Paragraf 53

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22.4.20 19:13

Paragraf 53

Zdravím.
Jsem zaměstnaná ve svém nynějším zaměstnání na neurčito, ale teď jsem dostala skvělou pracovní nabídku. Když odejdu ze dne na den a dostanu paragraf a domluvím se se svým budoucím zaměstnavatel, který by mě vzal i s paragrafem, kdy se tento paragraf “smaže”?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5112
22.4.20 19:22

@Štěpánka333 co se se zaměstnavatelem spise domluvit na okamžité výpovědi dohodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.20 19:24
@Srabek píše:
@Štěpánka333 co se se zaměstnavatelem spise domluvit na okamžité výpovědi dohodou?

Nehrozí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35633
22.4.20 19:24

A víš, že po tobě může chtít zamestnavatel i náhradu škody, která mu vznikne když se do práce nedostavís? Jinak ten paragraf budeš mít na zapoctovym listě, který se odevzdava v novým zaměstnání, nikde jinde se neeviduje. Takže kdyby si pak šla do další práce, tak už to další zamestnavatel neuvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.20 19:37
@JancaS84 píše:
A víš, že po tobě může chtít zamestnavatel i náhradu škody, která mu vznikne když se do práce nedostavís? Jinak ten paragraf budeš mít na zapoctovym listě, který se odevzdava v novým zaměstnání, nikde jinde se neeviduje. Takže kdyby si pak šla do další práce, tak už to další zamestnavatel neuvidí.

To nevím. Nevím jakou škodu si mám představit, zaměstnanců je dost, proto jsem také teď doma za 60% :roll:
A děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20862
22.4.20 19:41

@Štěpánka333 ale to nerozhodujete vy. Pokud vas nechce pustit na dohodu, tak vas evidentne bude potrebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.20 19:44

U manzela v praci nahradu skody po zamestnanci vymahali a vymohli.

• Citovat
  • Upravit
22.4.20 20:12
@Anonymní píše:
U manzela v praci nahradu skody po zamestnanci vymahali a vymohli.

Můžu se zeptat co to bylo za práci a kolik musel zaplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.20 20:19
@Cenarius píše:
@Štěpánka333 ale to nerozhodujete vy. Pokud vas nechce pustit na dohodu, tak vas evidentne bude potrebovat.

No spis tam nikdo nechce dělat. A ze nechce pustit, zase nějaký práva mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
22.4.20 20:20

Pokud tě nechtějí pustit, tak bych vyloženě čekala něco takového jako náhradu škody. Bych se tedy do tohoto nepouštěla. Nevím co tedy děláš. Ale v bývalé práci si volali předchozím zaměstnavatelům a ptali se na dotyčného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20862
22.4.20 20:30
@Štěpánka333 píše:
No spis tam nikdo nechce dělat. A ze nechce pustit, zase nějaký práva mám.

Ze tam nikdo nechce delat je irelevantni. Ano mate. Pravo dodrzet vami podepsanou smlouvu a z plynouci zavazky. Nemuzete si z toho dela holubnik, protoze zrovna ted vam to nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
22.4.20 21:00
  1. je to paragraf 55, už cca 12 let
  2. náhrada škody způsobené porušením tvých povinností vyplývajících z pracovní smlouvy
  3. na podporu v nezaměstnanosti to má vliv 1/2 roku, ale nesmaže se nikdy, vždycky se ten poškozený zaměstnavatel nebo kolega, který to odskáz za tebe, může prozradit a zmařit ti lepší práci. Aneb nevíš, kdy se ti to vrátí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
22.4.20 21:03

A výše škody? Skutečná škoda (minimálně náklady na sehnání nového zaměstnance) a případně i ušlý zisk. Bude to záviset i na profesi a oboru… Může to být i docela pálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
22.4.20 21:21

V bývalém zaměstnání toto bylo co chvíli. Někdo dal výpověď a přestal chodit do práce, když nechtěli pustit dohodou. A nikdo s nimi nic nenadělal. Akorát pokratili dovolenou za áčka a dali paragraf do formuláře pro potřeby úřadu práce. Na započťák toto uvést nesměli. A škodu nikdo nevymáhal, bylo nás víc zaměstnanců, kteří si jeho práci rozebrali. Vůči kolegům je to blbý, takový jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat