Parkovací místo a věcné břemeno

91
24.6.15 19:29

Parkovací místo a věcné břemeno

Holky, mám na vás dotaz. Budu k bytu, kousek od Phy odkupovat venkovní parkovací místa, avšak jsem zjistila, že na jednom parkovacím místě je kanál. Vznikne zde věcné břemeno, bude v důsledku v budoucnu hodnota místa nižší než hodnota místa bez kanálu? Děkuji za rady.

Příspěvek upraven 24.06.15 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
24.6.15 19:35

Jako myslíš prodejní hodnota nebo nájemní hodnota? Prodejní hodnotu věcné břemeno snižuje, ale záleží to taky na kupujícím. V případě rekonstrukce kanalizace by se stejně s největší pravděpodobností dotklo i okolních parkovacích míst.

• Citovat
  • Upravit
2740
24.6.15 19:35

@kecalena Pokud budete parkovací místo, tedy onen pozemek skutečně odkupovat, bude věcné břemeno potřeba proto, aby bylo možné správcem sítě kanál čistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
24.6.15 19:53

Jj, myslím prodejní, kdybych do budoucna místo prodávala.

@RadkaCh píše:
Jako myslíš prodejní hodnota nebo nájemní hodnota? Prodejní hodnotu věcné břemeno snižuje, ale záleží to taky na kupujícím. V případě rekonstrukce kanalizace by se stejně s největší pravděpodobností dotklo i okolních parkovacích míst.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
24.6.15 19:56

@kecalena věcné břemeno snižuje kupní cenu, u kanálu nijak razantně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
24.6.15 19:56
@Sojkka píše:
@kecalena Pokud budete parkovací místo, tedy onen pozemek skutečně odkupovat, bude věcné břemeno potřeba proto, aby bylo možné správcem sítě kanál čistit.

Prodej tohoto místa i s věcným břemenem by ale problém být neměl, že ano…? Může mě to nějak jinak negativně ovlivnit? Třeba pokud by kanál nebyl čištěn… velká voda z důvodu ucpaného kanálu? Odpovídaly by za to technické služby či město?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
25.6.15 06:03
@kecalena píše:
Prodej tohoto místa i s věcným břemenem by ale problém být neměl, že ano…? Může mě to nějak jinak negativně ovlivnit? Třeba pokud by kanál nebyl čištěn… velká voda z důvodu ucpaného kanálu? Odpovídaly by za to technické služby či město?

rozhodne, my takhle jednou davali podnet a obec vycistila kanalizaci snad do mesice. Cisti se to jednou za leta, mozna desetileti, ja bych se tim nezneklidnovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí