Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je možné vzít partnera sebou už na první vyšetření po domácím pozitivním testu? Tedy na vyšetření na potvrzení/vyvracení těhotenství. Dělá se to?
@Nicky87
No stejně tam nic neuvidí, fakt na ultrazku nebudou ještě tvary miminka. Ale když s tím doktor nebude mít problém, tak ho vzít můžeš. Ale myslím si, že když pockas do 1.screeningu po 12.tt,tak to pro něj bude lepší zážitek.
Záleží na lékaři, jestli to dovolí. V dnešní době k doprovodům obecně vstřícnost není, z pochopitelných důvodů. A jak píše Umík, ze screeningu bude mít lepší zážitek.
@Nicky87 píše:
Je možné vzít partnera sebou už na první vyšetření po domácím pozitivním testu? Tedy na vyšetření na potvrzení/vyvracení těhotenství. Dělá se to?
Na mě partner čekal v čekárně, kde jsou kamery a dr říká, to je tatínek? Ano. Sestřicko, zavolejte ho, ať si jde poslechnout srdíčko a podívat na obrazovku. Šlo o první návštěvu a potvrzení těhotenství. Byl z toho na měkko, i když miminko byla fazolka ![]()
Myjsme byly oba ale byla jsem pozvana az v nějakém 7tt a byl to krásný zážitek. Viděli jsme fazolku a jak ji skáče srdíčko jako v animaku. Bylo to krásný.
Osobně mě to nějak nenapadlo a asi to moc nebývá zvykem. Ale jestli nemá problem s vnitřním utz
což jestli půjde k porodu je houbeles, i když trošku něco jiného
tak proč ne. Nicméně důležitý je taky, co na to tvůj Dr. Můj se tvářil tak prapodivně, když jsem vzala manžela na utz ve 20tt… Na screening nemohl, byl v práci a tusili jsme, že ve 30tt to bude taky tak, chtěl vidět aspoň nějaký. (Můj Dr je zvyklý na tatínky právě až na tom posledním utz.)
U druhého těhotenství asi neuvidí žádný, páč vždycky hlídá to první mládě. ![]()
Ja byla na potvrzeni v 10tt, to se mnou manzel nebyl, na dalsi kontrole jsem byla ve 12tt a to uz se mnou byl a od te doby chodi na kazdou kontrolu vcetne screeningu, vynechal zatim jen 1×, kdyz mel dulezitou pracovni schuzku. Ale moje doktorka je k pritomnosti otcu na prohlidkach vstricna, coz ne kazdy doktor byva.
Brala jsem až na screeningy (a jednou jsme si střihli taky pohovor na genetice, to je teprv zážitek).
Tak když byl u toho tvoření
Tak klidně může i na tohle vyšetření.
Ale v dnešní bláznivé době to má každý doktor jinak.
Nejlepe by chtěli aby u porodu nebyla ani matka a dítě se jen objevilo v postýlce ![]()
Záleží na Dr, jeslti ho pustí, ale já bych ho nebrala, fakt nepotřebuji, aby viděl jak mě vyšetřují vnitřně a na utz stejně nic neuvidí, max nějaký flíček.
@JiříkMazlík píše:
@Kriss Tina myslíš že partner uvidí něco co ještě neviděl![]()
Běžně strká cizí chlap do tvoji ženy ultrazvuk?
Jak už psaly holky výše, záleží jestli ho vůbec na nějaké vyšetření nebo screening pustí. Mě bylo líto, že manzel nemohl být u 2. screeningu, kde doktor řekl pohlaví
na 3D jsme se ani neobjednala, protože bez manzela by to nebylo ono..
@chelsinka1988 píše:
Na mě partner čekal v čekárně, kde jsou kamery a dr říká, to je tatínek? Ano. Sestřicko, zavolejte ho, ať si jde poslechnout srdíčko a podívat na obrazovku. Šlo o první návštěvu a potvrzení těhotenství. Byl z toho na měkko, i když miminko byla fazolka
Pěkný