Partnerova nevěra

267
16.6.08 12:14

partnerova nevěra

"))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
16.6.08 12:32

Ahojky, tohle si stejně budeš muset nějak srovnat sama v hlavě - znáš ho líp než my všechny dohromady. Buď mu odpustíš a zkusíš na to „zapomenout“ nebo se v tom budeš neustále pitvat a trápit se. Taky dost záleží na tom, jestli si to od něj necháš v životě líbit nebo ne. Ale většina lidí si podvod líbit nenechá a většinou to končí rozpadem vztahu. Těžko radit. A kdyby se to u vás opravdu vyhrotilo až k odchodu, fakt nemáš kam jít? Já osobně si myslím, že by bylo pro vás všechny nejlepší, kdybys na ten jediný úlet zapomněla a po ničem nepátrala. Je to asi hodně těžké, ale zkus to. Na radikální řešení a hledání tzv. pravdy je času dost. Třeba to byl fakt jenom jeden úlet a třeba se to nebude opakovat. Polož si otázku: „Co získám a ztratím tím, že se budu ptát?“ Tak hodně štěstí a nezkalený rozum emocemi :wink: Ti přeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
16.6.08 12:51

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.08 12:55

Ahojky!
Je mi moc líto, co prožíváš! Já osobně bych ti poradila, abys to zkusila překousnout a jít dál. (já vím, že představa, že zrovna v tvojí posteli…to je fakt od něj dost „vostrý“, protože já myslím, že když už…tak proboha né v posteli, kde spím s svojí ženou, že?) Nicméně, i když je to pro tebe hrozný, zkus se zamyslet nad tím, že pokud ho opustíš, budeš za pár let s dalším potencionálním partnerem třeba řešit to samý, nikdy nevíš. Navíc máte dvojčátka a čekáte další mimi a pokud je dobrý táta, zkus na to zapomenout.

Je to sice divná rada, co ti teď napíšu, ale ber to s humorem - moje kamarádka, zkušená to žena, vždycky při diskuzi o možných nevěrách chlapů říká: „Na tohle je jediná rada - začni první :-)
Drž se! Myslím, že tohle řeší bohužel spousta žen… ach ti chlapi !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.6.08 13:31

Ahojky, tak se přidám svůj postoj.
Podle mě je věrnost ve vztahu krajně přeceňovaná. Je to taková ta pohádka co nám vymysleli rodiče spolu s princem na bílém koni a my se jen díky tomu v životě trápíme.

Na rovinu - přiznejme si kolika nevěr jsme byli svědky ve svém životě ať už u kamarádů , známých nebo v rodině a o kolika znich určitě ještě nevíme.
Ono, když je ti partner věrný, tak je to fajn. Ale ať už je to ženská nebo chlap, je to jen člověk a zcela monogamní od přírody prostě není.
Myslím si, že pokud to není člověk, který tě shazuje, bije, nestará se o rodinu, nemá zájem o děti a nebo se ti nevěnuje, tak řešit to rozchodem je kontraproduktívní. Asi bych mu řekla, že mi to je dost nepříjemné a jestli mu něco v našem vztahu chybí a proto šel za jinou. A že když už prostě musí, tak ať je natolik slušný, aby jsi o tom nevěděla ty ani okolí.

Ono možná někomu to přijde divné, ale je to moje osobní zkušenost. U nás to takhle funguje. Je mi naprosto jasné, že každý z nás se dostane do situace, kdy ta „jiskra“ prostě někde přeskočí. Můj muž ví, že mi to není příjemné, ale že to dokážu pochopit. A dokud nebude mě nebo rodinu zanedbávat, či ten vedlejší vztah nebude vážný, tak to nijak nemíním řešit. Upozorňuji, že to platí i obráceně. Jsme spolu 7 let - za tu dobu jsme oba toho pravidla využili. A musím říct, že to náš vztah vůbec nepoškodilo, spíš naopak. Nemáme od sebe navzájem nějaká neuvážená očekávání a bereme ten život tak, jak je a hlavně víme, co je pro nás na tom druhém člověku důležité a proč s ním jsme.

Vím, že vzít to takhle není jednoduché a když ti to někdo řekne, tak to člověku přijde proti srsti.

Takže moje rada je se pořádně zamyslet. co je ve vztahu pro tebe důležité. Proč s tím chlapem jsi. Je to opravdu ta věrnost nebo je to nějaká jeho povahová vlastnost, co je pro tebe důležitější.
Hlavně neměj horkou hlavu a neber to jako podraz na sebe - myslím, že ani v koutku mozku to takhle nebral. Ale suď ho jako člověka a dle toho dělej závěry.

A můj muž je naprosto nepřekonatelný manžel a za chvíli i otec (kdyby jste jen viděli jak se pečlivě připravuje, kontroluje co jím a jestli se dost hýbu a jak bylo na kontrolách :-D ) a to že se někde s někým vyspal na to vůbec nemá vliv. Prostě bych ho neměnila.

Bohužel jsem zapoměla heslo, takže nepřihlášená" jana.marie

• Citovat
  • Upravit
926
16.6.08 13:40

Mám kamarádku, a taky podezírala manžela z nevěry (bylo to zcela neodůvodněné, a protože já jsem měla být tou svůdkyní, tak vím, že k tomu neměla ani sebemenší důvod). Byla z toho nešťastná, radila se se svou mamčou a ta jí v podstatě řekla toto: Dokud se ti vždycky vrací domů, má vás rád, netrpíte tím ani ty ani děti, stará se o vás jako předtím, tak je lepší se neptat a neřešit to.

A podle mě měla pravdu … žárlivými scénami se budeš trápit ty i on a navíc nic nevyřešíš. Pokud je to nesmysl a je ti věrný, tak se naštve a bude si myslet, že jsi žárlivka žárlivá, a pokud je ti opravdu nevěrný a přizná se, tak v čem ti to pomůže? Opustíš ho? Asi ne, máš ho ráda a nemáš kam jít, navíc je to vzorný otec a manžel. Takže spolu stejně zůstanete a budeš se jen trápit dál.

Neříkám, že by manželky měly tolerovat očividné nevěry, to v žádném případě, ale pokud to byl jen nějaký totální úlet, tak nemá cenu se v tom pitvat.
Jeden můj známý mi kdysi řekl, když jsem našla u bývalého přítele takové trochu podivné e-maily a byla z toho cela špatná: Pokud se koukáš klíčovou dírkou tam, kam nemáš, tak uvidiš to, co jsi vidět neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
16.6.08 13:44

Než jsem ten svůj elaborát sepsala, tak mi z duše promluvila Jana Marie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
16.6.08 13:54

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
16.6.08 13:56

Jana.Marie 8O ,to je legrace?
Tak já si teda nedokážu představit,že by můj partner žil intimně jak se mnou,tak se spoustou jiných „kamarádek“,že by to co dělá v posteli se mnou,dělal i s nima (a to možná že i něco jiného) a pak bych s klidným srdcem,jenom proto,že je dobrý manžel a otec dětí ležela pod ním,tak to si teda nedokážu představit.Především jsem jeho partnerka,matka našich společných dětí,měl by mít ke mě uctu a ne se ke mě chovat jako k onuci,nejsem žádné prase.
To bych se především pozvracela sama ze sebe.
Jako ženská mám nějakou hrdost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
16.6.08 13:58

Martino,tím nemyslím nic špatného proti tobě,je to tvoje věc,nikdy bych se ke tvému příspěvku nevyjádřila,ale to co napsala Jana.Marie mě pozvedlo ze židle a na to jsem reagovat musela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
16.6.08 14:09

jana.marie = jamap …nejen že jsem zapoměla heslo tak i nick :-D

To Jaruna: jestli sis to dobře přečetla, tak tam nic o spoustě jiných „kamarádek“ nic není. Celou dobu se tu řeší vyjímečná nevěra.

A to že, že prostě chlap někdy ujede, neberu, že se ke mě chová jak k onuci…to mi přijde trošku paranoidní. To že chlap podvede, vůbec nic neříká o mě, ale o něm, takže proč by mě to mělo urážet? Vždyť shazuje kdyžtak jen sebe, že se nedokázal ovládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
16.6.08 14:11

I..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
16.6.08 14:15

Jaru , plně souhlasím s tvým příspěvkem. Také jsem se nechtěla vyjadřovat k příspěvku autorky, ale sama za sebe musím říct, že to na to bych neměla a příspěvek Jany.Marie mě také zvedl ze židle.
Holt každý jsme jiný :?
Jen mi tak ještě hlavou bleskla myšlenka, jak to v takto „fungujících“ manželstvích budou řešit později před dětmi, až z toho budou mít rozum..... :? :?:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
16.6.08 14:17

jamap:přečti si prosím pozorněji třetí odstavec,co píše Jana.Marie.Mluví se tam v minulém čase a i přítomném.A začínající věta:U nás to takhle funguje neodpovídá „vyjímečné nevěře“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
16.6.08 14:18

a teda ještě dodám, že neočekávám, že můj názor se bude všem líbit. A taky ho ani nikomu nenutím.

Jen jsem přidala svou kapku do mlýna, když jsem byla ve stejné situaci, kterou se nám podařilo vyřešit k vzájemné partnerské spokojenosti. Je pouze na každém co si z toho vezme a co né.

Pokud se někdo rozhodne odejít po partnerově nevěře, je to jen jedno rozhodnutí a pokud si to dobře rozmyslel, tak je třeba ho podporovat.

Ono v rámci „chození v pubertě“ jsem nevěru taky tak řešila, ale že by mi to přineslo nějaký klid na duši nebo zadostiučinění nemůžu říct. Spíš nějaký ten měsíc smutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí