Jedná se o spánkovou paralýzu?

2
1.7.20 05:22

Paralýza

Chtěl bych se vás zeptat nevím jestli to je spánková paralýza, ale já zase mám že vím že jsem vzhůru ale nemůžu otevřít oči ani hejbat nohama rukama, a cítím jakoby na mě někdo Koukal a cejtim jen jak dýchám… A po chvíli je otevřu ale pak se mi zase sami od sebe zavřou oči a i když se snažím je nechat otevřený takto nejde a zase se mi to stane jak mile zavřu oči a pak ten pocit je jakoby na mě někdo seděl. A blbě se mi začne dýchat. A tohle se mi děje asi 1-2 minuty ale není to už tak často, dřív se mi to dělo skoro každý 2 den. A než to začne tak mám takový tlak v hlavě jakoby brnění mravenčení 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
62
1.7.20 06:17

U paralyzy se mozek se probouzí dříve než tělo, proto ten pocit dušení, ve spánku se automaticky vše zpomalí.
U spánkové paralyzy jsou možné i halucinace, jsou to však promitané sny.
Sama jsem na ní jeden čas trpěla, stačí se soustředit na to abys hybal palci, po chvilce dostaneš tělo do kupy.
Každopádně paralyzu jsem si uhnala tim, že jsem jeden čas měla v měsíci asi 3 dny volna a potom jsem od všeho opustila, mozek nebyl zvykli na takovou zátěž :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
1.7.20 08:35

To je velmi nepříjemné, nejdůležitější je zachovat klid. I když to jen těžko jde, každopádně jak už tu bylo napsáno soustředit se skusit hýbat prsty. Pokud by se to opakovalo nebo zhoršovalo navštívit lékaře. není za co se stydět stávají se i horší věci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
1.7.20 12:36

Ano. Je to spánková paralýza. Je to taková porucha, kdy tělo ještě spí a mozek ho drží „zamčené“ - aby si se sám ve spánku nezranil. Ale ty už jsi vzhůru. Je běžné, že člověk leží, nemůže se absolutně pohnout, často se mu špatně dýchá (má pocit, že mu někdo/něco sedí na hrudníku) a taky má často živé sny = kdy se ti do tvého pokoje/ložnice promítají opravdu děsivé noční můry.
Zažila jsem to v blízkém okolí. Často to způsobuje silný stres. Dostávali se z toho tak, že začali hýbat prsty u nohou, pak na rukou a ono to pak přešlo. Každopádně to není nic příjemného.
Určitě si o tom něco načti, na internetu je spousta lidí, která to taky zažila a můžou ti pomoct. Nevím jestli v tomhle jsou doktoři schopní něco udělat. Spíš doplnit vitamíny, víc odpočívat, nespat na zádech (tehdy se to stává nejčastěji) a tak podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí