Společné spaní dětí s rodiči

3201
26.1.10 08:15

spolecne spani s rodici

Ahoj, jsou tu nejake dalsi zastankyne spolecneho spanku miminka s maminkou v posteli rodicu? Zejmena pak v radach kojicich matek, kde je to praktickou pomuckou kvalitnejsiho spanku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3358
26.1.10 08:21

První dítko s náma spalo v posteli do roka a půl, dokud nepřešlo do své velké postele. Žádný problém nebyl, zvykl si krásně. Druhý spí s náma opět v posteli. Jak píšeš, je to ideální při kojení, prostě se jen otočím, vyndám prso, u toho usnu, malej se pak sám odkulí a spí dál, v noci nemusím opětovně uspávat (teda krom období, kdy se v jednu v noci vzbudil a do tří si chtěl hrát, ale to se už naštěstí stává fakt málo). Já bych neměnila, byla jsem a jsem s dětma v posteli spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
26.1.10 08:38

Libča s náma spával od porodnice, bohužel chce k nám do teď.
Linda s náma spávat nechce.

U Liborka to bylo fajn. Kojila jsem i častěji než po dvou hodinách, takže jsem ho měla přisobě. Teď už je to problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
26.1.10 08:43

s nama spala Emca do roka a Tomikovi je ted cerstve rok a jeste se mi ho do vlastni postylky davat nechce, tak to nehrotim. Emca tak kazdou druhou noc jeste dorazi a jsme v posteli 4 a jsme vsichni spojojeny :lol:
Mam nekolik kamaradek, ktery s detickama taky spej, obcas proto, ze to dite vyzaduje, vetsinou ale, ze to sami chteji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
26.1.10 08:48

Véna vydržel v postýlce asi 14dní, pak se přesunul k nám do postele a vydržel tam několik let…do jeho šesti let jsme bydleli v 1+1 (to už měl svoji postel, ale často se přesunul k nám), po přestěhování je ve svém pokoji.
Dorka spí s námi od narození a zatím to tak nechám, uvidím, kdy ji přestěhuju k Vénovi.
Společné spaní mám moc ráda, děti rychle rostou a já si chci z těch prvních let uchovat co nejvíc.Navíc jsem mnohem klidnější, když vidím, že děti usínají v klidu a spokojené.
Samozřejmě to nikomu nevnucuju, jsou děti, kterým to vyhovovat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3407
26.1.10 09:01

Ahoj, tak spaní s ními nehrozí, nevyspím se vůbec, to raději vstanu a nakojím.Měla jsem štěstí, že děcka spávaly celou noc od porodnice, takže jsem to nějak nemusela řešit, každopádně bych si mimčo do postele nevzala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
26.1.10 09:10

Tak my je máme v posteli všechny! Kluky jsme od narození měli v postýlách, ale kolem 1,5 roku si přelézali a my s tím bojovali, někoiokrát za noc vstát, odnést jednoho, druhého .. za pár hodin znovu a dokola, nevyspalá jsem byla jak nikdy, navíc jsem v té době chodila do práce a tak jsem se k nim nastěhovali do pokojíku a byl klid, oni přelezli, my spali dál… Malou mám v posteli od cca 4 měsíců, do té doby jsem vstávala na každé kojení, mám málo mlíka, tak to bylo co hodinu, byla jsem vyřízená a po tom, co jsem s ní párkrát stejně v posteli v sedě usnula, tak jsem si jí tam nechala. Jsme spokojení vichni, tedy možná až na manžela, protože jaksi manželstký život je v těchto podmínkách obtížný. Máme 4 postele vedle sebe, spím já s malou , kluci a manžel. Je to ode zdi ke zdi, tak se nemusím bát, že spadnou. Trochu se bojím, že by mohli kluci malou zalehnout, tak jí mám vždy na straně ke zdi a já mám docela lehký spánek, jsem připravená kojit vždy :mrgreen: A je to o pohodlí, dám prso, spíme dál… Až jí bude rok, tak chceme spojit stěhování do nového pokojíku se spaním v postýlce, tak uvidím, ale nehrotím to. Jak psala Judycum, malí jsou jen krátce a já si to chci užít a vychutnat se vším všudy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.1.10 09:13

Děti mi v posteli se mnou nespaly, ale de fakto jsou postýlkou připlácnuté k mé posteli, takže jsem hned vedle..Ale i tak si dávám majzla abych nevrzala a nebudila malou..Myslím, že bychom se ještě více navzájem budily, kdybychom byly spolu.Na kojení v noci ( 1×) jí přenesu na postel a za pět minut zase už leží tuhá u sebe..
Těm co s dětmi spí to nevymlouvám a určitě si to užívají, ale já mám lehké spaní a furt bych řešila každé otočení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
26.1.10 09:16

Klárka s náma spinkala v posteli prakticky až do 2 let. Pak jsme se přestěhovali, Klárka dostala svůj pokojík a svou postel, byla nadšená a přesun proběhl naprosto bez problémů.
Kačenka s námi spinkala taky v posteli skoro do teď, ale hodně často se budila, a to stačilo jen se v posteli oočit. Takže poslední týden jsme se s manželem odstěhovali do obýváku a Kačenka se v noci vzbudí jen jednou a navíc spí i dýl ráno.
Takže u nás každý dítko trošku jinak, ale základ stejný :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
26.1.10 09:23

holky diky za reakce, uz jsem si rikala, jestli jen ja jsem takovy exot :mrgreen: mam jeste dotaz a jak to delate s ukladanim? my to zatim mame tak, ze po koupani, je kojeni, pak chrupka v kosicku v obyvaku, nebo s nama komunikuje :-D pak dalsi kojeni a pak do 22.00 odchazime chrupkat spolecne, tatinek dorazi mnohem pozdeji.dcera ma 2,5mesice a od porodnice spi se mnou, jinak to neslo…moc si to uzivame…hlavne ten pokojny spanek, protoze kojim i 4× za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
26.1.10 09:25

Malá má čtyři měsíce a nás se spinká půl noci v postýlce a půl v posteli. Večer po koupání nakrmím, popovídáme si a pak šupajdí do postýlky, kde krásně usne. Sice párkrát dáváme dudlíka zpátky, kde má být, ale jinak bez problémů. V noci se budí na krmení a to si ji já lenoch dávám do postele, kde ji dám prso a okamžitě usínám. Mála se napije a taky usne jako špalíček. A spíme až do rána. Přiznám se, že bych ji klidně měla v posteli celou noc, ale přítel protestuje. Já jsem naopak klidnější, když ji mám u sebe, mám sice lehké spaní a vím o každém jejím kňournutí, ale když je v postýlce bojím se ještě víc, pořád na ni chodím koukat, přikrývat apod. Dokonce se v noci budím a když ji nevidím vedle sebe tak panikařím než mi docvakne, že spí u sebe v pelíšku. Už mi to jednou nedocvaklo a budila jsem s hrůzou přítele, že nemáme dítě! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
26.1.10 09:32

Ahoj,

s náma Matyáš spával. V noci totiž nebrečel, po kojení jenom koukal, ale zato mu to vydrželo třeba hodinu :-) Takže jsem ho vždycky nakojila, vzala si ho do postele, usnula, on si mezitím čučel, pak usnul a já jsem ho buďto vrátila zpátky do postýlky nebo už to s námi dospal až do rána.
Když jsme se odstěhovali od manžela, tak se mnou v posteli spával z toho důvodu, že prostě víc postelí jsme neměli :-) A teď před vánoci jsme mu s přítelem dodělali pokojíček, takže konečně chrupe ve svým.
Tudíž resumé - v posteli se mnou spával do 5 let, ale poslední rok už jsme se dost mačkali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
26.1.10 09:33

ja davam spat Tomika nekdy pred 8 rovnou k nam do postele, nakojim, trochu ho znehybnim, aby mi neutikal, no tak 20 min to trva. Kdyz usne, tak vedle nej dam rolnicky, abysme slyseli, kdyby se vzbudil. Emcu uspava manzel v jeji posteli v pokojicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
26.1.10 09:40

Jé, rolničky, to je dobrý, to by mě nenapadlo :mrgreen:
U nás to je s ukládáním tak, že po koupání je večerníček a po něm jdeme spát - já a děti. madlu nakojím, ta usne a kluci poslouchají pohádku a já buď usnu nebo se jdu koukat na Ordinaci :mrgreen:
Když nejsou ospalí ani jeden, tak jsme v posteli, povídáme si, čteme nebo „blbnem“. Horší je, když jsou kluci unavení a nemohou zabrat, to jsou protivní, ubulení atd. to pak musím nastavit hlavu Šimonovi, ten si čechrá moje vlasy a usne, na Matouše musí přijít manžel a lehnout si s ním… Já si říkám, ež v 15 s námi spát nebudou, tak co, čas uteče a já se vidím, jak je budu prosit o to, aby se se mnou šli pomazlit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
26.1.10 10:14
Handulinka píše:
ja davam spat Tomika nekdy pred 8 rovnou k nam do postele, nakojim, trochu ho znehybnim, aby mi neutikal, no tak 20 min to trva. Kdyz usne, tak vedle nej dam rolnicky, abysme slyseli, kdyby se vzbudil. Emcu uspava manzel v jeji posteli v pokojicku

diky za tip. Sice jsme si poridili videochuvicku, ale ja preferuji slyset ji nazivo :-D problem je v tom, ze poradne nezabere, pokud si s ni ja nebo partner nelehneme. Je to takove malicke tulenatko, zavrta se do podpazdi, rucickama tapka po mem hrudniku a nozickama se mi opira o bricho. Nejkrasnejsi je to ranni probuzeni, kdy se vam miminko kouka do oci a krasne se usmiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová