Paragraf na dítě!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30420
8.1.11 21:24
vypisovala ho moje obvoďačka
j.a.n.i1 píše:
Januliiik píše:
Nevím jak to je od tohoto roku, ale já byla marod v listopadu a tatínek se staral o malou a měl paragraf a nezaplatili mu ani korunu :pocitac:
A na koho byl vypsaný ten paragraf - jaký lékař ho vypisoval?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
8.1.11 21:26
nepátrali, protože jsme si mysleli, že je to jako nemocenská, ale jak to tady čtu, tak jsme udělali blbost, že jsme se na to vyprdli
Katy2 píše:
Januliiik píše:
no já nevím, mysleli jsme si, že aspoň něco málo dostane, ale nedostal.
a to jste po tom jako nepátrali proč nic nedostal?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
8.1.11 21:30
Katy2 píše:
PetraJ píše:
A nemůžeš si malou vzít sebou do lázní?Když byl mladší dceři asi rok, taky mluvila doktorka o lázních pro tu starší, protože furt marodila. A říkala, že bych si mohla vzít i tu druhou sebou. Nakonec se to vyřešilo a nikam jsme nemuseli, ale i tohle by mohlo být pro vás řešení.

Petro no hele můžu, ale fakt nekradu a nedám tam za 17ti měsíční dítě 370kč na den, to je při 5ti týdnech 13tis, obyvkle jezdíme na 6 týdnů. Navíc starší dcera je dost hendikepovaná, tak že budu ráda, jak to tam budu zvládat jen s ní.

Příspěvek upraven 08.01.11 v 21:25

Jo, já jsem si to myslela, že by to vyšlo na strašný peníze, ale pak mně napadlo, že když by měl manžel stejně placených jenom 9 dní a pak by byl doma zadarmo, že by se vám to třeba mohlo vyplatit. Ale koukám, že ne.
Je to hrůza s tím placením lázní, jsem ráda, že jsme tam taky nakonec nemuseli, protože já bych tu mladší sebou musela mít. To bysme se asi taky nedoplatili. A upřímně řečeno, mít tam tříletý a roční dítě, jak bych to tenkrát měla já, tak bych pak potřebovala ještě jedny lázně pro mně. Na zotavenou. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
8.1.11 21:32
PetraJ píše:
Katy2 píše:
PetraJ píše:
A nemůžeš si malou vzít sebou do lázní?Když byl mladší dceři asi rok, taky mluvila doktorka o lázních pro tu starší, protože furt marodila. A říkala, že bych si mohla vzít i tu druhou sebou. Nakonec se to vyřešilo a nikam jsme nemuseli, ale i tohle by mohlo být pro vás řešení.

Petro no hele můžu, ale fakt nekradu a nedám tam za 17ti měsíční dítě 370kč na den, to je při 5ti týdnech 13tis, obyvkle jezdíme na 6 týdnů. Navíc starší dcera je dost hendikepovaná, tak že budu ráda, jak to tam budu zvládat jen s ní.

Příspěvek upraven 08.01.11 v 21:25
Jo, já jsem si to myslela, že by to vyšlo na strašný peníze, ale pak mně napadlo, že když by měl manžel stejně placených jenom 9 dní a pak by byl doma zadarmo, že by se vám to třeba mohlo vyplatit. Ale koukám, že ne.
Je to hrůza s tím placením lázní, jsem ráda, že jsme tam taky nakonec nemuseli, protože já bych tu mladší sebou musela mít. To bysme se asi taky nedoplatili. A upřímně řečeno, mít tam tříletý a roční dítě, jak bych to tenkrát měla já, tak bych pak potřebovala ještě jedny lázně pro mně. Na zotavenou. :-D

No manžel si pak vezme na pár dní dovolenou, tak že s malou bude doma cca 14dní a něco celkem, pak bude s dcerou v lázních moje mamka a na poslední týden si tam teda ELišku vezmu a ty nehorázné peníze co za to dítě chcou jim zaplatím, ale celý pobyt fakt ne. Loni jsem tam teda měla i malou, ale to měla půl roku a byla ještě kojená, tak že jídlo jsem platit nemusela a platila jsem jen ubytování 120kč na den i s vlastní postýlkou, letos už to prostě neukecám. :roll: Ale byl to fakt záhul ta mít obě, ono doma je to fakt jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
8.1.11 22:13

Je to strašně drahý, když tam musíte být takhle dlouho.
Mně stačilo, když jsem byla s obouma holkama v nemocnici a pobyt za pět dní (čtyři noci) nás stál 720 Kč. A to jsem ještě měla štěstí, že jsem kojila (mladší byly tři měsíce), jinak bych platila ještě 60 kč denně za stravu. Takhle jsem to měla jako kojící matka zdarma. Nedovedu si představit, že bysme tam měly ležet dýl. A to nepočítám ještě peníze za léky, když nás pustili, to byla další pálka. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
8.1.11 22:45
Januliiik píše:
j.a.n.i1 píše:
Januliiik píše:
Nevím jak to je od tohoto roku, ale já byla marod v listopadu a tatínek se staral o malou a měl paragraf a nezaplatili mu ani korunu :pocitac:

Tak to je správně, tak zapátrej, proč jim ty penízky nechávat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
9.1.11 07:24
PetraJ píše:
Je to strašně drahý, když tam musíte být takhle dlouho.
Mně stačilo, když jsem byla s obouma holkama v nemocnici a pobyt za pět dní (čtyři noci) nás stál 720 Kč. A to jsem ještě měla štěstí, že jsem kojila (mladší byly tři měsíce), jinak bych platila ještě 60 kč denně za stravu. Takhle jsem to měla jako kojící matka zdarma. Nedovedu si představit, že bysme tam měly ležet dýl. A to nepočítám ještě peníze za léky, když nás pustili, to byla další pálka. :cert:

Petro jo jo a to ještě platíme samozřejmě regulační poplatek, tak že za mě a dceru celkem 120kč na den, když chceme i TV na pokoji, tak další peníze a suma sumáru jsme na téměř 20tis a kde je útrata, že? Přeci tam nebudu s dětmi sedět jen na pokoji, tak že dalších nějakých pár tis na útratu a to se opravdu snažím nekupovat kraviny, ale kolikrát se večere nedá jíst, tak že jdeme na večeři, nebo prostě zajdeme do cukrárny a prachy jen lítají. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
9.1.11 07:37

Přítel byl ze synem na paragrafu 4 měsíce.Aby dostal peníze od sociálky,musel mít paragraf na 9 dnů,pak ho ukončit a vzít si dva dny dovolenou a pak zase novej…Takhle dostával aspoň 60% platu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
9.1.11 12:27
a kam mám chlapa poslat? na účtárnu?
j.a.n.i1 píše:
Januliiik píše:
j.a.n.i1 píše:
Januliiik píše:
Tak to je správně, tak zapátrej, proč jim ty penízky nechávat ;-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
9.1.11 18:26

My ho posílali na sociálku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
9.1.11 22:04
Januliiik píše:

Ahoj,
nebyla ošetřovačka na dítě, na které se bere rodičovský příspěvek?

• Citovat
  • Upravit
101644
9.1.11 22:52
Januliiik píše:
a kam mám chlapa poslat? na účtárnu?
j.a.n.i1 píše:
Januliiik píše:
j.a.n.i1 píše:
Januliiik píše:
Tak to je správně, tak zapátrej, proč jim ty penízky nechávat ;-)

Zkusila bych zavolat na pobočku ČSSZ, kam spadá manželův zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
10.1.11 12:31
ne ne bylo to na mě
JaSe píše:
Januliiik píše:
Ahoj,
nebyla ošetřovačka na dítě, na které se bere rodičovský příspěvek?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
23.1.11 23:47

Holky, tak jsme dostali kolem 900 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.11.11 11:39

Ahoj holky,
mám dotaz.Žiji s manželem a mými dvěma dětmi s prvního manželství ve společné domácnosti.Dcere jde ted na operaci a my ji povezeme do špitálu.jÁ NEMÁM ŘIDIČÁK.Chtěla jsem se zeptat jestli má nárok můj manžel na paragraf,když to vlastně není jeho vlastní ddcera,ale žijí ve společné domácnosti.Dík za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat