Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak snad to zvládnu, dneska musím říct, že zatím jenom peru a myje mi myčka na hadr jsem ještě nesáhla a ani nehodlám. Mimís spinká tak jí dopisuju její deníček a pak vyrazíme ven… Tak uvidíme, kdy mě to uklízení zase přepadne. Ale chci se toho vážně zbavit, pže za A je to na palici a za B chci si mimíse užívat, né běhat od něj k úklidu.. ![]()
Tak ja jsem puntickar na veci typu: Drobek na stole, obraz nakrivo, kniha nakrivo, ovladace ve spatnem supliku, spatne slozena deka, ubrousek na jine strane stolu a podobne
![]()
Driv to bylo horsi, to jsem to cilene kontrolovala
ted uz to tak jako rovnam, kdyz mi na to naahodou padne zrak…
Po narozeni malyho jsem zacala trosicku polevovat, ale stejne ty hracky kazdej vecer uklidim a srovnam, obcas to uklizim prubezne ![]()
Ale treba lesteni, vysavani a vytirani me fakt nebavi, nemam na to cas, takze to delam 1× tydne, vic ne
Prirucni vysavac ale pouzivam casto, to jo ![]()
Nasi a manzel ze me meli a maji porad srandu, kdyz sedim treba u TV a rovnam do zakrytu casopisy a ovladace (nasi jich maji asi 6 a vadi mi, kdyz jsou ruzne po stolku, lepsi jsou vedle sebe
). Ale treba vsechny dokumenty a tak mame s manzelem v sanonech srovnany oba, v tomhle jsme stejny ![]()
Zajimalo by me, kde jsem k tomu prisla, mamka takova vubec neni a babicka byla trochu bordelar
Mozna po prababi, ta rovnala potah na gauci vzdy, kdyz jsem z nej vstala
a za 5 minut si zase sedla ![]()
Ahoj holky tak co to tady tak čtu tak na tom ještě nejsem tak špatně. ![]()
Ale co se mě týče, tak každý ráno si vysaju v předsíni a kuchyni, vytřu, pak vypouštím malého, potom nádobí a pak co je potřeba. Nejvíc mě naštve když vysaju a vytřu v předsíni, přijde kocour dojde si na záchod a můžu vysávat znova, naštěstí alespoň nevyhází to blé, jen to prostě zahrabe do písku, ale ten je pak všude.
To jsem teda pak šílená, ale trestat ho nemá smysl to by to pak dělal jinde.
Takže to pak vypadá, že vysávám tři krát denně.
Co se týče šanonů a takových věcí tak ty musí být prostě srovnané, ale co mě teda fakt vůbec nebaví je utírání prachu. Manžel to bere v pohodě, ale co mu vadí, když mu říkám, že tohle se válí tady a má to být tam a že nádobí nemá dávat do dřezu a stejně to pořád dělá. ![]()
Já jsem hrozná
Nevím, jestli by bylo normální psát moje úchylky, potom si o mě budete myslet, že jsem debil
![]()
@Denpry Ahoj, nestyď se a jen je napiš:-) Uvidíš, že se v tom taky někdo pozná ![]()
Jsem taky taková, je to něco jako nemoc…
Ale docela mi to vadí, protože si někdy připadám jako otrok vlastního bytu.
A taky s tím mnohdy obtěžuju partnera…Čekáme mimi, tak doufám, že mě to přejde… Stejné to mám i s mým autem, nesnesu, když je špinavé apod. A všímám si nepořádku i u druhých lidí, vidím každé smítko, skvrnku apod., nejraději bych to uklidila sama.
Asi jsem trošku blázen…A to už vůbec nemluvím o tom, jaká jsem puntičkářka, co se týče vzhledu…neoholený partner, skvrna na oblečení…Neumím to ani vše popsat… ![]()
Uklízecí maniačky a taky vám vadí, například, když přijde návštěva, co před chvílí dorazila autobusem, metrem, tam kde co vyseděla, u vás dosedne na gauč, křeslo a vy tam pak večer sedíte v pyžamu, děti se válí…když to domýšlím do podrobností, tak se mi ježí chlupy
![]()
Tak já puntičkářka nejsem, naštěstí. Dokonce jsem s příchodem druhého dítěte přestala určitý bordýlek vnímat
![]()
@anickadomnik píše:
@Kaczenka mě toto paradoxně chytlo po třetím porodu
Tak to já mám takové tušení, že mě to nechytne nikdy ![]()
@Kaczenka ty jo já byla vždycky lehčí bordelář a teď od rána do večera jen chodím a soustavně něco utírám, uklízím apod. dnes jsem zrovna trošku nadzvedla manžela když dostal kvůli tomu že dal blbě sáček do koše, až mi ho potom bylo líto
No, já taky věřím, že mě to s miminkem přejde!!!Můj přítel je z Kuby a on i jeho kamarádi jen kroutí hlavou, jak se tady vším zbytečně zabýváme a zapomínáme žít. Když přijdou třeba na večeři a já pořád vše uklízím, tak se mi smějí, že si mám v klidu sednout a relaxovat s nimi, že nádobí není na prvním místě. A je to svým způsobem pravda.
Takže se bavím a oni mi pak později se vším pomůžou.
A to mám malý byt! Nedokážu si představit, kdybych měla velký dům, to bych asi nic jiného nedělala, než uklízela. ![]()
@kamkakamka, ve velkém domě se menší nepořádek ztratí. V malém bytě je všechno vidět.