Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
5)jí vždycky spíš hledím na složení než doporučený ukončený měsíc. ono tam je kolikrát sůl, lepek, cukr… a napíšou od 6. měsíce. ![]()
1. meloun bych dala, piškoty až v roce
2. ve vedrech maximálně nějaké slaboučké, ale spíš bez ponožek. záleží na tom, jak máš „zmrzl“ dítě. klárka byla odjakživa horkokrevná, takže i v zimně mi chodila doma v kraťasech ![]()
3. provozovali jsme v ložnici za její přítomnosti. pravda je, že jsem si to moc neužívala, protože jsem se bála, že ji probudím. v 10 měsících jsme ji stěhovali do pokojíčku a byl klid ![]()
4. pokud vám to vyhovuje, tak proč ne. my jsme kaši dávali od samého začátku lžičkou, flašku Klárka nikdy neměla, jenom různá pítka.
5. pokud má 7 měsíců, tak je to určitě ukončený 7. měsíc
ale opravdu pozor na složení, ne vždy je to optimalizované…
1. podle tabulek z kojeni.net může dítě meloun od 7.-8. měsíce. V piškotech je lepek, ale v těch samých tabulkách vidím obilniny taky od 7.-8. měsíce. Já bych meloun dala, s piškotama bych ještě měsíc dva počkala. Lepek (rohlík, piškoty, sušenky) jsem myslím dávala až od 10. měsíce.
2. pokud nemá dítě ledový nožičky, myslím, že ve vedrech není důvod pařit ho v ponožkách. Jen bych ho chránila před sluníčkem - ve stínu nebo pod slabou bavlněnou plínkou.
3. Matymu je 2,5 roku (spí s náma v ložnici) a se sexem to děláme jako vy, buď obývák nebo ložnice, ale v každém případě musí spát.
4. my od začátku všechno lžičkovali
Můžeš zkusit lžičku, ale malá může už být unavená, že lžička pro ňu bude dost náročná a může ju odmítat. Navíc pokud dáváš kaši po koupání, při lžičkování bývá dítě zašvihaný až za ušima.
5.
já jela podle výše uvedených tabulek, vůbec jsem neřešila, jestli je kupovanej příkrm od ukončenýho 5. nebo 8. měsíce, sledovala jsem složení a podle toho se řídila. Přiznávám, že ty ukončený měsíce mě taky vždycky mátly.
Příspěvek upraven 14.06.10 v 12:12
Ahoj,tak ja jsem meloun zkousela dat o vikendu a uspech to teda nemelo
no skoda,me tak chutna ![]()
ale urcite muzes i driv
Kdyz je hodne velky vedro,ponozky jsem nedavala,ale kontrolovala jsem nozky,jestli nejsou studene.
Milujeme se bud v loznici nebo v obyvaku,protoze jsme tim prcka obcas budili.
pokud dite spi,tak me to prijde normalni,no,kdyz se obcas vzbudil,postavil se v postylce a mi byli v tom nejlepsim,tak me to prislo trosku divny
ale tak rozum z toho zatim nema,tak to neresim.
No ja nevim,ale prikrmy a kasi teda davam lzickou,UM me pije z flasky.Ale pokud ti lzickou ji hezky,tak ja bych teda i tu kasi davala lzickou.
No urcite muzes kupovat od ukonceneho 7.mesice,ale taky spis hledim na slozeni.
1. Od kdy může mimčo meloun a piškoty?
meloun od začátku příkrmů s ovocem (7 m), piškoty - teoreticky snad v 7m taky, ale já je nedávám a ještě dlouho nebudu, nechci zvykat na sladký, má křupky
2. Pak jestli dáváte ponožky když jsou vedra jak byly minulý týden, nebo jestli může normálně na boso?
na boso
3. Jak to děláte ze sexem, Kristýnka má 7 měsíců, takže s náma stále spinká v ložnici, my někdy jdeme do obýváku, ale většinou se milujeme v ložnici, kdeje malá, přijde mi to trochu úchylný, tak mě zajímá jak to děláte vy?
spí ve svém pokoji, neporadím
4.Na noc dávám dceři kaši ale stále z flašky, tak mě zajímá jestli by už nebylo na čase dávat ze lžičky, přes den krmímě normálně lžičkou
určitě lžičkou, tom jí měl lžičkou od začátku
5. Dcera měla včera 7. měsíců, dosud jsem tedy kupovala všechno od ukonč. 5 měs. protože jsem si myslela že včera teprve ukon. 6. měs, ale tady v nějaké diskuzi jsem se dozvěděla že vlastně ukončila 7. měsíc, takže už můžu kupovat od. 7. ukon. měs???
koukej hlavně na složení, ono to věkové rozdělení není úplně košer, já bych
Všem díky za odpovědi a za Váš časttřeba synovi nedala i něco od 4 měsíců (špenát se smetanou, zeleninu s rajčaty…)
1.meloun jedla mala poprve v 11 mesicich,samo bez pecek,piskoty bych dala po roce.
2.ponozky bych nedavala,staci sahnout na nozky zda je nema studena,jinak bych nechavala bez.
3.nesexujeme.Ale ani tak bych neporadila protoze mala spi od mimina v pokojicku.
4.kasi do flasky davam do ted.
5.pokud mela vcera 7 mesicu tak uz je to ukonceny 7 mesic.
Sledovala bych ale i tak slozeni.
já jsem právě někde četla studií ohledně toho že lepek se může klidně podávat od uk. 6 měsíce, aby se organismus začal přizpůsobovat, ale nevím, piškot už jsem jí zkusila dát, a než jsem se otočila měla ho v sobě a začala ječet že chce další, ale také hlídam cukry a nic nepřislazuji tak se na to zatím vyprnu, koupila jsem jí takové kukuřičné plátky obdelníkové, a žužlá taky tak budu kupovat zatím tohle
moc díky za odpovědi, ve směs jste se všechny shodly na jednom, tak to tak budem dělat
Ahoj meloun klidně od ukonč. 7. měsíce, piškoty bych nechala až do roka (kromě piškotů pro batolata, ty jdou od 8. měs. a maj je třeba v LIDLU - ale mě moc nejedou ![]()
Ponožky jsme v těch vedrech nedávala, ale furt jsem osahávala jestli nemá studený nožičky a občas jsme je nasadila. Úchylný mi to taky trochu přišlo, ale když spinká… tak jsme ještě jako psycho bariéru dali vždycky nějaký hadr přes postýlku a v poho. Jak se začně budit tak šup do vlastního pokojíčku ![]()
Kaši bych rozhodně dávala lžičkou.
Ty kupovaný skleničky maj napsaný měsíce o dva dřív (respektive ten údaj co tam je je pro nekojený nebo částečně kojený děti, u kojených je třeba 2 měs. přičíst, takže jsi to dávala dobře, jestli kojíš.) ![]()
Anonymní píše:
Dobrý den, chci vás poprosim o rady, mám nějaké otázky hlavně ohledně mimi, takže by mě zajímalo1. Od kdy může mimčo meloun a piškoty?
2. Pak jestli dáváte ponožky když jsou vedra jak byly minulý týden, nebo jestli může normálně na boso?
3. Jak to děláte ze sexem, Kristýnka má 7 měsíců, takže s náma stále spinká v ložnici, my někdy jdeme do obýváku, ale většinou se milujeme v ložnici, kdeje malá, přijde mi to trochu úchylný, tak mě zajímá jak to děláte vy?
4.Na noc dávám dceři kaši ale stále z flašky, tak mě zajímá jestli by už nebylo na čase dávat ze lžičky, přes den krmímě normálně lžičkou
5. Dcera měla včera 7. měsíců, dosud jsem tedy kupovala všechno od ukonč. 5 měs. protože jsem si myslela že včera teprve ukon. 6. měs, ale tady v nějaké diskuzi jsem se dozvěděla že vlastně ukončila 7. měsíc, takže už můžu kupovat od. 7. ukon. měs???
Všem díky za odpovědi a za Váš čas
1. piškoty jsem dávala od 8měs. meloun jsme ještě nezkusili, ale v létě zkusím až bude pěknnej štavnatej, bez pecek, to nám bude 11m.
2. byl na boso, já byla v pantoflích taky na boso.
3. u prvního prcka byl s námi v ložnici, takže když se spalo, tak nerušeně v noci, u druhého prcka jsem vyklidili ložnici a mají z ní děti dětský pokoj, my máme sklopnou postel v obýváku, tím je problém vyřešen, ale jen když děti spí, k ránu je to už nebezpečný že přijde ten starší…:)
4. kaši máme už od začátku na lžičce…z flašky jí neměl nikdy.
5. ukončila už 7. měsíc, začínáte osmý.
piškoty od šestého sedmého měsíce, dříve se lepek neměl dávat, teď zase jo, ať si prý zvykají…tak si vyber…já dávám sunarky, piškoty klasické ještě nedávám, malý má 9 měsíců pryč, příjde mi, že se i blbě tomu mimču drží a do příkrmů mi vyhovuje sunarka 2)ponožky, jak je vedro sundávám, ale zkouším, jestli nemá studené nožičky, ale jsem hodně velcí otužilci… 3)v obýváku, jak malý usne, nebo v ložnici, když si babička bere malého ven a víme, kdy se vrátí
v ložnici s malým mi to nějak nejde…tak to ani nezkoušíme… 4)střídám, když vidím, že je hodně unavený, udělám řidší kaši a dám flašku, jak kdy… 5)neřeším, vařím, co si načtu nebo mi poradí známé, nebo co uznám za vhodné, a pokud kupuji přírkm, což není často, tak se dívám jenom na ukončený měsíc, stejně za pár měsíců budou jíst všechno…
7 ukončený měsíc můžeš kupovat
nad tím moc nepřemýšlet, nebo se do toho zamotáš a nebudeš vědět, kdo jsi…nejlepší, je si to vysvětlit s rokem..jak se tady píše.. ![]()
Dobrý den, chci vás poprosim o rady, mám nějaké otázky hlavně ohledně mimi, takže by mě zajímalo
1. Od kdy může mimčo meloun a piškoty?
Všem díky za odpovědi a za Váš čas