Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedá mi to, abych se nezeptal: byli jste někdy v situaci, kdy po vás potomek chtěl něco těžce splnitelného? Mně se včera večer vybavila prosba, nebo spíš žádost syna mých známých: „Mami, tati, já chci k narozeninám maketu kabiny vrtulníku! Ale s opravdickým fungujícím řízením…“ To bylo kdysi, když v televizi právě skončila jedna epizoda ze seriálu „Medicopter 117“.
Segra meal za same jednicky slibeneho kone (a myslim, ze jednu dobu i opici
)… Mne ho slibit nechteli ![]()
Náš syn taky chce někdy to co vidí..viděl vláček chtěl vláček..viděl koně chtěl koně a tak jsme mu to splnili ale trošku jinak ale i tak měl radost.. Místo normálního vláčku jsme ho vzali na jízdu kolem kde mohl sedět uvnitř a moc se mu to líbilo a jako bonus dostal maketu malinkého vláčku..radost převeliká..za pár měsícu sme byli u známych a ty mají koně..a co chtěl domu? Koně…a jako momentálně do 3+1 fakt koně nedám
takže dostal plyšového a taky spokojený..všude ho sebou tahá spinká s ním má ho rád a když je hodný tak ho vemu do jizdárny…a spokojenost
Takže vymyslet něco s čím by se uspokojila aspon na chvilku jeho malá dušička..oni ty malý prdolové chtějí jeden den to a ráno zas něco uplně jiného…a pokud by ověk měl všechno plnit tak aby zašel do banky v pozdních večerních hodinách ![]()
Každý den několikrát! Obvykle si přejí jet na místo, které vidí v telce (do Ameriky, do úpravny vody, do kosmické stanice, za živýma dinosaurama…)
Ale některá přání vznikají i za jiných okolností, Starší dcera si ve třech letech úpěnlivě přála „mít hlas jako kamarádka Rozárka“, mladší jako dvouapůlletá projevila touhu „Až budu veliká, budu koníček“.
…Jeste premyslim, jestli moje dite melo nekdy nejake nezvykle prani, ale Anny je zrejme skromne ditko (zatim
)
Nebo vystredni… Ono neni vystredni jako vystredni
Ted me napadlo, ze zrovna vcera chtela jet v pyzamku na vylet
Nakonec jsem ji teda dovolila nechat si aspon tricko od pyzama, pac ho strasne nutne potrebovala, ze tam ma kocicku
…Pak si ji segra vzala s sebou do obchodu a ze tam bylo horko, sundala male mikinu a ta tam pry zacala na cele kolo vykrikovat: „Proc mam na sobe pyzamko?“ ![]()
Tak u nás je to teď, co se objevila v telce reklama na jogurt : Já chci krávu Jolanu!
Když namítám,že by se nám domů nevešla, tak prej by stačila maličká kravička Jolanka
Ale jinak běžně chce všechna možná zvířata, řídit auto,nejít do školky,ale rovnou do školy… někdymám pocit, žechce prostě všechno ![]()
BaraF: já přidám z trochu jiného soudku. Moje ségra, když jí byly tři roky, se dopustila výroku: „Mami, až já budu velká, bude z tebe dědeček…!“ Už mám dvě neterře a dva synovce, ale z mojí máti je jak na potvoru pořád jenom babička… ![]()
I když toto by vlastně patřilo do trochu jiného tématu… ![]()
Tak já jsem několi let po sobě v dětství chtěla k narozeninám dřevěného houpacího koně, ovšem ve velikosti opravdového koně.. ![]()
Tak bych jenom oživil starší téma..... Přihodilo se vám v mezičase nějaké to výstřední přání? Nebo jste si na nějaké vzpomněli?
Tak jsem zase (nečekaně) našel svou starou diskusi… ![]()
Se svýma známýma jsem nedávno řešil přání syna, se kterým byli na návštěvě brněnského Modelového světa. No a on by to kolejiště s vláčkama chtěl nejradši doma. (Po probírání všech důvodů, proč ne a jak by to šlo, ustálil svoji představu na středně velkém kolejišti 250×150 s pěti vlaky v provozu… Bratru tak za čtvrt mega.) No i když jsem počítal jak jsem počítal, tu nejlevnější variantu jsem pod 20 000 srazit nedokázal.
Tak bych se zeptal - když si vaše děti přejou něco takového, jak se k tomu stavíte?
@Jura007 Myslím, že to není až tak nemožné… Začne se s pár kolejema, jednou starší mašinkou, nějaké to trafo, k tomu je potřeba udělat si krajinu, domečky… Věci se dají koupit na burzách k tomu určených, určitě kontakty najdete někde na netu. Pokud ho to bude bavit, bude se dám angažovat a o kolejiště starat, bude se postupně dokupovat, dostavovat… Pro nadšence je pak postaráno o nápad na každé narozeniny až do stáří:-) A je vždycky jasné, kam se podějí ušetření penízky.
Já bych mohl vyprávět, kam se podějou ušetřené penízky… Tahle fotka je z jednoho takového nákupu.