Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@JiříkMazlík píše:
@g.sandova u porodu být nemusí a nejlepší je když v 6ti neděli už je dávno v pr.eli@Capricorn61 ale tak i tady se něco děje předpokládám že se něco líhne z vajíčka
Ale pro každého je zážitek něco jiného to chápu
Jen nevím proč u sňatku říkají v dobrém i zlém. Když většinou v tom druhém všichni utečou.
No asi tak..
Manzel byl taky u vysetreni v 6 tydnu těhotenství, však jsme si to mimčo udělali spolu, tak proč by mi to mělo být blbý, naopak.
Navíc snad jsme manželé, žijeme spolu intimně, prozivame dobré i zle.
Manžel mě viděl i zvracet, já jeho na záchodě a co jako, to je běžný život a ne hraní si na dokonalost.
@mackA159 píše:
Běžně strká cizí chlap do tvoji ženy ultrazvuk?
Vsak to je lekarske vyšetření, ultrazvuk, co by na tom melo chlapovi vadit ![]()
Nestrka tam prece umelyho ptaka, boze.
Zubar ti strka do pusy vrtacku, taky by se tvůj chlap pohoršoval že ti cizí chlap něco strká do pusy ![]()
To snad neni pro potěšení nikoho, ale lékařská prohlídka, vyšetření.
@megginka300 píše:
Vsak to je lekarske vyšetření, ultrazvuk, co by na tom melo chlapovi vadit
Nestrka tam prece umelyho ptaka, boze.
Zubar ti strka do pusy vrtacku, taky by se tvůj chlap pohoršoval že ti cizí chlap něco strká do pusyTo snad neni pro potěšení nikoho, ale lékařská prohlídka, vyšetření.
Očividně jseš jediná kdo má takhle divný myšlení. Jak můžeš srovnávat vagínu s pusou nechápu.
@mackA159 píše:
Očividně jseš jediná kdo má takhle divný myšlení. Jak můžeš srovnávat vagínu s pusou nechápu.
Asi bere vaginu i pusu jako „vec“ na uspokojeni partnera 😂 Tak to asi vyjde na stejno ![]()
@mackA159 píše:
A jak ty muzes srovnavat lekarske vysetreni, navic gynekolicke, kde jiná možnost vyšetření v raném těhotenství není s tím že cizí chlap strka něco do ženy ![]()
Zubar ti vysetruje pusu, gynekolog vaginu, obvodní ti poslechne plíce přes hrudník, u mužů doktor přes konečník prostatu..
Však to je normální, v rámci vyšetření a jsou to doktoři probuh, ne že cizí chlap ti jen tak pro zábavu strká sondu do pipky.
Tohle nepochopím, ale tak sto lidí, sto názoru ![]()
@megginka300 Ja to chapu, jak to mysli. Pro me je gynekologicke vysetreni zasah do soukromi a intimity. Proto mi to vadi. Hubu respektive zuby vidi kazdy, na koho promluvim nebo se usmeju, ale pipinu ne. ![]()
A pokud to mas nastavene tak jak uz nekdo tu psal, ze doktor jako doktor a neresis to, tak to mas fajn. Ale pro me vcetne nekterych je proste gynekologicke vysetreni strasne tabu ![]()
@Capricorn61 píše:
@megginka300 Ja to chapu, jak to mysli. Pro me je gynekologicke vysetreni zasah do soukromi a intimity. Proto mi to vadi. Hubu respektive zuby vidi kazdy, na koho promluvim nebo se usmeju, ale pipinu ne.A pokud to mas nastavene tak jak uz nekdo tu psal, ze doktor jako doktor a neresis to, tak to mas fajn. Ale pro me vcetne nekterych je proste gynekologicke vysetreni strasne tabu
Jo to te chapu pokud to tak mas.
Já to beru tak že je to doktor, tak mi to nevadí.
Tohle byla spíš reakce na to že by u toho byl partner a prijde jim to blby.
Ale jestli ti vadí a je to pro tebe tabu takové vyšetření, tak potom rozumím že s partnerem by to bylo ještě horší.
@megginka300 píše:
Jo to te chapu pokud to tak mas.
Já to beru tak že je to doktor, tak mi to nevadí.Tohle byla spíš reakce na to že by u toho byl partner a prijde jim to blby.
Ale jestli ti vadí a je to pro tebe tabu takové vyšetření, tak potom rozumím že s partnerem by to bylo ještě horší.
Tak mi vadi vylozene vysetreni na koze. Kdyby mel byt pri me chlap jen pri polezenicku, tak to mi nevadi. I kdyz vnitrni ultrazvuk by mi byl pred partnerem hodne neprijemny, ale asi bych to nejak prezila. ![]()
Jinak co si budem, ja bych pri vysetreni chlapove prostaty byt nechtela.
Ale to neznamena, ze kdyby potreboval prebalit nebo zavest cipek, ze bych to nezvladla ![]()
@Capricorn61 ale vždyť tam ten chlap nemusí byt celou dobu. U nás ho zavolání jen na ultrazvuk. Jinak já už asi chápu, proč se mě doktor na 1. Screeningu ptal, jestli může použít vaginální sondu nebo jestli to nechci.
@Capricorn61 píše:
Tak mi vadi vylozene vysetreni na koze. Kdyby mel byt pri me chlap jen pri polezenicku, tak to mi nevadi. I kdyz vnitrni ultrazvuk by mi byl pred partnerem hodne neprijemny, ale asi bych to nejak prezila.Jinak co si budem, ja bych pri vysetreni chlapove prostaty byt nechtela.
Ale to neznamena, ze kdyby potreboval prebalit nebo zavest cipek, ze bych to nezvladla
Tak me to taky není vyloženě příjemný, to fakt ne ![]()
Ale beru to ze v ramci vyšetření.
Navíc teď už třetí těhotenství, takze clovek si uz nejak zvykne na to ze ukazuje tu pipku každou chvíli ![]()
Tak ja bych s nim na to vyšetření i šla, otázka zda by chtěl manžel, prece jen to těhotenství je o něčem jiném, tam vidí svůj výtvor ![]()
Ale kdyby chtel psychickou podpori, tak bych sla a i bych mu ten cipek dala ![]()
@Ivusska777 píše:
@Capricorn61 ale vždyť tam ten chlap nemusí byt celou dobu. U nás ho zavolání jen na ultrazvuk. Jinak já už asi chápu, proč se mě doktor na 1. Screeningu ptal, jestli může použít vaginální sondu nebo jestli to nechci.
Jo jo u me taky az kdyz dela ultrazvuk a muze chlap vidět mimi ![]()
@megginka300 píše:
Tak me to taky není vyloženě příjemný, to fakt ne![]()
Ale beru to ze v ramci vyšetření.
Navíc teď už třetí těhotenství, takze clovek si uz nejak zvykne na to ze ukazuje tu pipku každou chvíliTak ja bych s nim na to vyšetření i šla, otázka zda by chtěl manžel, prece jen to těhotenství je o něčem jiném, tam vidí svůj výtvor
Ale kdyby chtel psychickou podpori, tak bych sla a i bych mu ten cipek dala
Jo jo, na tom se shodnem. Ze pokud by me chtel pri vysetreni, tak bych tam byla. ![]()
A jasne, ze vidi svuj vytvor. Jenze v nasem pripade to bylo tak, ze chlap se citil divne v cekarne mezi babama.
A za dalsi - moc se v ultrazvuku neorientoval, takze pro nej bylo lepsi drzet doma fotku a pomalu v klidu si ji prohlidnout a zorientovat se.
Takze na nejakem tom ultrazvuku se mnou byl, ale radsi na me cekal v aute a tesil se na fotku.
A i pro me to bylo lepsi, navic treba srdicko mi dovolil doktor nahrat na mobil (zaznam zvuku).
Takze kazdy to mame jinak no ![]()
Jinak ja pak na gyndu chodila rada. Je divne, ze to pisu, ale prijit si kazdou chvili polezet a podivat se na mimco, to bylo super. Pak jsem sla po 6 nedeli taky tak natesena, no sok prisel, az kdyz mi doslo, ze to vlastne nebude jen polezenicko ![]()
@Capricorn61 píše:
Jo jo, na tom se shodnem. Ze pokud by me chtel pri vysetreni, tak bych tam byla.![]()
A jasne, ze vidi svuj vytvor. Jenze v nasem pripade to bylo tak, ze chlap se citil divne v cekarne mezi babama.
Jinak ja pak na gyndu chodila rada. Je divne, ze to pisu, ale prijit si kazdou chvili polezet a podivat se na mimco, to bylo super. Pak jsem sla po 6 nedeli taky tak natesena, no sok prisel, az kdyz mi doslo, ze to vlastne nebude jen polezenickoA za dalsi - moc se v ultrazvuku neorientoval, takze pro nej bylo lepsi drzet doma fotku a pomalu v klidu si ji prohlidnout a zorientovat se.
Takze na nejakem tom ultrazvuku se mnou byl, ale radsi na me cekal v aute a tesil se na fotku.
A i pro me to bylo lepsi, navic treba srdicko mi dovolil doktor nahrat na mobil (zaznam zvuku).
Takze kazdy to mame jinak no
Tak muj chlap chtel jit uz na prvni kontrolu co jsem byla v 6 tydnu, videli jsme oba prd vcelku, ale i tak se rozplyval jak je to miminko krasne a pozdeji doma priznal ze nevidel nic, jen se bal to rict ![]()
Ale chtel a chce být u všech vyšetření, i si stáhnul aplikaci a čte si o těhotenství atd ![]()
Bude to jeho prvni, tak to proziva asi vic ![]()
Jinak souhlasim po sestinedeli jsem taky nerada šla, přišlo mi to už zbytečné, když už mimi mám a neuvidím nic na ultrazvuku ![]()
@megginka300 píše:
Tak muj chlap chtel jit uz na prvni kontrolu co jsem byla v 6 tydnu, videli jsme oba prd vcelku, ale i tak se rozplyval jak je to miminko krasne a pozdeji doma priznal ze nevidel nic, jen se bal to rict![]()
Ale chtel a chce být u všech vyšetření, i si stáhnul aplikaci a čte si o těhotenství atd
Bude to jeho prvni, tak to proziva asi vic
Jinak souhlasim po sestinedeli jsem taky nerada šla, přišlo mi to už zbytečné, když už mimi mám a neuvidím nic na ultrazvuku
No on se prave necitil v tom prostredi dobre, takze si radsi pockal.
Navic postupem casu se tak zdokonalil v ultrazvuku, ze videl, to co ja ne. A fakt mel pravdu, protoze mi to baby v praci potvrdily, ze treba to nic (podle me) je fakt ruka (podle chlapa). ![]()
Tak to je fajn, ze to tak proziva.
To my vubec. Jakoze zajem byl, ruka na brichu, porad to bylo jen a opatrne na miminko, jednou jsme cetli o tehotenstvi, jak se mimco vyviji a pak jsme to neresili.
Ono muj chlap to ma jeste tak, ze dokud mimco nedrzi v ruce, tak se tak neumi vzit.
To je presne to, ze otcovske pudy se probudi u porodu ![]()
@Capricorn61 píše:
No on se prave necitil v tom prostredi dobre, takze si radsi pockal.Navic postupem casu se tak zdokonalil v ultrazvuku, ze videl, to co ja ne. A fakt mel pravdu, protoze mi to baby v praci potvrdily, ze treba to nic (podle me) je fakt ruka (podle chlapa).
Tak to je fajn, ze to tak proziva.
To my vubec. Jakoze zajem byl, ruka na brichu, porad to bylo jen a opatrne na miminko, jednou jsme cetli o tehotenstvi, jak se mimco vyviji a pak jsme to neresili.
Ono muj chlap to ma jeste tak, ze dokud mimco nedrzi v ruce, tak se tak neumi vzit.
To je presne to, ze otcovske pudy se probudi u porodu
To máš dobrý že to chlap pozná, u nás je to naopak, vzdycky musim a ukazovat co kde mimčo má.
Minule přišel na to že tam vidí na každé ruce 7 prstů..no mimino má normálně prstíky, naštěstí ![]()
Jinak to že pudy naskočí až po porodu, je normální, můj chlap sice všechno sleduje co se týče těhotenství, bricho hladi, ale sám přiznal že je to pro něj zatím velká neznámá a nedokáže to pochopit tak jak to třeba vnímám já..
Navíc já nemám ani žádné změny nálad, funguju taky jako před těhotenstvím, takže on ty rozdíly moc nepociťuje dokud je mimi v břiše ![]()