Parní hrnec
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Parní hrnec
Ahoj,
uvažuju o koupi parního hrce. Mohly byste mi, prosím, nějaký doporučit? Vzhledem k tomu, že nemáme moc velkou kuchyň, by se mi líbil nějaký menší s nízkou spotřebou energie. Existuje takový?
Děkuju.
Efča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Efčo, parní hrnec je něco jiného než tlakový? Já znám jen klasický papiňák. Pokud ano, prosím o vysvětlení co to je a jak se používá …
Omlouvám se, že neporadím, ale snad i já se trošku poučím
)
Jiřina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Jiřino,
jojo, je to něco jiného. Viděla jsem ho teď o víkendu poprvé u známých a úplně mě to nadchlo. Akorát ten jejich hrnec je už leta starej a nevyrábí se, jinak bych šla přesně do toho samýho. Jsou to plastové nádoby, které se dají dát na sebe, dole je nádobka na vodu a jídlo se vaří pouze v páře. Takto uvařená brambory jsou vynikající a třeba brokolice- no ňamka. Zelenina, která se vaří v parním hrnci má pak víc vitamínů. Dá se tam dělat rýže, maso, zelenina…a všechno najednou, což je podle mě super.
Jo a strká se to do zásuvky, tak proto jsem zmiňovala tu spotřebu.
Efča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
sice neporadím, jen si rejpnu
Jakou má spojitost velikost kuchyně se spotřebou spotřebiče?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gandelion,
samosebou, že nesouvisí. Jen jsem se špatně vyjádřila. Měla jsem to rozdělit do dvou vět: Vzhledem k tomu, že nemáme moc velkou kuchyň, by se mi líbil nějaký menší. Také by měl mít nízkou spotřebu energie… ![]()
Prý existují takové, které „žerou“ míň než malá plotýnka na elektrickém sporáku. Jen pro vysvětlení
.
E.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Efčo, také jsem o něm uvažovala. Ale vzhledem k tomu, že vařím v páře jen zeleninu, tak si vystačím s normálním hrncem a pařáčkem. Nezabírá mi tedy další spotřebič místo v kuchyni ![]()
A taky jsem viděla normální hrnce, které mají na sebe takové nástavce, kterou jsou jakoby pařáček, ale jdou dát až 3 nad sebe. Je to vlastně pak to, co ty chceš, ale stavíš to na normální sporák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já na parní hrnec nedám dopustit. Šoupnu do něj co se dá. Brambory, rýže, mrkev, paprika, cibule, kuřecí maso (nakořenin), květák v něm dělám i brokolici atd… Naleju si do určené nádobky vodu, kouknu na obrázek kolik se jak dlouho vaří ( většinou 35 min), zapnu časovač a už se o něj dále nestarám. Výhoda je, že si sám vypne, pokrmy nejsou rozvařené jako když se vařej ve vodě. A nemusím sledovat, že mi vylítne voda na sporák při varu. Pokud čekáme na tatínka s večeří, tak mu jídlo v parním hrnci nechám a i za půl hodky je stále teplé. Jinak mám hrnec značky Moulinex ovatio3. Stál cca 1300kč, ale ted už to bude kolem 1000kč. Jukni se na netu. Má tři patra, ale většinou zaberu dvě + miska na rýži. Maso dávám uplně naspod, aby bylo křehoučké. Jedničkou je pro mě, že je to nejzdravější způsob vaření a dětem moc chutná. Nemůžu si na něj vůbec stěžovat!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a funguje na principu elektriky, takže žádné dávání na sporák, jak jsem se tady dočetla. normálně ho připíchneš do zásuvky. A
je to skupina B.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Martino,
díky moc za typ. ![]()
Moc se mi líbí a nejspíš do něj „půjdu“. Vypadá super.
Efča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, zajímám se o nákup parního hrnce, vy co ho máte doma, eventuelně jste se s ním setkali, dejte nějaké tipy.
Díky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla jsem zajímavý článek o Parních hrncích - sama si ho chci koupit, tak hledám na netu nějaké informace. Třeba se vám budou také hodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit