Paragraf na dítě!

51750
8.1.11 19:38

Paragraf na dítě!!!

Mám takový dotaz, 19.1. nastupuji se starší dcerou do lázní, podotýkám že doprovod nutný.
Mladší dítě by zůstalo doma s tatínkem, na jak dlouho má nárok na paragraf placený? Kdo mu vystaví potvrzení? POčítají se do placených dnů tak jak u nemocenské i víkendové dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.1.11 20:13
  • Citovat
  • Upravit
51750
8.1.11 20:22

No ale tam se o variantě, že osoba která normálně o dítě pečuje a nyní z důvodu doprovodu staršího čí mladšího dítěte do zdravotnického zařízení nic není.
Tzn. že na paragraf nárok není? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.1.11 20:29

Toto neplatí, pokud tato jiná osoba onemocněla, utrpěla úraz, nastaly u ní situace zákonem stanovené, porodila nebo jí byla nařízena karanténa, a proto nemůže o dítě pečovat. 
(to je citace z toho odkazu)  
Nejsem si jistá, ale nespadá váš případ do toho „nastaly u ní situace zákonem stanovené“? Možná to nechápu správně, ale řekla bych, že to bude váš případ  :nevim: . Myslím, že nárok na to, aby s mladším zůstal otec, když maminka musí s mladším do lázní, by měl být..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
8.1.11 20:51

Nevím jak to je od tohoto roku, ale já byla marod v listopadu a tatínek se staral o malou a měl paragraf a nezaplatili mu ani korunu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
8.1.11 20:54
Januliiik píše:
Nevím jak to je od tohoto roku, ale já byla marod v listopadu a tatínek se staral o malou a měl paragraf a nezaplatili mu ani korunu :pocitac:

To je ale nějaké divné ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
8.1.11 21:09

no já nevím, mysleli jsme si, že aspoň něco málo dostane, ale nedostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
8.1.11 21:15
Januliiik píše:
no já nevím, mysleli jsme si, že aspoň něco málo dostane, ale nedostal.

a to jste po tom jako nepátrali proč nic nedostal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101637
8.1.11 21:16
Januliiik píše:
Nevím jak to je od tohoto roku, ale já byla marod v listopadu a tatínek se staral o malou a měl paragraf a nezaplatili mu ani korunu :pocitac:

A na koho byl vypsaný ten paragraf - jaký lékař ho vypisoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
8.1.11 21:17

Jo ještě mě napadlo, nemůžou ty peníze teprve přijít? Já si tak nějak vybavuji, že když měl manžel paragraf když jsem byla v porodnici, tak ty peníze přišly snad až za dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101637
Katy2 píše:
Mám takový dotaz, 19.1. nastupuji se starší dcerou do lázní, podotýkám že doprovod nutný.
Mladší dítě by zůstalo doma s tatínkem, na jak dlouho má nárok na paragraf placený? Kdo mu vystaví potvrzení? POčítají se do placených dnů tak jak u nemocenské i víkendové dny?

Podle mě nárok na paragraf má, placených je 9 kalendářních dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750

A ještě k mému dotazu, kdo teda vypíše ten paragraf? Dětský dr. a nebo v lázních? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
8.1.11 21:21

A nemůžeš si malou vzít sebou do lázní?

Když byl mladší dceři asi rok, taky mluvila doktorka o lázních pro tu starší, protože furt marodila. A říkala, že bych si mohla vzít i tu druhou sebou. Nakonec se to vyřešilo a nikam jsme nemuseli, ale i tohle by mohlo být pro vás řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101637
8.1.11 21:22
Katy2 píše:
A ještě k mému dotazu, kdo teda vypíše ten paragraf? Dětský dr. a nebo v lázních? :think:

Řekla bych, že v lázních, ale raději tam zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
8.1.11 21:24
PetraJ píše:
A nemůžeš si malou vzít sebou do lázní?Když byl mladší dceři asi rok, taky mluvila doktorka o lázních pro tu starší, protože furt marodila. A říkala, že bych si mohla vzít i tu druhou sebou. Nakonec se to vyřešilo a nikam jsme nemuseli, ale i tohle by mohlo být pro vás řešení.

Petro no hele můžu, ale fakt nekradu a nedám tam za 17ti měsíční dítě 370kč na den, to je při 5ti týdnech 13tis, obyvkle jezdíme na 6 týdnů. Navíc starší dcera je dost hendikepovaná, tak že budu ráda, jak to tam budu zvládat jen s ní.

Příspěvek upraven 08.01.11 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat