Často nemocné dítě - problém v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.4.20 10:27

Často nemocné dítě-problem v práci

Ahoj, potřebuji radu, porozumění a vlastně se potřebuji i vypsat :,(.Mám skoro 4 letého syna, chodí něco přes rok do školky, chvíli chodil do dětské skupiny v počtu cca 10deti, první měsíc byl nemocný co nastoupil potom už skoro vůbec. Od září chodí do státní školky a je věčně nahromade, kupují mu kolostrum, dávám vitamíny, jí zeleninu i ovoce. S jeho tatínkem neziju a domluva s ním je příšerná. Takze malý je skoro každý měsíc nemocný a já si musím brát paragraf, jediný kdo občas pohlídá je mamka, ale obě pracujeme u bezpečnostnich složek, ona má směny, já ne. Takze kolikrát mi přijde po noční pohlídat nebo když máš volno mezi službami. V práci už se to vedoucím přestává líbit a ať začnu s tím něco dělat, že mi mají pohlídat moji prarodiče (mám babičku 86let) ta by ho už opravdu nezvládla a můj taťka mi řekl, že si dovolenou brát nebude a ani bych to po ním nechtěla. Jsem z toho zoufalá, bojím se že o práci přijdu, ale já to prostě neovlivnim že mi dítě onemocní. Ted jsem s ním doma do konce dubna, ale od května, že už by bylo fajn jít do školky, tak jsem jim řekla, že můžu být třeba týden v práci a pak týden doma, protože jak jistě ví, školky jsou zavřené. Tuhke situaci ještě asi pochopí, ale mám se opravdu bát že o práci přijdu? Kolega nedávno po mě vyjel, že nechápe že mám děcko furt nemocný jakobych za to mohla. Kdybych pracovala u podnikatele tak to pochopím, ale za mě v práci ani náhradu hledat nemusí. Jsem z toho špatná :( nevím jak to řešit, zajímalo by mě, jak jste to řešili vy pokud jste měli skoro nulový hlídání jako mám já

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101553
21.4.20 10:41

Jako chápu tě, na druhou stranu chápu i zaměstnavatele, pokud sama píšeš, že za tebe náhradu hledat nemusí, tak tě tam prostě nepotřebuje. A jinak jsem tedy ani jedno z dětí neměla každý měsíc nemocné, takže jsem to řešit nemusela, ale holt pokud si chceš udržet práci, tak budeš muset nějaké hlídání zajistit, nějakou sousedku kamarádku. Já takhle řeším zas pracovní dobu, protože nestíhám dítě odvést i vyzvednout, tak holt pokud chci pracovat tam kde pracuju, tak na to někoho musím zajistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.4.20 10:42

Situace je to těžká, ale nenech se manipulovat a zkus je poslat asertivně někam. Taky Ti nikdo nemá co krafat do toho, kdo Ti má nebo nemá hlídat dítě. A řeči o tom, že třeba budeš muset po týdnu zase na OČR si nech pro sebe.
Teď jsou školky zavřené, takže předpokládám, že jsi na OČR z důvodu zavření školek. Až je otevřeou, tak prostě syna dáš a uvidí se. Už bude skoro léto, ve školce bude asi méně dětí než obvykle a doufám, že učitelky budou mít větší pravomoc poslat ty evidentně nachcípané děti obratem domů.
Z právního hlediska Ti výpověď z důvodu častého braní OČR dát nemohou. To s nimi vyběhne každý začínající právník.
Můžou neprodloužit smlouvu, pokud je na dobu určitou, můžeš být první na tapetě, pokud budou v důsledku nějaké krize či restrukturalizace snižovat stavy (pak ale tvé místo musí být zrušeno nebo minimálně půl roku neobsazeno, nelze, že tebe propustí a obratem najmou někoho jiného na tu samou práci. Taky Ti můžou znepříjemňovat život a tlačit na odchod dohodou nebo že dáš výpověď ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.20 10:48

@Svistice no právě u složky kde já pracuji je tento postup běžný, znepříjemnit to ať dáš výpověď

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.20 10:49

Jo vítej v klubu. Než starší vlezl do školky byl nemocný jen jednou. Pak to začalo a trvalo to až než nastoupil do školy. Mladší už šla v jeho stopách, takže taky pořád nemocná. Já jsem měla vždy imunitu nic moc, po tomhle, kdy jsem s nimi a nemocemi byla pořád já, mám ze všech většinou nejhorší a nejdelší průběh. Díky těmto všem kombinacím jsem už skoro 9 let doma. Kariéra v háji o penězích ani nemluvím. Mezitím jsem dvakrát zkusila nastoupit do práce, ale u první to krachlo na dítěti (práce ve stejné MŠ a dítě to nedávalo) a u druhé to krachlo na té nemocnosti, v tu dobu se nám to všem tak rozjelo, že už to odvařilo i manžela. Už jsem doufala, že od září bych mohla zkusit někam nastoupit, ale vzhledem k nynější situaci tedy nevím, jestli se mi to povede…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.20 10:50

@j.a.n.i1 kamarádku mám ve městě jen jednu dobrou a ta má směny šílený takže bych to po ní chtít ani nemohla. Praci mám v pohodě i dobře placenou „na ženskou“ nechci o ní přijít

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.20 10:56
@Anonymní píše:
Jo vítej v klubu. Než starší vlezl do školky byl nemocný jen jednou. Pak to začalo a trvalo to až než nastoupil do školy. Mladší už šla v jeho stopách, takže taky pořád nemocná. Já jsem měla vždy imunitu nic moc, po tomhle, kdy jsem s nimi a nemocemi byla pořád já, mám ze všech většinou nejhorší a nejdelší průběh. Díky těmto všem kombinacím jsem už skoro 9 let doma. Kariéra v háji o penězích ani nemluvím. Mezitím jsem dvakrát zkusila nastoupit do práce, ale u první to krachlo na dítěti (práce ve stejné MŠ a dítě to nedávalo) a u druhé to krachlo na té nemocnosti, v tu dobu se nám to všem tak rozjelo, že už to odvařilo i manžela. Už jsem doufala, že od září bych mohla zkusit někam nastoupit, ale vzhledem k nynější situaci tedy nevím, jestli se mi to povede…
Úplně ti rozumím, já nikdy nemocná nebyla, ale jak je malý ve školce chytám vše od něj, Všichni mi radí „vydržet“. Zatím práci jinou hledat nebudu, nebo dávat výpověď
  • Citovat
  • Upravit
101553
21.4.20 10:57
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 kamarádku mám ve městě jen jednu dobrou a ta má směny šílený takže bych to po ní chtít ani nemohla. Praci mám v pohodě i dobře placenou „na ženskou“ nechci o ní přijít

Nojo, ale pokud o ni nechceš přijít, tak pro to prostě musíš něco udělat a ne jen brečet, že tohle nejde proto a tamto protože…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30927
21.4.20 11:01

@j.a.n.i1 tak to je hodně troufale říct, že když se za člověka nemusí hledat náhrada, že není potřeba. Já mám třeba vysoce specializovanou práci a náhrada za mě není. Ale pracujeme na několikaměsíčních projektech, takže je na mě, kdy to udělám. Občas se to stihne za kratší čas, často to nadelavam mimo běžnou pracovní dobu. Klidně můžu být na OCR, ale práce si na mě počká a za splnění termínu jsem zodpovědná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30927
21.4.20 11:04

No a nemáte v okolí školku, tedy soukromou, kde by byl menší kolektiv děti? Psala si, že v dětské skupině dítě nemocné nebylo. Ono těch 28 děti s jednou ucou se fakt hygienickým návyky nezdrzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101553
21.4.20 11:06

@Cuddy A myslíš, že kdybys reálně odváděla jen polovinu - 3/4 své práce, tak že by tě dále platili za plný úvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.20 11:09

@Cuddy mám, ale stojí 5tis, kdyby tatínek přispěl půlku dala bych ho tam i přístup se mi více líbil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.20 11:10

@Cuddy na služebně je nás dost kolegů, takže když chybí pár lidí nic se nestane, pokud by nechyběl plný počet lidí

• Citovat
  • Upravit
carsa
21.4.20 11:13
@Anonymní píše:
@Cuddy na služebně je nás dost kolegů, takže když chybí pár lidí nic se nestane, pokud by nechyběl plný počet lidí

Takže jinými slovy, tě fakt nepotřebují…Takž pokud nechceš, aby tě vyhodili, tak opravdu najdi způsob, jak si to zařídit. Na tohle žádná univerzální rada není. Každá z nás to nějak musí udělat. Já mám tři děti a nikdy jsem na ošetřovačce ani nemocenské nebyla. (kombinace otužilých zdravých dětí, dovolené, prarodičů, kamarádek, placeného hlídání a pod.)

• Citovat
  • Upravit
30927
21.4.20 11:16

@j.a.n.i1 ale já tě práce nedovedu méně, než kdybych byla v práci. Jen ji odvedu jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat