Papučky pro roční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2649
16.12.05 23:10

Papučky pro roční dítě

Ahoj holky,
syn začíná dělat první samostatné krůčky, už sám přejde místnost. Doma by tedy měl nosit nějaké papučky, nejen kvůli tomu, že to na těch plovoučkách přece jen klouže, ale i kvůli vývoji nožičky. Na rehabilitaci nám doporučili kožené sandálky, že prý ty plátěné papučky jsou k ničemu. Tak jsme za nekřesťanské peníze koupili kožené sandálky, ale Filip v nich odmítá chodit. Chvíli se snaží, je jak opilý, zakopává, pak ho to přestane bavit, sedne si, řve a pokouší se botky sundat. V čem chodí doma vaše děti?
Díky Martina a Filip (1 rok)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
16.12.05 23:19

Nase mlada chodila doma v protiskluzovych ponozkach (bylo leto). Doporucila nam to jak ortopedka tak i pediatricka. Kozene sandalky zacla nosit na zimu, kdy uz opravdu zacala chodit jiste a chuze prevazovala nad lezenim.
Mozne je na tyhle botky jeste brzo nebo mozna mate o dost vetsi velikost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.12.05 23:19

Ahoj,
malá teda chodí občas v plátěných papučkách, občas v ponožkách - mám pocit, že na otázku v čem má chodit dítě doma neexistuje jednoznačná odpověď - většinou starší lékaři radí nosit zá:,–(ně obuv, mladí zase radí chodit naboso. Tak fakt nevím.
Malá taky ze začátku nechtěla papučky - chodilo se jí v tom hůř. Nijak jsem ji nenutila, pak se to upravilo samo. Taky jsem nejdřív chtěla koupit otevřené sandálky, ale přišly mi moc tvrdé. Ona začala lítat už v necelých 10 měsících, navíc je fakt drobek, tak na ni byly velké i ty papučky :-)).
Nepřihlášená Nico

• Citovat
  • Upravit
1718
16.12.05 23:26

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
17.12.05 10:12

Doma na tvrdé rovné podlaze se co já vím od nepamněti doporučuje nosit botišky s pevným opatkem, širokým a nízkým podpatkem a ještě nějak zpevněmé, s volnou špičkou. Měli bybýt asi +- o 1sm větší, než nožka dítěte. Kromě toho, že ty botičky pomáhají držení tělíčka, tak si dítě i zvykne na nošení bot později na ven, což u nás zabralo. Bez bačkůrek nechávám kluka/13m/ chodit jen občas, když je třeba na návštěvu zapoměnu vzít, a je vidět, že bez botiček se mu chodí hůř. jukni na adresu http://www.detskaobuv.cz/ , je to tam vysvětlené. Nožičkám zdar…
PS:Naopak venku na trávě, nebo na písku či hlíně je zdravější chodit naboso, kvůli vyvýjející se klenbě. Nerovný a ostrý povrch nutí dětskou nožišku nevědomě si klenbu posilovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
17.12.05 12:28

My pouzivame bud protiskluzove ponozky, nebo kozene mekke boticky, co jsou ohebne jak ponozky, nemaji pevnou podrazku http://www.stella-shoes.de . To je jenom priklad, vyrobcu je daleko vic. Nosi je i vsechny deti u nas v okoli, jsou perfektni a jako domaci obuv vhodne i pro vetsi deti.
 Pepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.12.05 12:41

wiero sorry, ale tvoje gramatika je des a hruza, mela jsem co delat, abych vubec tvuj komentar docetla do konce.

• Citovat
  • Upravit
kdoviktera
17.12.05 13:08
Anonymní píše:
wiero sorry, ale tvoje gramatika je des a hruza, mela jsem co delat, abych vubec tvuj komentar docetla do konce.

gramatika, negramatika, každýmu psaní prostě nejde. Podle mě Věrka napsala vše co chtěla, já to pochopila a s jejím názorem souhlasím. Myslím že je důležitý aby dítko nechodilo bosky po tvrdým povrchu.

Marti, k Tvýmu dotazu: u nás na malým městě se v zimě sandálky vůbec sehnat nedají, takže u nás doma se chodí v látkových papučkách. A Filípkovi / většinu dne stojí a obchází nábytek / střídám kožené kotníčkové botičky (www.dpk.cz) s kotníčkovýma látkovýma papučkama (www.pegres.cz) a ponožkama protiskluzkama.

Katka

• Citovat
  • Upravit
1718
17.12.05 15:10

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
17.12.05 16:59

Docela by mě zajímalo, proč když jsou ty látkové bačkorky (třeba ty od Pegresu) tak nevhodné, jsou označené žirafkou jako doporučená zdravotně nezávadná obuv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.12.05 19:15

Na doporučení pediatra i ortopeda používáme tlusté protiskluzky na punčocháče či tenké ponožky. Aby od plovoucí podlahy nebyla zima a nebylo to tak tvrdé. Bačkůtky alias sandály stylu sezení dcery jednoznačně překáží, nutí jí nožičky víc kroutit a nechci jí kotníky a vůbec vývoj nožičky takto nevhodně ovlivňovat, takže my hlasujem za protiskluzky a botky jen ven.

nepřihlášená Efina a Eliška 17m

• Citovat
  • Upravit
1718
17.12.05 19:46

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
17.12.05 21:49

Díky za rady. Taky to zatím řeším protiskluzovýma ponožkama na punčochy, ale asi tak 50 x denně mu je nasazuju, neb ponožka na noze, to je výzva k jejímu sundání. Samozřejmě si při tom potáhne i ty punčocháče, takže pak zakopává ještě za ně. Asi půjdu přikoupit další protiskluzové punčocháče :-(
Jinak k těm plátěným papučkám. Na rehabce mi říkali smutnou zprávu, nevěřit botkám označených žirafkou. Prý se stává, že mnohé botky ji dostanou neoprávněně nebo má výrobce atest na 1 či vybrané modely, ale žirafku dává na všechny. Takže mi poradili - zkoušet a zkoušet - dle zá:,–( na www.detskaobuv.cz. Když je prý štěstí, tak se dají koupit dobré boty i u Vietnamců.
Chjo, doufám, že se s těma sandálkama nějak popere, má valgozitu patiček - pořádně ani nevím, co to je - nevysvětlili mi to, Filip řval, takže jsem se doktorky ani nezeptala a přečetla si to až v závěrečné zprávě.
Martina + Filip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.12.05 13:37

Martino, prosím Tě, kde kupujete protiskluzové punčocháče. Díky Nika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
18.12.05 14:37