Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.. sice je to trochu s předstihem protože čekám naš první miminko a jsem ve 33.týdnu, ale jde mi o to že přítel chce jen jedno dítko a já měla vždy představu větší rodiny, alespoň dvě děti, na malýho jsme čekali skoro dva roky, takže jsme šťastní že ho budeme mít
, ale trápí mi, že by tohle bylo moje poslední těhotenství
.. Měla jste to taky tak některá, že Váš partner chtěl jen jedno dítě a po nějaké době kdy odrostlo chtěl druhé? nechci na něj tlačit, ani na něj udělat nějaký podraz v podobě vysadit prášky a tak, ale druhé miminko si přeju.. Přítel je jedináček a prý mu to nevadí, já jsem taky jedináček a hrozně mi to od mala vadilo že si nemam s kym doma hrát ![]()
To jsou takový řeči a pak je vše jinak, po zkušenosti - nepřikládám tomu žádnou váhu a přijde mi zbytečné aby jsi se tím nyní nějak zabývala.
@Andrej91 píše:
Ahoj holky.. sice je to trochu s předstihem protože čekám naš první miminko a jsem ve 33.týdnu, ale jde mi o to že přítel chce jen jedno dítko a já měla vždy představu větší rodiny, alespoň dvě děti, na malýho jsme čekali skoro dva roky, takže jsme šťastní že ho budeme mít, ale trápí mi, že by tohle bylo moje poslední těhotenství
.. Měla jste to taky tak některá, že Váš partner chtěl jen jedno dítě a po nějaké době kdy odrostlo chtěl druhé? nechci na něj tlačit, ani na něj udělat nějaký podraz v podobě vysadit prášky a tak, ale druhé miminko si přeju.. Přítel je jedináček a prý mu to nevadí, já jsem taky jedináček a hrozně mi to od mala vadilo že si nemam s kym doma hrát
Třeba ještě změní názor. Ne třeba hned, ale za dva, tři roky… ![]()
No já bych spíš řekla, že to řešíš celkem pozdě ![]()
Jinak já bych chtěla čtvrté, manžel taky dřív chtěl. Teď se cuká a zatím jsem ho nezlomila.
Bud to řešíš pozdě prostě jste to měli mít vyřešené dřív než jste si pořídily první tak to bylo asi myšleno
Ale za mě nech to uvidíš my jsme chtěli oba jedno po porodu jsem si říkala že si najednou nejsem jistá
pak mě to přešlo a ted chce manžel a malýmu jsou 2,5 roku takže diskutujeme co a jak ![]()
@Andrej91 píše:
@Antonie Bolavá proč myslíš že pozdě?
Protože jsi si to měla s manželem vyjasnit dřív než jsi s ním založila rodinu.
Ale všichni mění názory… ![]()
@jenny.fields píše:
Protože jsi si to měla s manželem vyjasnit dřív než jsi s ním založila rodinu.
Ale všichni mění názory…
Já si myslim, že je zatím čas, vždyť jsi ještě ani neporodila. A pak se vše vyvrbí, nebála bych se ničeho
. Souhlasím, že jedno je málo. My čekáme druhé a jsem za to moc ráda ![]()
Já původně chtěla dvě, manželovi to bylo jedno-hlavně aby těch dětí nebylo moc. Po porodu jsme se domluvili, že jedno prostě stačí a že další nechcem. No, máme druhé-neplánovaně, ale vím, že po čase to ne nebylo tak rázný a že kdybych druhé navrhla manžel by vyhověl. Myslím, že názor může kdykoliv změnit.
@Andrej91 Joo ten můj chtěl taky jen jedno a stál si furt za svým… malé nejsou ještě ani dva roky a já už minimálně půl roku poslouchám jak jí dáme ještě bratříčka ![]()
Z trochu jiného soudku - můj přítel svolil při sestěhování k jedné kočce, která nepoleze po stolech a do postele.. máme tři a můžou, kam chtějí.
A k dětem - řekl jednou někdy v budoucnu, už máme Samulku a vyprosila jsem si třetí (druhé společné), ale na to je čas.. ono to půjde, neboj. ![]()
Podle mě by si otázku počtu dětí měli partneři měli ujasnit hned na začátku. ale je fakt, že pokud předtím ještě žádné děti neměli, tak své názory mohou časem změnit. Já jsem chtěla a chci vždycky velkou rodinu, tak 4 děti, manžel už má 2 dospělé děti z prvního manželství, spolu máme taky 2 děti a on už další nechce a já, ač bych chtěla, atk vím, že v naší finanční situaci to zatím není reálné, takže zůstáváme u těch 2.
Já jsem vždycky chtěla dvě. Manžel s tím tak nějak tiše souhlasil. Teď jsou dceři dva roky a on o druhém už víc jak rok nechce ani slyšet. Nepomáhá níc, přemlouvání, výhrůžky, pláč, prostě nic ![]()
@Antonie Bolavá píše:
opět - ještě že tě mám![]()
Jsem tvůj mluvčí ![]()