Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, mám na vás dotaz. Budu k bytu, kousek od Phy odkupovat venkovní parkovací místa, avšak jsem zjistila, že na jednom parkovacím místě je kanál. Vznikne zde věcné břemeno, bude v důsledku v budoucnu hodnota místa nižší než hodnota místa bez kanálu? Děkuji za rady.
Příspěvek upraven 24.06.15 v 19:58
Jako myslíš prodejní hodnota nebo nájemní hodnota? Prodejní hodnotu věcné břemeno snižuje, ale záleží to taky na kupujícím. V případě rekonstrukce kanalizace by se stejně s největší pravděpodobností dotklo i okolních parkovacích míst.
@kecalena Pokud budete parkovací místo, tedy onen pozemek skutečně odkupovat, bude věcné břemeno potřeba proto, aby bylo možné správcem sítě kanál čistit.
Jj, myslím prodejní, kdybych do budoucna místo prodávala.
@RadkaCh píše:
Jako myslíš prodejní hodnota nebo nájemní hodnota? Prodejní hodnotu věcné břemeno snižuje, ale záleží to taky na kupujícím. V případě rekonstrukce kanalizace by se stejně s největší pravděpodobností dotklo i okolních parkovacích míst.
@kecalena věcné břemeno snižuje kupní cenu, u kanálu nijak razantně
@Sojkka píše:
@kecalena Pokud budete parkovací místo, tedy onen pozemek skutečně odkupovat, bude věcné břemeno potřeba proto, aby bylo možné správcem sítě kanál čistit.
Prodej tohoto místa i s věcným břemenem by ale problém být neměl, že ano…? Může mě to nějak jinak negativně ovlivnit? Třeba pokud by kanál nebyl čištěn… velká voda z důvodu ucpaného kanálu? Odpovídaly by za to technické služby či město?
@kecalena píše:
Prodej tohoto místa i s věcným břemenem by ale problém být neměl, že ano…? Může mě to nějak jinak negativně ovlivnit? Třeba pokud by kanál nebyl čištěn… velká voda z důvodu ucpaného kanálu? Odpovídaly by za to technické služby či město?
rozhodne, my takhle jednou davali podnet a obec vycistila kanalizaci snad do mesice. Cisti se to jednou za leta, mozna desetileti, ja bych se tim nezneklidnovala.