Paragraf na dítě!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
64
22.11.11 11:40

Podotýkám jen na ten jeden den.Ve špitále mi razítko dají,ale jestli mu to bude co platné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
22.11.11 11:46

Já mám pocit, že na tohle se paragraf nedává, ten je na ošetřování dítěte. Ale tohle by mělo spadat pod doprovod rodinného příslušníka do zdravotnického zařízení, řeší to tohle nařízení ministerstva… http://business.center.cz/…priloha.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.11.11 11:56

Díky moc už si to vyhledám.Máme spolu syna a snímjezdíme na neurologii a vždy má paragraf a dostanete proplacené.Tak jsem právě nevěděla jak je to,když je to jeho nevlastní dcera.Ale moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
22.11.11 12:00

To by mělo být stejné, dítě druhého z manželů se bere v těhle záležitostech jako vlastní, stejně jako třeba pro odpočet z daní :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.9.13 13:39

Paragraf může vystavit Tvůj obvodák, nebo i nemocnice po dobu pobytu. Paragraf je omezen na 9 dní, potom sice manžel může být doma, ale bude doma zadarmo. Takže může zkusit domluvit na 9 dní paragraf, na zbytek dovolenou. Jinak paragraf je placen, přesné částky Ti ale nepovím, mělo by to být stejné, jak klasická neschopenka :think: ale třeba mě tu někdo opraví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
17.9.13 13:48

Je to více než na nemocenské. Paragraf je placen od 1.dne a to 60% po dobu 9 dní, platí se i víkendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
17.9.13 15:18
@bebu píše:
Je to více než na nemocenské. Paragraf je placen od 1.dne a to 60% po dobu 9 dní, platí se i víkendy

Je to úplně stejné jako nemocenská od OSSZ (tedy jako nemocenská od 22 dne) akorát u OČR platí OSSZ od 1. dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmaacc
17.10.13 14:09

Ahoj,
mám nový dotaz ohledně paragrafu na dítě. Nevíte prosím jak to je, když pracuji ve 12hodin.provozu.Zda pokud mám v těch 9 dnech paragrafu jen čtyři 12náctky, zda to mám ukončit hned ten 5 den po posl. směně(pak už mám 4 dny volna ) nebo mám nechat paragraf ukončit až ten 9.den - nevím, jak je to lepší finančně.
děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
10872
17.10.13 14:44

Poradila bych se s mzdovou účetní u vás na firmě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
17.10.13 17:53

@mmaacc Až 9 den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.10.13 18:00

@mmaacc souhlasím, až devátý den. v případě ošetřovačky se proplácí kalendářní dny a proplácí se denním průměrem. nevím, jak se to počítá u vás v práci, ale u nás byla na tom byla bita, pokud bys ukončila hned po plánovaných směnách. protože my sice máme dvanáctky, ale průměry se počítají jako kdybychom pracovali denně. čili když se zkráceným úvazkem 20 hodin týdně bych za každý den na ošetřovačce dostala zaplaceno jako za 4 hodiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmaacc
17.10.13 18:11

Díky moc za rady, nechám to teda na těch 9 dní ;)

• Citovat
  • Upravit
5924
7.1.14 11:33

Holky, potřebuju poradit. Byla jsem čtvrtek a pátek v nemocnici. Manžel hlídal oba 2 dny dceru. V pátek měl být v práci na 12-ti hodinovou službu. Nechala jsem si v nemocnici vystavit paragraf na oba dny.
K věci: Manžel dal oba 2 papíry svému zaměstnavateli, jeden si nechal pro sebe (proplatí mu páteční 12-ti hodinou službu jako kdyby tam byl) a druhý mu vrátil, prý pro moji Mudr.(podle mě je mojí Mudr. úplně jedno nějaký paragraf).
Mě to přijde celý jako blbost, myslela jsem, že to má poslat jeho zaměstnavatel na sociálku a ta ten paragraf následně proplatí. Manžela vedoucí přiznal, že taky neví jak to s paragrafem chodí. Tak co teď? Poradíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
7.1.14 11:39

@Marcelka146

já tvůj dotaz čtu asi popadesáté :D, ale bohužel nejsem z toho moudrá :nevim: :

podle mě by to mělo být tak, že pokud tvůj manžel má na 2 dny napsané OČR, tak mu nemá co jeho zaměstnavatel proplácet 12tihodinovou službu „jako kdyby tam byl“ - tohle je přece jakoby nepřípustné. Buď je na OČR nebo je na službě = obojí přece současně nelze. Nemůže být přece „v práci“ a současně na OČR??? Je to tak, že manžel měl odevzdat zaměstnavateli oba dva papíry OČR, ten to pošle na sociálku a ta následně dva dny OČR manželovi proplatí. To, že si zaměstnavatel nechal pro sebe ten první papír je podle mě úplně scestné a chybné… A sociálka proplatí OČR na základě obou papírů - nebo se pletu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
7.1.14 12:03

Tak dalsi varianta–
pokud by uplatnoval paragraf na oba dny–dostane 60procent z odracovanych hodin-
pokud se zamestnavateli nechce papirovat -po dohode mu patek protlati 100 procenty(jako kdyby tam byl) a ctvrtek nezaplati--- melo by mu to na penize vyjit stejne, ne?..
rekneme ze by vydelaval 10kc za hodinu a normalni 8h smenu.. 1)ctvrtek 8h-80kc plus patek 12h-120kc…ale 6O procent…120kc 2)patek 12h za 100procent…120kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat