Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Puntičkářka, perfekcionistka.. jednoduše magor. Dle mého partnera a jeho řečí v hospodě u nás fungují skřeti „samoseto“, protože odejde a je tu bordel, přijde a je v katalogovém bytečku nachystaném na focení.. Tři kočky, dvě děti a chlap jsou proti mě, ale stále vítězím, stále mám hrníčky ve skříňce srovnané jak puzzle a otočené všechny od poloviny do leva uchem do levé strany a od půlky do prava uchem do pravé strany. Prostřední polička vpravo umělohmotné vysoké „sklenice“, uprostřed skleněné hrníčky a zleva skleněné něco mezi skleničkami a hrnkama, horní polička podšálky s hrníčkama a dětské lahve. Umývá-li nádobí partner a otevřu pak skříňku, přepadají mě stavy mrákot, protože je všechno jinak. Stoly musí být naklizené, nedej bože jak mi někdo pohne prostíráním s „talířkem“ s minerálama a aromalampičkou.. nádobí musí být umyté a na svém místě, jinak doma lítám nervozní jak hladový tygr, pokud je někde binec, nevypraný flek, rozbordelené hračky.. jsem podrážděná, protivná a všichni se mi vyhýbají.
Ale jinak jsem hodná normální holka. ![]()
Holky, co jste puntíčkářky na úklid - já tedy nejsem a zajímalo by mě - nejste z toho věčného popobíhání, odnášení, utírání a uklízení utahané? mě to děsně otravuje potažmo vyčerpává…luxování, žehlení, utírání prachu, všechno…že se pak svalím na gauč a nemůžu.
tak jsem se chtěla zeptat puntíčkářek a těch, co rády uklízí, jestli jim to nebere energii. A když ne tohle, co je třeba jiného pa tedy fyzicky utahá… ![]()
No tak u mě jak kdy někdy, mužu mít doma bordel jak prase a někdy nesmí ležet nic na zemi, na stole, jak píšeš nádobí jsem schopná umývat i každé talířek zvlášt, jen aby tam nic nebylo… ![]()