Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobea píše:
@kratkonožka Nebude velkorysý, zapomene na všechno dobré, co jsi pro něj udělala. Fakt mi věř, bohužel vím, o čem píšu.
Můj ex je taky cvok a domluvit se s ním prostě nedá.
Takže pokud je hodnota věcí vyšší, než náklady na jejich byť i krátkodobé přestěhování, přestěhovala bych je. Fakt riskuješ, že o všechno přijdeš. Můj ex mi taky zadržoval věci. Páka na něj nebyla. Nakonec jsme se domluvili, ale my jsem zakopali válečnou sekeru, tak jsem toho využila.Nicméně mi taky dlouho trvalo, než jsem pochopila, že je ex fakt cvok a že se s ním nepůjde domluvit. Věděli to všichni, jen já ne![]()
.
Abych ty věci několikrát stěhovala sem tam, tak to tu hodnotu opravdu nemají. Mám tam třeba sněhovou frézu, sekačky na trávu, nějaký nábytek, nádobí, litinový kamna atd. Ale když to budu znovu kupovat, tak to nebude levná záležitost. Celou dobu nic neříka, tak jsem si myslela, že mu to tam nevadí. Myslela jsem, že po třech měsích, se můžeme bavit jako přátelé, bez nějakých velkých emocí. Napsala jsem mu ještě smsku, a poprosila ho, aby mě s těma věcma nedeptal, že jsem nemohla z toho spát a že nemám na to ty věci převážet a vše platit. Zatím neodepsal. Známí mi říkají, že on není člověk, který by mě ty věci vyhodil, že mi to prý dělá jen naschvál
@kratkonožka píše:
No jo snažím se to řešit, nedělá mi to radost tam ty věci mít, může to tam někdo i vykrást, ale chtěla bych si to rovnou už dát do svého a ne to přenášet sem tam. Mohl by být trochu velkorysejší si myslím po těch letech co jsme byli spolu
To ho ale nezajímá a dle zákona oprávněně. Je dost možné, ze už veci neuvidíš, protože dohoda je nutná, presto nemožná. Resim to stejné uz rok a půl skoro.. Bez úspěchu, bez opory v zákoně
@kratkonožka píše:
Abych ty věci několikrát stěhovala sem tam, tak to tu hodnotu opravdu nemají. Mám tam třeba sněhovou frézu, sekačky na trávu, nějaký nábytek, nádobí, litinový kamna atd. Ale když to budu znovu kupovat, tak to nebude levná záležitost. Celou dobu nic neříka, tak jsem si myslela, že mu to tam nevadí. Myslela jsem, že po třech měsích, se můžeme bavit jako přátelé, bez nějakých velkých emocí. Napsala jsem mu ještě smsku, a poprosila ho, aby mě s těma věcma nedeptal, že jsem nemohla z toho spát a že nemám na to ty věci převážet a vše platit. Zatím neodepsal. Známí mi říkají, že on není člověk, který by mě ty věci vyhodil, že mi to prý dělá jen naschvál
Tam jde o to, že pokud ti ty naschvály bude chtít dělat, tak neuděláš nic.. Pokud v ruce nemáš od všeho jednotlivé účtenky s potvrzením, žes je opravdu platila ty a opravdu jsou jen tvé, tak on když bude chtít, tak ty už je bohužel nikdy neuvidíš.. Takže bych zrovna nezkoušela využít toho, že JEHO garáž je prázdná a ty si tam necháš svoje věci, dokud nebudeš v novém.. A i v případě, že účtenky máš by to byl hodně dlouhý běh, jak jsem psala s tou policíí, můžeš jimi postrašit, ale v reálu s tím nic dělat nemůžou, nějaká žaloba pro zadržování věcí by byla možná jen pokud bys měla jak prokázat, že věci jsou tvé a on se nechce vůbec nijak domluvit.. To, že se ti to nevyplatí brát naráz, pronajmout si nějakou kóji/garáž a půjčit si někde dodávku je už čistě pak tvůj problém.. Takže pokud ti teď dělá naschvály, tak počítej s tím, že je bude dělat i později
A že ty jsi schopná po 3 měsících dělat po x letech vztahu jakože nic a jsi schopná s ním být „kamarádka“ neznamená, že je na tom stejně, je dost možné, že on v tomhle stadiu nebude nikdy a prostě tě nadosmrti nebude chtít vidět..
Hold prostě budeš muset sehnat kde je uskladnit.. Zkus rozhodit sítě, kdo má auto třeba s vozíkem, optat se pár kamarádu, jestli by někdo za pivko nepomohl s rychlým stěhováním a jestli někdo nemá třeba volnou garáž k pronájmu atp.. Ale nic jiného ti nezbude, buď se připrav na dlouhodobé naschvály s tím, že už věci nikdy vidět nemusíš a nebo si prostě olítej co se dá a nějak udělej to, aby sis to mohla odvést naráz.. ![]()
@Kattynka000 píše:
Tam jde o to, že pokud ti ty naschvály bude chtít dělat, tak neuděláš nic.. Pokud v ruce nemáš od všeho jednotlivé účtenky s potvrzením, žes je opravdu platila ty a opravdu jsou jen tvé, tak on když bude chtít, tak ty už je bohužel nikdy neuvidíš.. Takže bych zrovna nezkoušela využít toho, že JEHO garáž je prázdná a ty si tam necháš svoje věci, dokud nebudeš v novém.. A i v případě, že účtenky máš by to byl hodně dlouhý běh, jak jsem psala s tou policíí, můžeš jimi postrašit, ale v reálu s tím nic dělat nemůžou, nějaká žaloba pro zadržování věcí by byla možná jen pokud bys měla jak prokázat, že věci jsou tvé a on se nechce vůbec nijak domluvit.. To, že se ti to nevyplatí brát naráz, pronajmout si nějakou kóji/garáž a půjčit si někde dodávku je už čistě pak tvůj problém.. Takže pokud ti teď dělá naschvály, tak počítej s tím, že je bude dělat i pozdějiA že ty jsi schopná po 3 měsících dělat po x letech vztahu jakože nic a jsi schopná s ním být „kamarádka“ neznamená, že je na tom stejně, je dost možné, že on v tomhle stadiu nebude nikdy a prostě tě nadosmrti nebude chtít vidět..
Hold prostě budeš muset sehnat kde je uskladnit.. Zkus rozhodit sítě, kdo má auto třeba s vozíkem, optat se pár kamarádu, jestli by někdo za pivko nepomohl s rychlým stěhováním a jestli někdo nemá třeba volnou garáž k pronájmu atp.. Ale nic jiného ti nezbude, buď se připrav na dlouhodobé naschvály s tím, že už věci nikdy vidět nemusíš a nebo si prostě olítej co se dá a nějak udělej to, aby sis to mohla odvést naráz..
I kdyz ty uctenky mit bude, tak je ji to k ničemu, bohu zel..
Tak dnes mi volal, asi na mou smsku, nevzala jsem to, nemela jsem na ev. dohadovani nervy. Napsala jsem mu, ze je mi ze vseho psych.zle a ze budu radsi jezdit..na zimnich. Pak jsem prisla domu a kola mela.doma. Pak mi poslal jeste.sms,ze kola.tam.mam. Tak jsem podekovala a poprosila at mi posecka jeste s temi ostatnimi. vecmi. Neodpovedel,tak.snad jeste bude dohoda mozna. Mlceni rovna se souhlas?
@MilijonDolarBejby píše:
I kdyz ty uctenky mit bude, tak je ji to k ničemu, bohu zel..
Vážně?
Já myslela, že pokud to byly věci placené její kartou na její jméno, tak se s tím bojovat dá, sice horko těžko, ale při případném soudu společně se svědky by to použít šlo.. Stejně jako pokud to bylo placené hotovostí a bude mít na to svědky… Tak je to asi opětovně zase jinak
Pochybuji ale, že to bude chtít stejně nechat zajít tak daleko ![]()
@kratkonožka píše:
Tak dnes mi volal, asi na mou smsku, nevzala jsem to, nemela jsem na ev. dohadovani nervy. Napsala jsem mu, ze je mi ze vseho psych.zle a ze budu radsi jezdit..na zimnich. Pak jsem prisla domu a kola mela.doma. Pak mi poslal jeste.sms,ze kola.tam.mam. Tak jsem podekovala a poprosila at mi posecka jeste s temi ostatnimi. vecmi. Neodpovedel,tak.snad jeste bude dohoda mozna. Mlceni rovna se souhlas?
Tak to koukám..
Každopádně, že udělal jeden vstřícný krok neznamená, že udělá i další, tak či tak si co nejdřív sežeň a vymysli jak to udělat a napevno se s ním domluv na nějaký termín, kdy si odvezes zbytek, protože nevíš, jestli mu za 3 dny zase „nesecvakne něco v hlavě“ ![]()
@Kattynka000 píše:
Tak to koukám..Každopádně, že udělal jeden vstřícný krok neznamená, že udělá i další, tak či tak si co nejdřív sežeň a vymysli jak to udělat a napevno se s ním domluv na nějaký termín, kdy si odvezes zbytek, protože nevíš, jestli mu za 3 dny zase „nesecvakne něco v hlavě“
Mas pravdu, je. nevyspitatelny, bohuzel je taky alkoholik a ty jeho. nalady jsou jak na houpacce. Bohuzel ani neni liny, aby si nedal tu praci a. nevyhazel mi to. Ale aby mi to ukradnul, to asi ne. Spis z pomsty by vyhazel
@kratkonožka píše:
No jo snažím se to řešit, nedělá mi to radost tam ty věci mít, může to tam někdo i vykrást, ale chtěla bych si to rovnou už dát do svého a ne to přenášet sem tam. Mohl by být trochu velkorysejší si myslím po těch letech co jsme byli spolu
Nabidni mu nejaky primereny najemny za tu garaz. Velkorysy byt muze a nemusi, to neni vymahatelny.. Platbou najemnyho tomu muzes ulomit hrot.
@Kubula.K píše:
Nabidni mu nejaky primereny najemny za tu garaz. Velkorysy byt muze a nemusi, to neni vymahatelny.. Platbou najemnyho tomu muzes ulomit hrot.
To on neprijme a jeste ho vic vytocim jak ho znam
@Kattynka000 píše:
Vážně?Já myslela, že pokud to byly věci placené její kartou na její jméno, tak se s tím bojovat dá, sice horko těžko, ale při případném soudu společně se svědky by to použít šlo.. Stejně jako pokud to bylo placené hotovostí a bude mít na to svědky… Tak je to asi opětovně zase jinak
Pochybuji ale, že to bude chtít stejně nechat zajít tak daleko
No tak soudní spor by nejspíš vyhrala. Ovsem trvá třeba i X let a soudní náklady atd.. No já dojela prave na tohle ![]()
Moje kamarádka odešla od přítele a už nikdy neviděla věci které u něj nechala (velmi hodnotné, v hodnotě určitě přesahující sto tisíc), prostě se tak urazil, že ji už nikdy k sobě nepustil. „Dovolila si ho opustit“, ale on byl manipulátor a fakt zlý člověk, byla to malá daň za to, že vlastně mohla odejít po svých ![]()
@Taky jedna píše:
Moje kamarádka odešla od přítele a už nikdy neviděla věci které u něj nechala (velmi hodnotné, v hodnotě určitě přesahující sto tisíc), prostě se tak urazil, že ji už nikdy k sobě nepustil. „Dovolila si ho opustit“, ale on byl manipulátor a fakt zlý člověk, byla to malá daň za to, že vlastně mohla odejít po svých
Asi tak. Můj případ. Bohu zel je to ale můj manžel ![]()