Partner mi lhal do očí

Anonymní
18.10.25 11:21

Partner mi lhal do očí

Přistihli jste někdy přítele/přítelkyni při lhaní? Já jsem se přítele zeptala na něco, a už jsem věděla pravdu… lhal mi do očí a nechtěl nic přiznat. Nešlo o podvod, ale docela dost mě to zarazilo. Logicky teď nevím, jestli mi nelže ve víc věcech. Máte s tím někdo zkušenosti? Jak byste reagovali? Zvažuji rozchod.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
479
18.10.25 11:23

Ano. Lhal mi několikrát a já, která jsem nechtěla udělat radikální krok, jsem se snažila dobrat důvodu, proč mi lže. Dodnes to nevím, ale už spolu nejsme, a to proto, že tím lhaním maskoval věci, které měly negativní dopad na nás všechny (konkrétně šlo o finance).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
18.10.25 11:30

Lide lzou, protoze maji z nejakeho duvodu strach rici pravdu. Treba ze by bylo doma mesic dusno. Je to i Vase vizitka, proc Vam pritel lze, patrne ho svym chovanim k tomu nutite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
18.10.25 11:38

Ano. Kdyby měl zájem a důveru, tak lhát nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
18.10.25 11:41

Bez bližších detailu tezko rict. Otazka je, proc mas potrebu ho takto zkouset, kdyz pravdu uz predem vis. To znamena, ze duveru v nej stejne nemas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15508
18.10.25 11:47

Proč spolu vůbec jste, když si nevěříte?
On nevěří tobě-lže. Ty nevěříš jemu-zkoušíš ho. Za mě takový vztah absolutně nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14622
18.10.25 12:21

Záleží, o co šlo a proč lhal. Někdy i pro lež můžou existovat polehčující okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1976
18.10.25 14:21
@Klemix píše: Více

Tohle je bezvadnej trend, obviňovat toho, kdo by se na pravdu netvářil vstřícně, z toho, že protějšek lže. :roll:

Ok, dejme tomu, že někteří reagují výbušně i na prkotiny, tam můžeš mít pravdu. Ale ty vůbec nevíš, o čem lže, takže to klidně může být něco závažného, co bude mít dopad na zakladatelku, a tam by odmítavá reakce byla zcela namístě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.25 14:35

@Cirrus fibratus Samozřejmě, pokud přistihnete někoho při lhaní několikrát, tak v něj už důvěru moc nemáte. To je tak trochu dané. Jen mě zajímaly zkušenosti jiných lidí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.25 14:37

@KKubula Děkuji, přesně tak to je. Nikdy nereaguju přehnaně, že bych křičela nebo dělala doma dusno, ba naopak se snažím komunikovat a prosím o upřímnost, i když dělá věci, které ví, že dělat nemá. Bohužel se nejenom opakuje jeho toxické chování, ale ještě je to teď vylepšené tím, že mi to opakovaně zatajuje a lže mi do obličeje. :)

• Citovat
  • Upravit
972
18.10.25 14:47
@Anonymní píše: Více

V uvodnim prispevku nepises nic o tom, ze by to delal opakovane, naopak dodavas “ Logicky teď nevím, jestli mi nelže ve víc věcech”

Logicky tedy uz vis, ze ti lze ve vice vecech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
18.10.25 14:50
@Anonymní píše: Více

To zni vskutku desive a je to oboustranne nedustojne. Bezte od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
18.10.25 15:35

Ten, kdo lže ve vztahu, ve kterém ho nikdo násilím nedrží, lže opakovaně a je to jeho zajetý způsob. Obviňovat někoho, že se chudáček mu bojí říci pravdu? Dobře, tak tedy obviňovat jeho rodiče. Ale dospělý pravdomluvný chlap opravdu nezačne lhát proto, že se „bojí říct své partnerce pravdu“, zejména o věcech, kdy nejde o život. Lháře nesnáším, je to šíleně frustrující s někým takovým trávit čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
18.10.25 15:38
@Cirrus fibratus píše: Více

To s tebou souhlasím. Když se partnerka kvůli dětinskému a nezralému chování dostane do role matky, je to pro ni silně nedůstojné, nepříjemné a vysilující. Také radím to ukončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.25 19:37
@Lissima píše: Více

Když navrhnu rozchod, tak přítel rozchod nechce a prosí. Tvrdí, že už se to nestane, ale já už nevím čemu věřit. Někdy to začne zlehčovat a začne házet vinu na mě, že se ptám, a že ho moc hlídám. Ale když vám někdo lže, tak už si dáváte větší pozor, jestli nelže zase… Nevím co s tím. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky