Paragraf na dítě!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Gerberka
Přesně tak jak to píšeš jsem si myslela, že to má být.
Mě to taky přijde divný, že by manželovi proplatili službu a na sociálku se nic neposlalo. To bych ty papíry s paragrafem mohla rovnou vyhodit, když mu k ničemu nejsou.
No zavolám manželovi do práce ať vedoucímu řekne, že je blbec, že to má být tak jak jsem si myslela já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to by ale opravdu papiry nepotreboval–a pargraf prave neuplatnoval…proste by se dohodli, ze mu to takto vyuctuje ve vyplate a nemusi zamestnavatel resit zadne papiry
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rorozulka
Tak takhle to jeho vedoucí myslel, ale zároveň uznal, že tomu posílání na sociálku vůbec nerozumí, když mu manžel řekl, co si myslím já, jak se to dělá.
Ten jeden papír, že si právě nechá, aby bylo jasný, proč ten pátek má zaplacený. Samozřejmě čtvrtek se nikam počítat nebude.
Takže podle tebe to takhle z pohodlnosti jeho vedoucího jde? Jde mi jen o to, aby nakonec nebyl paragraf k ničemu a manžel byl doma zadarmo, když už tady ta možnost proplacení ošetřovného je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to zalezi, jestli ma seriozniho vedouciho a kdy ma vyplatu,,, myslim ze paragraf muze uplatnovat i spetne---ale nevim jaka je lhuta,,kdyby mu to neproplatil
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je seriózní to nevím, ale když s tímhle návrhem přišel, tak předpokládám, že to tak plánuje udělat, když neví jak to poslat na sociálku. Výplatu mívá kolem 15.
No asi to nechám osudu a tak jak to je. Buď to proplatí nebo to půjde do koše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte zkušené maminky
oživuji téma
Prosím anonymně.
V listopadu mě čeká operace, kdy musím v nemocnici ležet asi čtyři dny. Máme miminko a nemá se o něj kdo postarat. Přítel musí chodit do práce. Je možné, že by mu dali volno na paragraf, aby mohl být s malým doma? Nebo se to vztahuje jen na nemocné dítě? Nebo si musí vzít na ty čtyři dny dovolenou? Vůbec nevím jak to chodí
a přece jenom, kdyby to šlo udělat jinak, než přes dovolenou, byla bych ráda.
Děkuji za zkušenosti i odpovědi ![]()
- Citovat
- Upravit
V nemocnici normálně vystaví paragraf na Vašeho manžela, kde je uvedeno, že VY jste v nemocnici a nemůžete se starat o dítě. Měla jsem to tak na mamku, když jsem s druhým těhotenstvím skončila v nemocnici. Ale musím mít stejný trvalý pobyt jako vy a dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to měla teď taky tak manžel zůstal doma na ošetřovák, protože jsem byla v nemocnici ten dostanete při nástupu do nemocnice a pozor končí zase odchodem z nemocnice, i když jsem se necítila vůbec dobře. Maximální doba kdy může manžel být doma a dostává tuším 60% z platu je 9 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@snazilka11 jj, tak to mu neproplatí nic. My máme stejný problém, manžel má jiný bydliště než my s dcerou. Chce si ho předělat až po kolaudaci našeho domu. Takže si to nakonec nechala napsat mamka, protože já mám TP stále hlášený u našich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@snazilka11 to bude problém je to dávka nemocenského pojištění a musíte žít ve společné domácnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit