Paragraf na nemocného
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Paragraf na nemocného
Prosím o radu. Muž na mě dostal parafraf po dobu, kterou jsem byla v nemocnici ( 4 dny ). Poté ho ukončili, protože ho prý mohou vystavit jen po dobu pobytu. Obvodní lékař mu vystavil nový. Znamená to, že mu nabíhá nárok znovu na dalších devět dní nebo už má nárok jen na zbývajících pět. Nikde se toho nemohu dopátrat. Jde tedy navázat paragraf dalším?
Vím, že jsou první tři dny neplacené, ale o to mi v tuto chvíli nejde…Díky za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Může čerpat pouze 9 dní v jednom měsíci, takže dá se říct, že pokračuje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paragraf je placený od prvního dne ![]()
Ale jestli bude mít nárok na celých 9 nebo jen na 5 ti neřeknu, správně by měl dostat už jen 5, protože na jednu diagnozu může být těch 9 dní, ale pokud to obvoďák napsal na jinou, tak dostane celých 9. Podstatná je ta změna diagnozy, pak mohou navazovat, naopak, pokud je na stejnou, tak i kdyby šel třeba na den do práce, tak není nárok na další placené dny, bere se to jako kdyby paragraf pokračoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zari píše:
Může čerpat pouze 9 dní v jednom měsíci, takže dá se říct, že pokračuje…
U paragrafu se nějaké měsíce neřeší, může čerpat na jednu diagnozu 9 placených dní, pokud by vzápětí byla jiná, tak má nárok na dalších 9 placených dní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mne záleží na situaci.
Pokud to bylo tak, že
- v nemocnice vystavila OČR na péči o děti, ptž ty jsi v nemocnici
- OL vystavil OČR na péči o děti, ptž ty nejsi schopna se z důvodu nemoci o ně postrat
tak je to 9 dní celkem.
Pokud ovšem to bylo tak, že
- v nemocnice vystavila OČR na péči o děti, ptž ty jsi v nemocnici
- OL vystavil OČR na tebe, ptž potřebuješ, aby se o tebe někdo starat
tak je to 4 dny z první OČR (pobyt v nemocnici) a 9 dní z druhé OČR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s Les2311, na jednu osobu můžeš čerpat pouze 9 dní v tom měsíci, pokud pak je paragraf na jinou osobu, je to opět 9 dní. Na diagnozách, si myslím, nezáleží,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oba paragrafy jsou psány z důvodu, že se pro nemoc nemohu postarat o dítě. Jsem z toho trochu jelen. Lámal se měsíc, ale to si myslím, že nehraje roli. Proč by měl být rozdíl mezi tím, jestli onemocním na začátku měsíce nebo na konci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dodám, že můj obvoďák to neví, prý si to máme zjistit
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Kači.taky nevím jak to je,ale určo to bude vědět mzdová od manžela.taky jsme s tím měli malinko problémy.doktoři se v tom vůbec neorientuji:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kacabus píše:
Ahoj Kači.taky nevím jak to je,ale určo to bude vědět mzdová od manžela.taky jsme s tím měli malinko problémy.doktoři se v tom vůbec neorientuji:(
Ahoj Kacabusku, mě to až dnes začalo vrtat hlavou a kdyby bylo jen těch devět dní, tak už by muž musel v pondělí do práce…To mám jet vytáhnout stehy do FN. Kdyby mamka nemarodila, tak bych s operovaným břichem asi musela tahat kočár do autobusu
Při nejhorším ho pohlídá mamka, ale ta se taky necítí nejlíp ![]()
Příspěvek upraven 04.12.10 v 22:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Počkej, do práce rozhodně nemusí… na OČR může být jak dlouho bude potřeba… akorát že od 10 dne už bude zadarmo… ale pokud bys byla marod měsíc, tak může být celý měsíc doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím,že doma být může,ale jen to není zaplacený.fakt ale nevím jistě.jinak se určitě práci domluví a nějak to půjde udělat…hlavně se šetři ať jsi v poho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:
Počkej, do práce rozhodně nemusí… na OČR může být jak dlouho bude potřeba… akorát že od 10 dne už bude zadarmo… ale pokud bys byla marod měsíc, tak může být celý měsíc doma.
Jani, díky…To jsem nevěděla. Vůbec se v takových věcech neorientuju. Takže to vlastně bude mít v práci omluveno, ale neplaceno. No, peněz moc není, ale co naděláme…Jde mi jen o to, aby s tím muž neměl problémy v práci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto případě už to asi chápu…Zapadá tam i fakt, o kterém mluvila Zari. Když se láme kalendářní měsíc, tak se může čerpat za sebou? Todle mi ještě vrtá hlavou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaczenka píše:
V tomto případě už to asi chápu…Zapadá tam i fakt, o kterém mluvila Zari. Když se láme kalendářní měsíc, tak se může čerpat za sebou? Todle mi ještě vrtá hlavou
Nemůže, a dokonce nestačí ani pouhá změna diagnozy, to jsem tě mystifikovala
dívala jsem se do zákona o nemocenském pojištění. Muselo by se jedno OČR ukončit a druhé na něco jiného začít… Každopádně v zákoně nic o kalendářním měsíci není, je tam uvedeno, že jeden případ ošetřování je placeno pouze 9 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit