Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak u nás je podobný problém. Já při kojení k tomu více nabrala. Po porodu mám šílené červenofialové strie na celém břichu, stehnech a ramenou. Spodek vytahaného břicha mi skro překrývá ženské partie. Do toho mám strašnou pleť, všude pupínek, cítím se hrozně ošklivá. K tomu únava. Doma bordel, protože nestíhám při malém dělat moc v domácnosti, jsem ráda, že si navařím a najím se a uklidím tak normálně. Manžel chodí do práce, která je fyzicky náročná, takže doma moc už nepomůže, chápu, je stahanej a nechci to od něho. O malého se krásně stará. Ale máme už málem 3 měsíce od porodu a zatím ani náznak sexu. Už si skoro ani nedáme pusu. Vím, že mně miluje, a já jeho taky. Já mám sama blok, ale ptala jsem se ho, zda už má chuť a že bychom to mohli zkusit (i když mám z toho hrůzu, protože šití nebylo zrovně malé). A on, že měl chuť tak před 14-ti dny a pak už ne. Večer vždy čekám, zda něco bude, ale on sedí u PC, hraje hru a i když malý spinká, neudělá první krok (co u něho nebyl nidky problém). Já se odhodlávám do té doby, než usnu u TV. Sebevědomí mám taky na nule, manžel mi sice říká, že jsem krásná, ale nevím, zda to tak opravdu myslí. Před těhu bez sexu nevydržel, ani já ne, v těhu to nešlo (prvních 6 měsíců jsem prozvracela a pak zakrvácela). Mám z toho depku. Sme spolu už skoro 11 let a bojím se, že ho sbalí nějaká v práci. U porodu byl, ptala jsem se, zda to nebyl hrozný pohled a on že ne, že bylo fascinující, jak šel malý ven, tak nevím, možná to jenom zakecává. Do toho je hodně na prsa, ale ty jsou teď jenom pro malého (furt teče mléko, bradavky bolavé a citlivé až moc).
Musím si s ním promluvit, ale mám z toho strach (na začátku našeho vztahu jsem totiž nabrala pár kil a řekl mi, že ho už nepřitahuju, tak nevím, co teď, když mám nadváhu skoro 30kg
)
Zakladatelko držím ti moc palce. ![]()
Barča
Andělko, moc děkuji za rady .Ptala jsem se ho, když jsme byli před chvílí spolu,opatrně, jestli nemá nějaké blbé vzpomínky z porodu, jestli ho to nebrzdí a on, že né,že při sexu na to nikdy nemyslel, akorát že jsem mu to prý teď připomněla…
Barčo, tak to je mi moc líto.Mně přítel neříká že jsem krásná ani že mně miluje, není moc na verbální věci, spíš hodně pomáhá a tak. Když jsem se jednou s nim bavila tak jsem mu řekla na rovinu, že vím že si o mně myslí, že jsem tlustá a on to ani nepopřel ani nevyvrátil, takže je mi to naprosto jasné. On nedokáže udělat první krok a když ho udělám já tak to převrátí ve srandičky. Kupodivu já se sama sobě docela po porodu líbím, připadám si více žensky, on ale není toho názoru. Jinak spolu fungujeme naprosto normálně.
Takže pokud to není porodem tak zkusím už jen jedno - prostě se nějak načančám a večer se mu předvedu a uvidíme. Pokud to nezabere tak se už fakt naštvu a už na něho budu srát ![]()
Já nevím, ale rozhodně bych netlačila na pilu a rozhodně bych za každou cenu nechtěla dát věci do původního stavu..nějaké čančání, vnucování a dokazování, že je všechno jako dřív..
proč to nenechat ještě chvíli tak jak to je a hlavně to neřešit?
Možná, čím víc na tobě vidí, že to řeší, tím menší má chut cokoli.. ![]()
Dnes je problém v tom, že spousta lidí bere frekveci sexu, jako důkaz lásky, něhy, oddanosti ,věrnosti a bůh ví čeho ještě..Ale spíš jen ženy..
Sex je sex a to ,že někdo nemá náladu a chut, ještě neznamená, že je ve vztahu všechno špatně, že láska je ta tam..
Na to přece nejsou žádné tabulky, kdy je to správně a kdy špatně..Ty jsi změnila figuru a on nemá právo změnit frekvenci? Všechno je o kompromisu.. Život jde dál..
Neurážej se zbytečně, když po tobě neskočí..Nekaž to co máte.
pageta
Tak snad to opravdu nebude tím. Sex po porodu řeší hodně lidí, naštěstí tenhle problém to nebývá až tak často, ale může být a je to dost zdouhavé k řešení, tak je lepší vědět na čem člověk je.Ale někteří chlapi jsou v těchhle věcech dost uzavření.Záleží na komunikaci. Asi jen blbec řekne manželce po porodu, že je tlustá a že ho nepřitahuje. Radši řekne že je unavený, nebo přepracovaný…není to tak intimní důvod.
Máš po porodu ještě hrozně krátce, všechno se může časem změnit. Lizbeth má pravdu, nejde tlačit na pilu a dorážet a snažit si vynutit větší frekvenci sexu. Nech mu čas, třeba se to spraví samo, nebo ti řekne v čem to vězí.Pěkně v klidu si popovídejte, říkej spíš jak se cítíš, ale do ničeho ho netlač a nic nevyčítej. Určitě bude časem všechno zas fajn.
U nás je teď frekvence taky nižší než kdysi, ale hlavně že je.
Lizbeth, něco na tom bude.Neberu sex jako důkaz lásky,to ne,jenom jako něžnost, kterou občas potřebuji.Ale nechat chlapovi čas je asi to nejlepší co můžu udělat.Dik moc ![]()
Ono to většinou bývá naopak, že žena nemá x měsíců po porodu chuť, energii, zájem…a pak čím víc se cítí nucená a čím víc ji do obnovení frekvence muž tlačí, tak tím méně to chce sama od sebe. Nejlepší je tomu nechat volný průběh, pokud v tom nejsou nějaké psychické problémy, tak se to časem srovná samo.
Tak já jsem našla odvahu, včera večer sme si s manželem sedli, povídali si a konečně došlo i k sexu. Dost jsem se bála, protože se mi šití dlouho hojilo, ale bylo to super, vůbec nic nebolelo.
Já ho stejně obdivuju, že mně má pořád tak rád, protože když sme se seznámili těch 11 let zpátky, tak jsem vážila 65kg při výšce 173cm (to jsem měla dobojované s anorexií a začala normálně jíst), byla jsem černovlasá kočka. Postupem času jsem začala ze stresu ze zkoušek na vysoké nabírat (do toho bulímie) a do práce jsem šla před 4,5 lety s 80kg. V práci jsem díky nepravidelnému režimu, díky odpracovaným 380h měsíčně, častým nočním službám zase nabrala až se stydím kolik a minulý rok otěhotněla se 116kg. K porodu jsem šla se 120kg a kolik mám teď nevím, nevážím se, ale obleču to, co mi bylo před těhu.
Já sama mám z toho depku, ale asi mně fakt moc miluje, když mi pořád říká, že jsem krásná. Po včerejšku mám zase chuť se hezky upravit a udělat něco s váhou (ale už zdravě
).
Zakladatelko - moc ti přeju, aby se to zlepšilo. ![]()
Barča ![]()
To mám velkou radost, držím palce ![]()
Já taky nejsem zrovna hubená (teď jsem začínala druhé těhu s 63kg na 160cm, jsem malinká), na gymplu jsem byla oplácaná (to jsme se s mužem poznali), ale na vejšce to taky lezlo pomalu nahoru, minimálně 10kilo. Zhubla jsem pak až díky stresu ze státnic a potom po porodu. Takže vlastně to nebyla moje zásluha. Můj muž přibral během té doby taky a hodně(30kg nadváhu určitě má), ale i přesto ho miluju a chuť na sex mám, i když samozřejmě dřív se mi líbil víc. Ale už jsme spolu 9let, každej se měníme, já sama vím jak snadno přibírám a jak blbě to jde dolů a já věřím, že se brzo zdravě naštve a hlavně kvůli sobě a zdraví s tím bude chtít něco udělat.