Partner hraje automaty

Anonymní
21.10.10 15:49

Partner hraje automaty

Ahoj holky, chtěla bych poradit. S partnerem jsem už 3 roky, máme spolu 9 měsíčního chlapečka. Problém je v tom, že když jsem byla v 6 měsíci těhotenství hodně se změnil. Tvrdil, že si musí ještě užít, než se malý narodí. A tak chodil hodně na flámy. Já doufala, že to skončí až bude mimčo na světě, ale nestalo se to. Podotýkám, že než jsem otěhotněla nemluvil o ničem jiném, než o miminku. Rád choval děti na rukách a chodil s nimi do parku. Já myslela, že to bude ten nejlepší táta na světě. Hlavní problém je, že mi začal lhát. Začal hrát automaty, ani nevím kdy. Když poprvé prohrál celou výplatu, řekla jsem si, že se to může stát a táhla jsem to z mateřské a z toho co mám našetřené. Ale teď se to stalo po třetí. A to my do poslední chvíle tvrdil,že výplata nebyla. Jenomže já si zjistila, že byla. Také má velké dluhy, které jsem mu pomáhala splácet, ale už mi dluží 80 tisíc. Miluji ho i přes to všechno, pořád říká, že se změní, že nás strašně miluje. Říkám si že důležité je, že nehraje automaty každý den,jen občas a dluhy si platí, ale to nesmí prohrát celou výplatu. Pořád mi vyčítá, že řeším jenom peníze. Dnes jsem mu řekla ať se odstěhuje, ale vlastně stejně chci aby s náma zůstal. Nevím co si počít. Holky díky za každou radu :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
21.10.10 15:52

tak bud at se partner zkusí jít léčit

nebo nůž na krk- bud vy nebo automaty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.10 15:53

https://www.emimino.cz/…kovina-duse/

Ahoj, na emiminu je uzavřená skupina Závislost - rakovina duše. Jsme maminky, které mají problém se závislostí svých partnerů, případně jiných příbuzných. Případ závislosti na automatech řešíme taky. Pokud si chceš popovídat, požádej o vstup do skupiny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.10 15:59
zuzka.mamka píše:
tak bud at se partner zkusí jít léčitnebo nůž na krk- bud vy nebo automaty :nevim:

Nůž na krk nepomůže. Vím z vlastní zkušenosti. Jediná možnost je léčba u odborníků - dlouhodobá, šitá pacientovi na míru. Je to fakt nemoc, ne výmysl. Vše, co zakladatelka popsala, k tomu patří - lhaní, dluhy. Důležité ale je, aby se chtěl léčit sám závislý a sám proto něco udělal. Jinak to bude pořád jen iniciativa okolí a nebude to mít smysl. Musí uvěřit tomu, že ON má problém.

• Citovat
  • Upravit
Nikynka86
21.10.10 16:13

Ahojky,
to je vazne…nechci strasit,ale muj strejda prohral v automatech a ruletach uz urcite pres 500 tisic :( maji dluhy a teta se s nim rozvedla,protoze slibil ,ze prestane a stejne tajne chodil hrat a prohravat penize :(((

• Citovat
  • Upravit
27263
21.10.10 16:19
zuzka.mamka píše:
tak bud at se partner zkusí jít léčitnebo nůž na krk- bud vy nebo automaty :nevim:

Rada sice dobře míněná, leč k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym82
21.10.10 16:20

Pojď mezi nás, viz ten odkaz v druhém příspěvku. Je tam spousta holek s podobnými problémy.
 R.

• Citovat
  • Upravit
raději anonym
21.10.10 16:24

Přesně tak, pokud si to sám nebude uvědomovat a dokud sám nebude chtít s tím něco dělat tak nic nepomůže… Omezit mu po dohodě přístup k větším částkám (ale opatrně - přece jen chlapská ješitnost) a zajistit mu hodně práce a koníčků… prostě vyplnit čas, tak aby ho to bavilo a neměl myšlenky na tyhle „blbosti“.

Ten nůž na krk by podle mě měl naprosto opačný účinek stejně tak jako neustálé vyčítání atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.10 16:30

A ještě - neomlouvej partnera tím, že je nejlepší táta na světě - to gambleři bez dalších problémů - např.drogy, bývají. Ten můj se taky věnuje dítěti, pomáhá mi s domácností, zařídí, co je potřeba. V ostatních oblastech kromě financí uvažuje úplně normálně, není žádný blbec, jen má tuto nemoc a musí se léčit. A musí na to přijít sám. Nikdo to nemůže zvládnout úplně sám, chce to pomoc a spolupráci celé rodiny, jak už tu někdo psal, na jeho žádost mu omezit přístup k vyšším částkám, složenky a vše, co se týče financí, budeš muset zařizovat sama nebo zadat příkazy na účet. Zase záleží, co je u Tvého partnera jako vyvolávací příčina - to je u každého gamblera jiné a od toho se odvíjí léčba, s tím bude odborník pracovat.

Nespoléhej se na další plané sliby, nevěř mu, že příště výplatu přinese, nepomáhej mu tak ,že mu budeš půjčovat peníze, splácet za něj dluhy, brát si např. půjčku na svoje jméno. Jediná účinná pomoc je nasměrovat ho k odborníkům. Zbytek už je na něm.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.10 17:09

Problém je, že výplatu dostává na ruku. Já nemám přístup k jeho penězům. A on sám tvrdí, že žádný problém s hraním nemá. A když se opravdu pohádáme, tak mi řekne, že to jsou stejně jeho peníze a může si s nimi dělat co chce.

• Citovat
  • Upravit
etatinek
21.10.10 18:24
Anonymní píše:
A ještě - neomlouvej partnera tím, že je nejlepší táta na světě - to gambleři bez dalších problémů - např.drogy, bývají. Ten můj se taky věnuje dítěti, pomáhá mi s domácností, zařídí, co je potřeba. V ostatních oblastech kromě financí uvažuje úplně normálně, není žádný blbec, jen má tuto nemoc a musí se léčit. A musí na to přijít sám. Nikdo to nemůže zvládnout úplně sám, chce to pomoc a spolupráci celé rodiny, jak už tu někdo psal, na jeho žádost mu omezit přístup k vyšším částkám, složenky a vše, co se týče financí, budeš muset zařizovat sama nebo zadat příkazy na účet. Zase záleží, co je u Tvého partnera jako vyvolávací příčina - to je u každého gamblera jiné a od toho se odvíjí léčba, s tím bude odborník pracovat.Nespoléhej se na další plané sliby, nevěř mu, že příště výplatu přinese, nepomáhej mu tak ,že mu budeš půjčovat peníze, splácet za něj dluhy, brát si např. půjčku na svoje jméno. Jediná účinná pomoc je nasměrovat ho k odborníkům. Zbytek už je na něm.
Úplnéj souhlas!!

Zakladatelko, dobře si rozmysli jestli s takovým člověkem chceš ztrávit zbytek života, já osobně bych to nedokázal…

Takže popřemýšléj jestli ti tohle všechno za to stojí a podle toho se zařiď… :roll:

PS: S těma 80 tisícema se už můžeš bohužel předem rozloučit… :cry:

• Citovat
  • Upravit
etatinek
21.10.10 18:27
Anonymní píše:
Problém je, že výplatu dostává na ruku. Já nemám přístup k jeho penězům. A on sám tvrdí, že žádný problém s hraním nemá. A když se opravdu pohádáme, tak mi řekne, že to jsou stejně jeho peníze a může si s nimi dělat co chce.

Nejdřív si to musí uvědomit, že je nemocný, a že se musí léčit, další krok je zařídit, aby mu výplatu posílali na účet a nedostával ji na ruku (to by nemělo být v dnešní době zase tak těžký) a za další se nesmí NIKDY dostat k větší částce peněz, vlastně ani menší… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.10 18:32

Můj otec hraje automaty a do toho chlastá i kdžy ted už ne tolik co dřív…léčil se několikrát ale nikdy to nepomohlo vždy do toho spadnul znova…dluhy má vysoké na jednoho člověka díky chlastu a automatům víc než vysoké…naši jsou rozvedení díky bohu takže dluihy nejdou na mojí mamku ale bohužel na jeho rodiče(oba důchodci,děda je na tom zdravotně špatně)…víš moje zkušenost skrz otce je takové že kdo do toho spadne tka pokud fakt nemá silnou vůli a nechce tak se z toho nedostane:(
Je potřeba se zamyslet…takhle ti může lhát pořád a to ho budeš nakonec živit?Pořád omlouvat?Co když pak díky tomu naseká dluhy v řádech statisíců?Nechci strašit to ne jen tohle je má zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
12915
21.10.10 19:04

Asi by to líp řekli lidé, kteří mají zkušenost s větším vzorkem takto nemocných lidí. Já znám jen dva.
Ultimáta nepomůžou. Když ho odřízneš od peněz, půjčí si a nadělá dluhy. Dřív nebo později, i kdyby sliboval, že nic takového neudělá.
Napřed manželovi navrhni léčení. Uvidíš, jak se postaví k tomu, že by musel přiznat, že má problém.
Já bych v každém případě nechala zrušit společné jmění manželů. Je to drastické opatření, ale ochrání tě to od toho, že bys byla zodpovědná za dluhy, ktreré manžel naseká. A je velká pravděpodobnost, že naseká.
Pak už je to o dohodě. Musí se jít léčit a bylo by dobré, kdyby ti dáva tak 90% výplaty a pro sebe měl jen menší částku jako kapesné.
To co píšu, zní mjožná drasticky, ale v případech závidlosti není 100% důvěra ve sliby na místě. Bohužel. :-(

Příspěvek upraven 21.10.10 v 19:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
21.10.10 19:09
Anonymní píše:
Problém je, že výplatu dostává na ruku. Já nemám přístup k jeho penězům. A on sám tvrdí, že žádný problém s hraním nemá. A když se opravdu pohádáme, tak mi řekne, že to jsou stejně jeho peníze a může si s nimi dělat co chce.

To je lež, musí se podílet finančně na chodu domácnosti. V tom případě bych společně s tím zrušením společného jmění zažádala o určení výživného.
Ale obávám se, že pokud nechce přiznat, že má problém, tak by tyhle kroky asi vedly k rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí