Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
muj manzel je kamionak 33 let, jezdi domu na vikendy, a máme dva malí kluky, 2,5 a 1 letý. Babičky, ani nejaké hodné tety ani kamarádky mě přes celý týden nehlídají. Takže jsme stále spolu, sice chodím do materského centra, jezdím za kamoskami za rodicemi, a neustale vymyslim plany abychom nebyli doma a sami. Pristí tyden má moje mamka dovolenou, proto jsem se ji zeptala jestli by nemohla par dni pohlidat a jela bych s manzelem ..... jezdi Belgii, Nemecko, Svedsko, Italie, atd … Nejde mi tak ani jako jet na cumendo,ale spis byt spolu a hlavne si odpocnout od deti. … Kdyz sem mu tohle navrhovala v zime tak mi rekl ze to je blby ze v lete, ze uz budou i deti starsi a bude hezky teplo. No a kdyz nastal ten cas, tak zase ríká, že zajistuju stavbu naseho rodinneho domu ,tak co kdyby bylo potreba neco zaridit, nebo ze mu nejde klimatizace a proste ze je zvyklej jezdit sam a ja bych ho jen omezovala a furt bych potrebovala na zachod a nevim co vsechno. Kdyz mi rekl ze ne, tak me to dost urazilo … vzdyt ja nechci nic jinyho nez byt vice s nim a odpocnout si od deti (jsem castecne v depce a mam toho plny zuby, 7 dni v tydnu 24 hodin denne). Tak ted nevim, jestli mam nalehat, nebo to jen tak prejit.
Když je doma na vikend tak se chova hezky a snazi se byt s nami, už skoro ani moc nechodi do hospody, driv chodival kazdy vikend, ted tak mozna jednou za mesic.
Vím, teda alespon v to doufam, ze v tom neni jina, ktera by s nim jezdila, to by se mnou asi taky ani nechtel zacit stavet barak po 3 letech manželství a asi bych to na nem i poznala. Proste jezdi rad sam … ale ja bych chtela jet. No tak co mam delat.
Nebo se proste sebrat a jet nekam s detma sama, nebo dat deti k babicce a jet nekam sama ( zase nemuzeme moc utracet za dovoleny, kdyz zaciname stavet ).
Ach jo, sem z toho takova spatna, kdyz nechce byt se mnou … ![]()
Myslim si, ze to neni o tom, ze by s Tebou nechtel byt!! Spis je zvykly na tu svoji samotu a ze si jede podle svyho. Nemusi se „starat“ o nikoho dalsiho.
Zkus si s nim jeste promluvit. At Ti on poradi, co mas delat. Ze si potrebujes odpocinout od deti, tak jestli muzes jet s nim nebo na par dni vypadnout nekam s kamaradkou.
Rozhodne bych na nej nenalehala. Mozna by nakonec svolil, abys jela, ale myslim si, ze byste nebyli v pohode ani jeden.
Preji hodne stesticka!!!
No znám pár řidičů z povolání a vím, že společnost v autě přívítá snad každý, když jezdí dálky jako Švédsko a tak… ![]()
Nelam si tím hlavu, vem kámošku a jeďte třeba na víkend do lázní.
Hlavně ho nepřemlouvej, když nechce, tak nechce. Hlavně myslím, že by jste si to moc neužili, je to docela nuda a náročné.
Tak si udělejte hezký víkend spolu, třeba doma, když máš hlídání.
![]()
Tučnič: chápu, že musíš být naprosto vyšťavená. Nemohla by ses s manželem nebo babičkou domluvit, že bys na týden odjela nějak sama? Třeba s aerobikem nebo na nějakej kurz? Já vím, že primárně jsi chtěla být dohromady s manželem, ale přijde mi, že i tohle by ti mohlo dobít baterky.
To bych i docela rada jela, se poradne vycvicit, apon bych ty kila hodila dolu, vim ze by se babicka dobre postarala (starala se hodne o deti moji segry) ale už je to moc narychlo a přeci jenom koukam na ty penize. Takovy kurz stoji aspon 3-5000 a ty ja nemam z mojeho rodicaku. Manzelovi penize jdou na stavbu.
Ahojky ![]()
Zdravím-taky mám chlapa „profesionálního řidiče“…jezdí naštěstí kamiónem jenom po Čechách-ale je fakt, že on je zase opačnej případ-ten by nás tahal nejraději s sebou pořád-obě(mě i dcerku)…a já na něj musím být kolikrát hnusná, že nemůžu, že máme taky nějaký povinnosti a kde bysme asi tak spali-postel je tam přeci jenom jedna..
atakdále
-takže neporadím, ale myslím si, že to vyjde stejně-chtěla jse tím říct, že to určitě neříká ptoto, že by s tebou nebyl rád, ale asi je pro něj přijatelná varianta-těšit se na vás domu-takže určitě na něj nenaléhej a těs se, až přijede domů......................
jinak je to od tebe moc hezký, že bys byla ochotná vzdát se pohodlí, obstarat hlídání-abys mohla být se svým mužíčkem............to si opravdu správná ženská
![]()
No tak to je blbý a nemáš třeba nějakou kamarádku, se kterou jsi se řadu let neviděla, ke které bys mohla zajet? Určitě i kdyby ti to teď nevyšlo, měla bys pracovat na svým psychickým odreagování. Najdi si hlídání a choď aspoň jednou týdně někam na cvíčo nebo na masáž. Jasně, že to nebude zadarmo, ale jinak se takhle brzo úplně vyčerpáš. Můj manžel sice spává doma, ale jinak je od rána do noci v práci, o víkendu maká z domova a já po 3,5 letech na mateřské cítím, že už nějak nemůžu, takže se teď snažím víc se věnovat i sobě, ale začala jsem asi pozdě…
já už sem totálně vycerpana, na dne … když o tom reknu manzelovi tak me odvetí že sem to byla ja kdo chtel takhle rychle druhy dite … já se hrozne nudila, malej byl strasne hodnej, ale ted to jsou dve kvítka na zcvoknutí …
Lasicka … proc si zacala pozde se venovat víc sobě ????
tchýně stojí za prd
a moje mamka chodi do prace
Tučnič: já jsem ten typ, co si nestěžuje, všechno je v pohodě, ale postupně jsem se vyčerpala, že se teď snažím různýma cestama dostat zase do pohody. Asi jsem si měla víc dupnout už dávno. Kluci byli tuto zimu neustále nemocní, doteď je to nepustilo, já mám tak jednou do měsíce virozu nebo aspoň rýmu, jsem pořád unavená. Chlapi tohle moc nechápou, pokud nehlídají často dlouho obě děti najednou. Manžel to víc pochopil až poté, co jsem jednou měsíčně začala jezdit na víkend pryč. Teď jsem si domluvila i paní na hlídání, když není přes prázdniny školka, abych aspoň na pár hodin týdně mohla vypadnout z domu a nevláčet sebou kluky. Chodím na břišní tance a na pilates a doufám, že přes léto načerpám víc energie. Moje tchýně bydlí 15 km daleko, ale pomoci se od ní nedočkám, mamku mám 300 km daleko, takže asi tak…
Lasicka… tchyne bydli 8km odtud a jezdi tedka vypomahat do prace sem do mesta aby se doma sama nenudila … manzel ji taky jezdi (ale po CR).. sem ale pomoct neprijde … takze ji nerikam
no a pani na hlidani neco stoji.....
to je dobre ze se tedka venujes sama sobe, jen aby v tom manzel nevidel neco vic .. treba jako ze nekoho mas, i kdyz oni se aspon potom vice snazej kdyz videj ze je zenska sik a nesedi doma jak putka.
U me ted asi manzel ma takovou jistotu .. i kdyz ja taky zacala od vanoc chodit kazdej mesic si sednout s kamoskou do hospy, pokazdy jina hospoda a pokecame dame vinko… to mi hodne pomaha. Nebo sme pred tydnem byli spolu s manzelem si sednout, ne na veceri ale v pivnici, coz me ale nevadi. Bylo dobre.
Rada bych chodila cvicit, prospelo by me to … ale deti sou uvazany na me, nikdo jinej by je nemohl ukladat do postele .. teda krome manzela.
Tak se koukni po okolí, jestli tam někde nemáte třeba fitko s hlídáním. Nemusíš přece chodit až tak pozdě večer. Nebo v některých městech nabízejí hlídání přes den formou miniškolky, když si potřebuješ oběhnout úřady a tak a stojí to pakatel. Ne, můj manžel není žárlivej
naštěstí ![]()
ne tady nic takovyho neni, už to mam pokoukany … je tu cviceni v nedeli navecer, kdy by mohl hlidat manzel, ale to se zase nechce uz me. No nic ja se s tim zkusim nejak vyporadat.
Ted me spise mrzi to ze kdyz uz si clovek nejaky to hlidani najde … tak zase on nema zajem me vzit sebou abych si odpocinula, cím víc na tím premyslim, tak to nechapu. Zvlást kdyz ho znam a snazi se me pomahat tak tady to nechapu.
Tučnič, třeba je chyba v komunikaci a ne v něm. Třeba jste se jen nepochopili. Zkus si to v hlavě ještě srovnat a pak mu to v klidu vyložit. Držím palce.
ahoj tak po tydnu pisu jak to dopadlo … min. tyden v patek, manzel psal ze ma jet v pondeli do Anglie a tak jestli chci jet s nim (zila jsem v UK 4 roky a vi ze to tam mam rada)… jen tak z niceho nic.
no nakonec se jelo jenom do Nemecka, ale udelala sem si pauzu od pondeli do stredy a bylo to supr i kdyz pracovni. Dlouho jsme si takhle nepokecali a neuzili jen sami dva. Bohuzel byl ve ctvrtek poslan na vikend do Italie, ale to ja uz jet nemohla ![]()
Takze pristi trasa je Svedsko… snad to bude brzy ![]()
i kdyz z toho budu mit placatej zadek ![]()
Tučnič, úplně tě chápu. Taky mám doma řidiče kamionu. Vím jaké je to vyčerpávající být sama na dvě děti. Rodiče mi sice pomáhají. Bez nich bych byla úplně v háji, ale taky je nechci pořád otravovat. Kolikrát už mám všeho dost. Vždycky odjede a stará se jen o sebe a já tu mám obě děti, barák se zahradou na krku. Jak odjede tak se vždy něco rozbije. Teď ho pořád posílají do Španělska, takže je každý druhý víkend pryč. Já vím, že ho to baví. Jsem ráda, že má slušnou práci ve slušné firmě. Ale bydlíme na vesnici (zaplaťpánbů za net,jinak bych se už úplně zbláznila), vrchol kulturního vyžití je návštěva dětského hřiště. Mám kamarádky. Ale chybí mi ta opora. A navíc mám pořád strach, aby se mu něco nestalo. Ještě že za pár dní jedeme na dovolenou.