Nedonošené miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.6.17 21:13
@kweeet píše:
Maminky co jste mely extremne nedonosene mimca, taky byly ty vase velmi citlive na doteky? My uz tyden klokankujeme, Matysek je u me spokojeny akorat nema rad hlazeni- nikde. vzdycky sebou cukne :? A kdyz ho sestricka dava nebo vytahuje z inkubatoru tak place, ale jen chvilicku, nebo kdyz mu spravuje masku. Jakmile je u me nebo v pelisku, tak je hodny. A jeste jestli vase nedonosenatko sebou porad vselijak hemzilo, pokud tedy tvrde nespalo? Mozna to jsou blbe dotazy, ale jsem z toho celkem nesva.Kdyz tam koukam na jine mimca, sice starsi, tak tam vetsinou jen lezi jak rozplacle zabky a semtam se pohnou.Tak si rikam, jestli neni ten nas nejaky hyperaktivni.

Když jsme se směli poprvé dotknout syna, sestřička nás instruovala, že smíme lehce položit ruku, ale nemáme hladit. Jinak syn byl na JIRP v inkubátoru celkem hodný, ale když jsem ho přebalovala, tak dovedl být pěkně akční :-) při klokánkování mi také po prsou různě cestoval. Potom co nás přeložili na JIP a pak už i na jednotku specializované péče to bylo číslo. Několikrát si sám vytáhl sondu, prostě ho rozčilovala :-)))) Držím Vám palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
10.6.17 21:31

@kweeet
Naše Malá se taky hodně vrtěla už od porodu a to byla narozená 24+1, a s tím hlazením mi hladit nesměli mají moc tenkou kůži a není jim to příjemné, nám bylo řečeno položit ruce, celkem pevně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
10.6.17 22:04
@M-i-ch-e-l-l-e píše:
Když jsme se směli poprvé dotknout syna, sestřička nás instruovala, že smíme lehce položit ruku, ale nemáme hladit. Jinak syn byl na JIRP v inkubátoru celkem hodný, ale když jsem ho přebalovala, tak dovedl být pěkně akční :-) při klokánkování mi také po prsou různě cestoval. Potom co nás přeložili na JIP a pak už i na jednotku specializované péče to bylo číslo. Několikrát si sám vytáhl sondu, prostě ho rozčilovala :-)))) Držím Vám palečky.

Syn byl sice 36 tt, ale lezel na JIP ve vaznem stavu, taky jsme nemeli hladit, ze se leka, bylo to videt na monitoru, i kdyz byl v umelem spanku. Jen polozit ruku na hlavicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
10.6.17 22:25

Ja bych to asi brala jako dobre, ze se hodne hybe.Moje byla tako zmozena zloutenkou, ze prvni 4 mesice sveho zivota jen prospala a jeste v 6mes byla vzhuru treba jen 45min v kuse.Na vse se zeptej lekare, ja se take ptala, jsou zvykli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6286
13.6.17 11:04

Ahoj holky, vsechny moc zdravim. Narodil se nam Tomasek v 39plus0 s mirama 3820g a 50 cm. Je to neskutecny rozdil mit donosene velikanske miminko. Dvojcata ho prijali uplne skvele a jsou z neho nadseni. Mejte se krasne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
13.6.17 13:04

@Appel to je skvělá zpráva, moc gratuluji :hug: Přeji Tomáškovi hlavně zdraví, lásku a mnoho štěstí v životě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
21.8.18 23:42

@Goldynka ahoj :mavam: řešíme teď to stejné, mohu se zeptat, jak to u vás s baštěním pokračuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.10.20 13:53

Ahoj obnovuji tuto diskuzi. Moji kamarádi měli dvojčata narozené ve 25.tt s váhou 500g. Jedno zemřelo :,( a druhé to přežilo. Museli být 8 měsíců v nemocnici
 Rumia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.22 16:46

Dobrý den, kdyby někdo mohl a chtěl pomoct této malé holčičce, tak může tady. 🍀 Každá koruna pomůže k vytouženému cíli, klidně však jen nakoukněte, sdílejte, pomůžete i tak více než myslíte.. Na nový rok, dobrý skutek. 🙏 🍀
 https://www.donio.cz/…jepronatalku

• Citovat
  • Upravit
1
28.9.24 13:32

Ahoj holky, jsem 28+5tt. Uz pres měsíc lezim s vyhrezem plotenky L5S1. Bohuzel se stav nelepsi spis horsi. Chtela jsem se zeptat zkusenost s predcasnym porodem, rizika nebo jak tak ctu vse muze byt ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.25 15:23

Přeji hezký den, prosím o VYPLNĚNÍ DOTAZNÍKU
do školy - je určený pro rodiče předčasně narozených dětí (v předškolním věku), dotazník zabere cca 5 minut. Mockrát děkuji. Odkaz na dotazník zde: https://forms.gle/…LXXvngZNf1d8

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová