Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, potřebuji rozumně poradit. Nechci se s mým problémem obracet na blízké, protože vím, že by mi doporučily pouze jednu možnou cestu a to potrat… Mám 6 letého syna, před měsícem jsem otěhotněla s přítelem, který jak teď vyšlo najevo neměl úplně vyřešenou minulost a jeho bývalá mu prostě nedá pokoj a on jí má rád určitě taky a cítí se mizerně, že jí kdysi opustil a ublížil atd… Ale jí jde jen o peníze…spolu nejsou přes dva roky, ale on jí furt dotuje, protože má výčitky… On ty její kecy bere vážně a nechává se dobrovolně psychicky vydírat a manipulovat. Já ho neomlouvám, mě ubližuje teď neustále, ale jen chci aby jste pochopili situaci. Samozřejmě na něj tlačí, aby mě dokopal k potratu, že to přeci nemůže dovolit atd… On mi řekl, že se mám já rozhodnout, že to dítě nosím já, ale co když mě v tom nechá samotnou, tolik se bojím…
To malinké za nic nemůže a teď ho mám kvůli nějaké vypočítavé krávě jen tak zabít? A nejvíc mě štve jeho postoj, říkala jsem mu ať si dojde k psychologovi, že si vůbec neuvědomuje vážnost celé situace… a hlavně jde o jeho dítě a on to asi prostě nechce pochopit. Jen chci dodat, že to dítě chtěl, ale od chvíle kdy ví, že je na cestě tak se chová strašně… Úplně otočil…Jak kdyby se bál toho, že to je už navždy a musel by to přiznat tý svý bývalý - nevím proč jí furt ve všem poslouchá. Ale tady jde o život někoho, kdo se na svět neprosil
Bojím se, že s dvěma dětmi budu sama a těžko si někoho najdu, kdo by chtěl 2 cizí děti
Jak by jste to řešili vy?
Máš pravdu to malinké za nic nemůže, můžete za to vy dva, nevím proč spolu spíte bez ochrany, když evidentně nemáte vyřešenou minulost
![]()
S největší pravděpodobností zůstaneš sama, takže si dobře rozmysli, zda uživíš dvě děti
Pokud máš zázemí, pomoc rodiny a našetřené peníze, a máš práci, kde se můžeš po mateřské vrátit, směle do toho.
Maty80 - děkuji za názor…Lhal mi prostě… a to miminko chtěl taky, já mám svoji minulost dávno vyřešenou a mě nic nebrání mít dítě, jen až teď se teprve projevil… Nevím, jestli je tak v šoku, nebo co se děje
Jeho nezodpovědností má přijít to malé o život? Jen tak? Našetřeno nemám, ale nedokážu zabít to malé jenom proto, že on je neskutečný vůl. Je to opravdu moc těžký
Nemám se s tím komu svěřit a s kým se poradit, ach jo - je to bezmoc ![]()