Jogurtovač
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
ahojka, jogurtovac mame uz asi tri roky - mame obycejny Bravo (na sedm sklenicek 150 ml) a spokojenost maximalni. Manzel to propocital,ze se nam to vyplati, je pravda,ze my jogurty muzem - k snidani urcite a tak.. a kupujem biomleko (ale jde i z obyc.cerstveho, to jen my jsme biouchylny
) a jogurt Holandia jako zaklad. Dela se priblizne 6 hodin-davam to delat na noc, manzel mi k tomu pripojil casovac se samovypinacem,takze usporime i elektrinu. Vysledny jogurt je mnam a kvalita -ochucujem pro manzu kakaem,cokoladkou rozpustenou, oriskama mletyma,pro me hlavne rozmackanym ovocem v zime z mrazacku,v lete ze zahrady, no proste kudy chodim,tudy doporucuju ![]()
(Jen mam strach aby to ted nevyznelo jako reklama
, dealer nejsem!!
)
papa Martule
- Citovat
- Upravit
moc děkuju, biomléko a hollandia - přesně takto si to představuju, ted jen ten jogurtovač sehnat..,měj se hezky a děkuju
zuza
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
nepoužívám jogurtovač, dělám jogurt v peřině. Ještě se mi nestalo, že by se nepovedl. Je to jednoduché, jen to trvá okolo 24 hodin, než se jogurt udělá. Když budeš chtít, dám Ti návod. Peřina jogurtuje zadarmo a nemusí se hlídat ![]()
Ahoj
Jana s dvojčaty
- Citovat
- Upravit
budu moc ráda za recept, já zkoušela jogurt na topení, ale povedl se mi jen jednou, jinak byl moc řídký a při posledním pokusu dokonce nějaký „zdrclý“
děkuju
z
- Citovat
- Upravit
Ahoj ![]()
jogurt z peřiny:
vezmu 1 l mléka Olma (v plastové lahvi, polotučné nebo plnotučné, rozdíl nevidím, jen v ceně) ohřeju ho na plotně tak, aby byl teplý, ale ne moc horký (abych v něm v pohodě udržela prst a nespálila se). Pak sundám kastrol z plotny a zamíchám do mléka 5 polévkových lžic slazeného zahuštěného mléka (musím mít jogurt sladký, nesladký mi moc nejede), ale možná by jako nesladká varianta stačila neslazená zahuštěná tatra, ale to jsem nezkoušela. Vezmu půlkilovou Hollandii selský jogurt - ten není sladký, asi půlku dám do plastové krabice, vezmu ruční šlehač a rozšlehám jogurt v mléku. Mléko přilívám do té krabice k jogurtu. Je to proto, aby se ten jogurt pěkně rozmíchal. Do plastové krabice, která zbyde po mléku, dám teplou vodu, ohřátou v konvici a pak to zabalím do deky. Naspod dám láhev s vodou, na to krabici s jogurtem, zabalím (deka je ze všech stran) a pak už do toho nelezu. Hotový jogurt beru až druhý den (nejdřív po 24 hodinách, ale já ho nechávám ještě tak o 3 hodiny déle). Pak dám krabici do lednice a když to sníme, tak dělám další. Jogurt má skoro tu samou konzisenci, jako originál Hollandie, ale je sladký.
Je možné použít i jiné jogurty, ale ty nemám vyzkoušené.
Pokud chceš, tak mi pošli na SZ svůj mail a já Ti pošlu odkazy na diskuzi na jiném serveru, kde mi holky radily i jiné značky jogurtů.
Doufám, že to nebylo moc podrobné
![]()
Ahoj
Jana s dvojčaty
- Citovat
- Upravit
A ještě jsem zapomněla, že zahustit se dá jogurt i sušeným mlékem, ale to nemám vyzkoušené
- Citovat
- Upravit
My máme jogurtovač necelý rok a jsme moc spokojení. Děláme z různých jogurtů a mlék,zahušťujeme sojóvým sušeným mlékem. Doporučujeme. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zkušené mlíkařky!
Mám v plánu koupit jogurtovač. Včera jsem přečetla docela obsáhlou diskuzi na BC, takže nějaké info mám, ale ještě bych potřebovala vědět dvě věci:
- jak dlouho jogurt vydrží? Den, dva…Nemám představu, ale je mi jasný, že ne měsíc.

- Někdo psal, že se dá dělat i z trvanlivého mlíka. Máte s tím zkušenosti? popř. jaká jsou úskalí. Je mi jasný, že z česrtvého biude asi lepší a snad i zdravější, tak jen pro info.
Jsme tři dospělí v domácnosti a jogurty kupuju velké a leze to do peněz, tak bych chtěla zkusit domácí výrobu. Marmelády mám ze zahrady.
Už peču chleba, pěstuju zeleninu, teď jogurty…už chybí jen vlastní stračena a slépky…
Dík za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co do mleko
Ahoj, a co davas do mleko,jenom ten jogurt hollandia?, ja ted chci koupit ten jogurtovač, ale tam psali že musím dát jogurtovou kulturou zakoupenou v drogerii, ty to použivaš?
mexičanka Rocio
- Citovat
- Upravit
No tak to by mě taky zajímalo, jak dlouho vydrží. Já jogurtovač mám. Už docela dost starý od našich. Teď jsem už dlouho nedělala, ale když jsem dělávala tak jsem taky kupovala buď bio mléko nebo i normálně polotučný. Někdy jsem přidávala i sušené mléko. Dělala jsem z activie, nejvíce mě chutnal. Ze selského tolik ne. Já zase nemusím slazené, ale max. si dám javorový sirup nebo rozmačkaný banán. Dceři jsem do něj dávala třeba i přesnídávku.
Rocio: Když použiješ jogurt nemusíš už shánět jogurtovou kulturu. A nebo použít jen ji. Ale nikdy jsem ji nezkoušela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Základ jogurtu a jeho výdrž
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat na podrobnosti k výrobě jogurtů. Tedy konkrétně na to, jestli lze použít k výrobě zbytek již vyrobeného jogurtu. A také na to, jak dlouho ten vyrobený jogurt vydrží.
Moc děkuji.
Tomáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tomas.m píše:
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat na podrobnosti k výrobě jogurtů. Tedy konkrétně na to, jestli lze použít k výrobě zbytek již vyrobeného jogurtu. A také na to, jak dlouho ten vyrobený jogurt vydrží.
Moc děkuji.
Tomáš
Dobrý den, určitě můžete použít k výrobě nového jogurtu ten, který jste si sám vyrobil. Někde jsem četla, že prý až 10× než si budete muset koupit nový. Ale z praxe to nevím, páč u nás nestihnu ten poslední zachránit. Jogurty vydrží tak 10-14 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janusska píše:
Dobrý den, určitě můžete použít k výrobě nového jogurtu ten, který jste si sám vyrobil. Někde jsem četla, že prý až 10× než si budete muset koupit nový. Ale z praxe to nevím, páč u nás nestihnu ten poslední zachránit. Jogurty vydrží tak 10-14 dní.
Opravdu si myslíte, že domácí jogurt je dobrý až 14 dní??
To mě teda připadá moc, když tam právě nejsou konzervanty a nic. To bych asi neriskla
Jinak já používám většinou nový.
- Citovat
- Upravit
dobrý den,
máte některá zkušenosti s jogurtovačem?
moc děkuji
zuza