Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Makyta píše:Kopytko píše:Ahojky já takovu zkušenost tedy nemám…tak snad nevadí že ti sem lezu…jen jsem myslela že bych podpořila třeba tím…nevím jak to utebe je ale máš rodiče..babičky..prostě příbuzné kteří tě mají rádi? S manželeme nebo přítelem se rozvádíš? rozcházíš nic tak nějak konkrétně nepíšeš jakto že jsi zůstala sama taky to na tom hodně záleží za jakých okolností a jak by ti měl člověk poradit když tak nějak nevím za jakých okolností jsi zůstala sama a jestli máš třeba rodinu která tě podpoří nebo jsi úplně sama?? …
Ahoj holky, jste tady nektera sama na dve deti? jak to zvladate? ja mam 5lete dite a druhe se ma teprve narodit, poradte mi jak to zvladnout hlavne po psychicke strance, ktera je ted v tehu horsi. Diky
Ahoj..Tady na emimi je uzavřená diskusní skupina Sama máma nebo táta..Určitě Tě přijou mezi sebe.
Aha tak to je je jiná situace..jak říkám nic takového jsem sice nezažila…tak asi moc neporadím…no víš je pravda že ten vztah se trochu prostě zkazí když se nám narodila dcerka tak to bylo úžasné a po půl roce jsem se soustředila jen na ní a začalo to skřípat i mezi náma stále jsme spolu čekáme druhé mimi ale mámě někdy pěkné krize…naštěstí ten můj není takový zatím..že by mě někam poslal…a myslíš že už není naděje že se k tobě zase vrátí pokud tedy chceš vůbec když už tě vlastně 2× nechal ale když už se jednou vrátil tak se třeba zase vrátí…musí to být těžké a nevíš co mu vadí proč má takovu utíkací,? Pokud bys měla nějaké příbuzné tak by to bylo pro tebe lepší…je fakt že mám kamarádku která má tedy jedno dítě teď už 4 leté ale od počátku je na to sama otec prostě je ale není…nemůže být zveřejněn..ale naštěstí má tedy rodiče kteří jí jakžtakž pomáhají …jinak je to proní dost těžké ale snaží se prostě musí…a jak říká ona hlavně že má to své vytoužené dítko tak zkus žít sama pro sebe pro své dětičky a třeba i potkáš někoho kdo prostě za to bude stát. Je to těžké asi jsem moc neporadila…drž se.
![]()
Známá je v podobné situaci. Rozvedli se, když byly druhému dítěti 4 měsíce. Její rodiče bydlí daleko, takže se na ně moc spolehnout nedá. Říkala, že nejhorší byl ten rozvod, určení alimentů a hlavně ex vystrnadit z bytu (ten má ona pronajatý). Teď musí každou korunu obracet né dvakrát, ale třikrát, musela hoooodně slevit ze svého standardu a na co byla zvyklá, ale říká, že za ten klid to stojí. Naštěstí myslím, že má kolem pár fajn kamarádek, které pomůžou. Třeba ji dávám pro mimčo oblečení po tom mém.
Lehké to určitě nebude, ale ty děti ti to určitě vynahradí. A co víš, třeba brzo najdeš nějakého fajn chlapa a na tohodle debila si ani nevzpomeneš. Jiné slovo pro chlapa, který opustí těhotnou ženskou nemám.
Kopytko, já mám sice bezvadného manžela, který své děti miluje, vzorně se o ně stará, ale zase má tak časově náročnou práci, že ho doma skoro nevidíme. Neporadím a promiň, že Ti sem lezu, ráda bych jen vyjádřila podporu!cPřeju, ať Ti vše dopadne, co nejlíp to jde! P.
Aho Kopytko, já jsem sama na jedno dítě a není to jednoduché. Po nocích a odpoledne když malý spí, pracuju, abychom si žili aspoň trochu normálně. Dovolená žádná už nebyla tak 3 roky. Psychicky se udržuju v pohodě sportem, zaplatím chůvě a jdu do fitnes. I v těhu jsem pořád cvičila, to mi vyplavovalo endorfiny a hormonální návaly se mi líp zvládaly. Taky jsem se snažila myslet pozitivně a optimisticky, i když to mi teda moc nešlo. Hodně mi pomáhá můj roztomilý mimís, do kterého jsem přímo „zamilovaná“. Hlavně se drž a bude to už jen lepší. Zvládneš to. Taky jsem měla podobného chlapa, kašli na něj a už si ho hlavně nepouštěj k tělu.
Já to mám zase trochu jinak, mám dcerku z prvního vztahu ve kterým mě přítel mlátil. když jsem byla v 5m zavřeli ho a sedí do ted dceři je 2,5 roku. Muj nynější přítel si ji vzal v jejím roce za svoji. Chodíme spolu přes dva roky. Po dvou letech se k nám nastěhoval. Jinak jezdil jen na víkendy a já otěhotněla jsem ted 17tt a už nějaký čas vím, že s ním být nechci nepřitahuje mě, nabaví mě, nudí mě a nemiluji ho. Ale má ho opustit a být na dvě děti sama v malém bytě s mizernou mateřskou a v díře kde práce rrostě není, nebo se přemlouvat mu dát pusu a snažit se být aspon trochu příjemná abych na něj futrt jen nebyla hnusná. předtím to celkem klapalo, ale jak se nastěhoval, najednou jsem zjistzila jaký je. Jen mi lže, ale ve věcech v kterých nemusí, malé lži se ale sčítají. nemluvíme spolu je flegmatik a introvert a já uplný opak.
život sním je nudný a ubijí mě. Ale co mám dělat. ![]()
Nebýt dítěte v bříšku, opustím ho bez váhání. :/ jenže to malé už je v době kdy ani potrat není možný a já jsem tak uplně ztracená.
jinak dítě chtěl on, já ne.
udšlala jsem to pro něj aby měl to své vlastní a nakonec tím začal náš konec. omlouvám se za muj příspěvek, ale i tak si ráda přečtu vaše názory co by jste dělaly.
Ahoj, chci se podělit s moji momentální životní situací. Není mi ještě ani 19 a čekám druhé dítě. První je můj syn starý 16 měsíců a je hyperaktivní. Druhé se má narodit za necelé 4 měsíce. Bohužel jsem na to momentálně sama, mého muže dohnala minulost a musel jít do výkonu trestu na 15 měsíců. Už, no spíše teprve máme za sebou 3 týdny a já jsem sice unavená ale zvládám to celkem dobře. Máme za sebou stěhování, které nebylo zrovna lehké. Naštěstí mám mámu která mi pomáhá s hlídáním kloučka, jelikož si ještě dodělávám školu. Věřím že těch zbylých 14 měsíců zvládnu, sice to lehká cesta nebude, ale milující matka dokáže divy. Nejhorší to snad je po psychické stránce. A to vůči tomu že mi chybí můj muž. Přeji ti aby jsi to zvládla
Když tak napiš, a můžeme se podělit o strasti i radosti ![]()
Ahoj všem, potřebuji rozumně poradit. Nechci se s mým problémem obracet na blízké, protože vím, že by mi doporučily pouze jednu možnou cestu a to potrat… Mám 6 letého syna, před měsícem jsem otěhotněla s přítelem, který jak teď vyšlo najevo neměl úplně vyřešenou minulost a jeho bývalá mu prostě nedá pokoj a on jí má rád určitě taky a cítí se mizerně, že jí kdysi opustil a ublížil atd… Ale jí jde jen o peníze…spolu nejsou přes dva roky, ale on jí furt dotuje, protože má výčitky… On ty její kecy bere vážně a nechává se dobrovolně psychicky vydírat a manipulovat. Já ho neomlouvám, mě ubližuje teď neustále, ale jen chci aby jste pochopili situaci. Samozřejmě na něj tlačí, aby mě dokopal k potratu, že to přeci nemůže dovolit atd… On mi řekl, že se mám já rozhodnout, že to dítě nosím já, ale co když mě v tom nechá samotnou, tolik se bojím…
To malinké za nic nemůže a teď ho mám kvůli nějaké vypočítavé krávě jen tak zabít? A nejvíc mě štve jeho postoj, říkala jsem mu ať si dojde k psychologovi, že si vůbec neuvědomuje vážnost celé situace… a hlavně jde o jeho dítě a on to asi prostě nechce pochopit. Jen chci dodat, že to dítě chtěl, ale od chvíle kdy ví, že je na cestě tak se chová strašně… Úplně otočil…Jak kdyby se bál toho, že to je už navždy a musel by to přiznat tý svý bývalý - nevím proč jí furt ve všem poslouchá. Ale tady jde o život někoho, kdo se na svět neprosil
Bojím se, že s dvěma dětmi budu sama a těžko si někoho najdu, kdo by chtěl 2 cizí děti
Jak by jste to řešili vy?
Máš pravdu to malinké za nic nemůže, můžete za to vy dva, nevím proč spolu spíte bez ochrany, když evidentně nemáte vyřešenou minulost
![]()
S největší pravděpodobností zůstaneš sama, takže si dobře rozmysli, zda uživíš dvě děti
Pokud máš zázemí, pomoc rodiny a našetřené peníze, a máš práci, kde se můžeš po mateřské vrátit, směle do toho.
Maty80 - děkuji za názor…Lhal mi prostě… a to miminko chtěl taky, já mám svoji minulost dávno vyřešenou a mě nic nebrání mít dítě, jen až teď se teprve projevil… Nevím, jestli je tak v šoku, nebo co se děje
Jeho nezodpovědností má přijít to malé o život? Jen tak? Našetřeno nemám, ale nedokážu zabít to malé jenom proto, že on je neskutečný vůl. Je to opravdu moc těžký
Nemám se s tím komu svěřit a s kým se poradit, ach jo - je to bezmoc ![]()