesnáším nedochvilnost. Právě můj manžel a jeho máma jsou na tohle přímo experti. Když mi řekne, přijedu domů za chvilku, tak předpokládám max. do půl hodiny a ne skoro za dvě hodiny. Taky když řeknu, že někde budu ve čtyři, tak tam nebudu po půl pátý, atd atd.
Kolikrát mi to samozřejmě vadí, že jsem taková, že se asi zbytečně starám o prkotiny, ale nejde to nějak jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.2.10 09:49

Tak já to mám taky…nesnáším drobečky, smetí, prach…prostě u nás musí být vše tipťop! Mmáme psa, ten pouští chlupy, tak za ním celý den běhám s hadrem a vytírám místa, kde seděl, ať se nám ty chlupy doma nevýří…jsem jak cvok! Kolikrát si řeknu, že dneska nebudu uklízet, tak si odpočívám s malou a najednou to vidím, tam časopis, tam papír, na lince skleničky, prádlo na vyprání, vlas v umyvadle, chlupy, CHLUPY,chlupy a už jedu. Kyblík, hadr…pračka jede, myčka jede…no přítel mě za to taky už moc nechválí, pže když není uklizeno jsem více než hysterická. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.10 09:51

Tak u nás je to tak: mám ráda běžný pořádek,drobnosti neřeším,ale když už je toho moc,tak mě to rozčiluje..

Partner je puntičkář jak v čem..Po ostatních uklízí a ve svých osobních věcech,papírech má bordel jak v tanku.A to doslova :mrgreen: Když má něco vyřídit,nemůže najít příslušné dokumenty.Když ho napadne po nás něco uklízet,odešlu ho do patřičných mezí.

Televizi a obrazovku počítače čistím speciálním sprejem,který jsme koupili v elektru..Malinká lahvička s rozprašovačem,podobná čističi na brýle,stála skoro 200kč :cert:

• Citovat
  • Upravit
15326
3.2.10 10:12

Bývala jsem, před dětmi.
Teď jsem roztomile bohémská a spoustu věcí přehlížím, protože by mě jinak možná kleplo :lol: :lol: .

Puntíčkářská jsem tak den, maximálně dva, po nějakém výraznějším úklidu, pak v sebeobraně mého duševního zdraví sklouzávám zpět k bohémství. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.2.10 10:17

Teď jsem roztomile bohémská a spoustu věcí přehlížím, protože by mě jinak možná kleplo :lol: :lol: .

Dá se to něják naučit? Já o to snažím od té doby co se maličká narodila a stejně furt šůruju, prostě to nevydržím. A pak jsem protivná, protože stíhat mímo a věčný úklid nejde. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
3.2.10 10:28

Tak se hlasim do klubu - jsem priserna.
Zrovna ted me chytla uklizeci manie - lestim a uklizim a vyhazuji…
No des a nejvic me muze dostat manza, ktery po te co vyluxuji, jde jist cerstvy rohlik bez tacku - vrazdila bych a kdzy mu to rikam, tak on mi odpovi, ze jemu to neva… :cert: des…
No kez bych to take dokazala takto prehlizet. Obcas me fakt chytne uplne zachvat z pocitu, ze je vsude spina a pak jsme schopna surovat cely den. Pak mam asi tam den a dva pocit, ze je vsude krasne cisotucko - tedy do te doby nez najdu prvni smouhu ci drobek…
Asi jsem to zdedila po tatinkovi - ten take musel mit vse srovnane a uklizene :-)
No nekdy si rikam, ze fakt blbnu, ale co s tim udelam, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.2.10 10:30

Díky za odpověď ohledně čističe na plazmu,já teda taky nemám bordel,vadí mi plná linka zbytečností a tak,ale prostě nevyšiluju,po úklidu se vždycky kochám,ale dlouho mi právě ten pořádek nevydrží a to jsme sami s manželem,ale nedochvilnost taky nesnáším a když už něco dělám,tak to musí být tip,ťop,polovičatou práci nesnáším.

• Citovat
  • Upravit
15326
3.2.10 10:36
beckie píše:
Teď jsem roztomile bohémská a spoustu věcí přehlížím, protože by mě jinak možná kleplo :lol: :lol: .Dá se to něják naučit? Já o to snažím od té doby co se maličká narodila a stejně furt šůruju, prostě to nevydržím. A pak jsem protivná, protože stíhat mímo a věčný úklid nejde. :-(

Beckie, dá, ale jde to pomalu :lol: . Moje mamka byla úplně šílená, co se týká úklidu, fakt leštila a čistila všeho v dosahu, když jsem začala praktikovat svůj první vánoční úklid v tomhle stylu s manželem, tak ho málem odváželi :lol: . Takže jsem se srovnali na oběma přijatelnou mez, ovšem narozením dětí se mi ta hranice zase trošku posunula směrem k bohémství, prostě teďka už mám srovnané, co je pro mě v životě důležité, jestli naprostý pořádek doma nebo život S dětma, ne OKOLO nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
3.2.10 10:43

Ja si pripadala normalni, i kdyz denne vysavam :wink: Ale ne, od te doby, co se mala narodila je to o hodne lepsi… I kdyz treba jsou dny, kdy bych strasne moc chtela mit vsechno tip top (treba na vanoce..) a kdyz to nejde (treba kvuli nemoci..), tak si to pak ani nedokazu poradne uzit :oops:
Hm a s ucenim do skoly, to mi ani nevzpominejte :zed: Ja se nedokazala zacit ucit, dokud kolem me nebyl absolutni poradek a kdyz jsem mela ve skole horsi vysledky nez vyborne, tak jsem si pripadala neschopna :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová